maanantai 9. helmikuuta 2015

Huoneet 1 - 4 ja chakrat

Yksinkertaistan ja jopa arvoituksellisesti heitän erinäisiä vaihtoehtoja näiden huoneiden merkityksille ja mahdollisuuksille ottaa huomioon näitä osioita.

Jos näitä huoneita kutsutaan henkilökohtaisiksi huoneiksi, niin voisiko sanoa niitä myös egon rakennushuoneiksi. Egon tai itsen esittämiseksi maailmalle. Jos vielä heitän egon yhdeksi symboliksi "päällyskartan" ihmisen olemisesta, niin vaihtoehtoja löytyy. Ja miksei samaan rysyyn voisi ottaa ilmiön ihmisen sielusta ja sen vaeltamisesta egosta egoon, persoonasta toiseen, jotta sielu saisi ravintoa. Haluaisin raapaista sen kaiken mahdollisuutta myös chakra-energioiden kautta. En lankea kuitenkaan selittelemään tässä mitä on ego, mitä chakrat tai päällyskartta. Kuitenkin jokaisella on oma mielikuva tai tieto siitä.

Siksipä tuon noihin huoneisiin myös erään intuitiivisen ihmisen, Caroline Myssin, tulkintaa. Minulla oli aikoja, jolloin syvennyin paljonkin Caroline Myssin intuitiiviseen maailmaan. Alkuaan tartuin niihin tutkiessani intuitiota. Sittemmin kiinnostuin Myssin tulkinnasta ihmisenä olemiseen mm. arkkityyppien kautta. Arkkityyppejä tutkitaan myös 12- huonejärjestelmän kautta, joiden sektoreiden sisältö varmaankin on otettu astrologiasta. Myss on lisännyt niihin myös chakrat. Mitä lisää ne voisivat antaa näihin huoneisiin? Lainaan tätä tulkintaa kirjasta "Sielun sopimus" mahdollisimman yksinkertaistettuna, mutta erinäitä 'pointeja' korostaen, ehkä itselleni muistutukseksi.

Alla oleva kuva on mielenvoima foorumilta. Chakrat lähtevät alhaalta juurichakra eli 1. chakra ja siitä ylöspäin.1. Egon huone: Ensimmäisen ja kolmannen chakran alue, itsen syntymä ja jatkuva jälleensyntymä.

Ihmiselämän perustus muotoutuu egon, itsetunnon (3.chakran sisältö) ja identiteetin tietoisuudesta ja miten kaikki se tulee toimeen muiden kanssa. Jos tässä rakentaa egolle monia rooleja, voi vain kuvitella miten käy. Jos juurichakra syntymän peruspohja (perhe, suku ja  ympäristö) ei vahvistu hyväksymisellä, on elämän pohja epävarma. Juurichakra eli ensimmäinen alin chakra ankkuroi persoonan kiinni elämään. Vahvana se sisältää sukuidentiteetin, sitoutumisen ja uskollisuuden. Varjopuolia ovat muiden poissulkeminen, ennakkoluulot ja illuusio omasta paremmuudesta tai huonommuudesta (se suuri tai pieni ego). 

Mikä merkitys siis Saturnuksella tällä hetkellä onkaan minun 1. huoneessani? Ja yleensä sillä planeetalla, joka siellä nyt kenelläkin kulkee. Pystyykö huonommuutta ja paremmuutta tiedostamaan? Kuinka hyvin juuriaan pystyy hyväksymään? Jälleensyntymä-ajatuksessa ihminen itse valitsee niin syntymäkartan kuin myös perheen johon syntyy. Uskoako tätä? Mielenkiintoista kuitenkin ajatella asioita tästä mahdollisuudesta.

2. Elämänarvojen huone: Toinen chakra (sakraalichakra)

Egosi kehittyy myös kaiken arvostamasi pohjalta. Arvostatko ulkonäköä, terveyttä, tavaraa, rahaa, seksuaalisuutta, omistamisesta, järjestystä, traditioita, jotakin toista enemmän kuin itseäsi? Mistä saat energiasi, mielihyväsi? Mistä onnesi muodostuu? Onko sinulle rakastamisen merkitys toisen omistamisessa? 

Toinen chakra sisältää sitkeyden, luomis- ja riskinottokyvyn, yksilöllisyyden, itsepuolustuksen, seksuaalisuuden ja sensuaalisuuden, taloudellisen vaiston ja fyysisen turvan, toisten kunnioittamisen tai varjopuolena alistamisen ja hyväksikäytön. 

Onneksi Maa ehtii pyöriä sekä planeetat että Kuu. Arvostukset muuttuvat yhdenkin ihmiselämän aikana. Ravisteleeko niitä sitten nuo ohikulkevat planeetat ja niiden kulmat vai vain elämän tilanteet? Kaikkeahan voi ottaa huomioon. Se ei maksa mitään.

Kuinka paljon Pluto muuttaa omia elämänarvojani juuri tuossa huoneessa vieraillessaan. Minulla on mahdollisuus löytää uusia arvoja koko loppuelämäni ajan Pluton opastuksella tässä huoneessa. Kiitos!

3. Itsensä ilmaisemisen huone: Kolmas (itsetunto, egon voimakeskus) ja viides chakra (ilmaiseminen)

Uskon, että jokaisen ihmisen tulee saada vahvistettua olemassa oloaan narsistisesti olemalla esillä silloin tällöin jollakin tavalla joka kauniisti laulaen tai humalassa huutaen. Se on tarve. Miten ilmennät egoasi eli persoonallisuuttasi? Läheisimmin sitä ilmentää sisarusten joukossa ja opetellaan pikkuhiljaa esittämään ajatuksia muillekin. Itsetunnon kehittäminen on päämäärä ja kolmas chakra eli solar plexus on ihmisen keskusenergian paikka. 

Kuinka paljon kunnioitat itseäsi? Kuinka paljon hallitset, omaat itsekuria, rohkeutta, jalomielisyyttä, etiikkaa, vaistoja ja intuitiota? Äärinegatiivisina ilmiöinä on hyljätyn tunne tai narsismi. Kestätkö arvostelua? Heittäydytkö muiden holhottavaksi? Jos tämä chakra 'vuotaa' tai on heikko, tunnet häpeää, kasvojenmenetystä ja identiteetin puutosta. Täältä nousee sinun äänitorvesi ja intuitiosi herkkyys. Entä viides chakra eli kurkkuchakrasi? Juuttuuko äänesi? Nielaisetko ajatuksesi sisääsi? Jäätkö taustalle ärhentelemään muiden 'röyhkimysten' käytöstä? Vai ojennatko selkäsi ja kerrot mitä ajattelet. Viidennestä chakrasta sanotaan, että siinä alistaa tahtonsa jumaluudelle voimana valinnanvapaus, usko, itsetuntemus ja kyky pitää sanansa. Chakran ollessa heikko sinulla on pakonomainen tarve kontrolloida ihmissuhteita ja tapahtumia. Tämä chakra on tahtoelämän keskus.

Miten siis eri planeetat ja niiden kulmat voisivat vahvistaa kolmatta tai viidettä chakraa ja tätä huonetta missä persoonallisuutesi pitäisi loistaa? 

Voi,voi! Itselläni tässä huoneessa kulkee hitaasti Neptunus ja pieneltä osin Uranus, eikä niillä ole kiirettä. 

4. Kodin huone: Ensimmäinen (juurichakra) ja neljäs (sydänchakra) chakra 

Tässä huoneessa yhdistyvät ne juuret, olosuhteet, mihin olemme syntyneet ja sittemmin myös se koti, jota itse olemme olleet perustamassa. Kaiken pohja on ensimmäisessä huoneessa ja tällä alueella luomme sille jatkoa esim. lastemme tai luotujen asioiden kautta. Tässä vahvistuu emotionaalisuus, tunneäly  (sydänchakra), ja se miten on motivoitunut auttamaan muita. Jos yhä haalaamme mukanamme lapsuusajan pahoja muistoja, ne tuottavat alakuloa ja masennusta tässä. Kodilla on myös symbolinen asema omassa sydämessä, unissa ja intohimoisssamme. Neljännen huoneen asukas on äidin arkkityyppi. Sydänchakran sisältö on rakkaudessa ja myötätunnossa vahvuutena anteeksiantamus, omistautuminen, innoitus, toivo ja luottamus sekä parantuminen vanhoista haavoista. Chakran heikkona ollessa ilmenee vihaa, kateutta, kaunaa ja kyvyttömyyttä antaa anteeksi. Sydänchakrahan haastaa antamaan anteeksi muille ja ennen kaikkea itselle. 

Tässä tapahtuu valinta siitä siirrätkö perhevammat ja negatiiviset käyttäytymismallit eteenpäin lapsillesi vai muunnatko ne optimismiksi ja elämäniloksi. 

Uranus tulee siirtymään kuukauden päästä tähän huoneeseen. Jaksanko kasvattaa optimismia ja elämäniloa, kun Uranus tekee raskasta kulmaa sekä kotiini että työnakseliini? Se varmaan riippuu siitäkin, kuinka elämänkierto ja syklit ovat hioneet egoni särmiä.

Ainakin itse sain näistä näkökohdista ajattelemisen aihetta. Aivan kuin huoneisiin olisi tullut enemmän valoa. Kevätvaloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!