keskiviikko 11. helmikuuta 2015

5.huoneessa luodaan oma elämä!

Onko tämä se huone, jossa äiti lupaa sinun ensimmäistä kertaa mennä yksin naapuriin tai kouluun? Tai se hetki, kun sinulle sanotaan, että on aika hakea oma työpaikka, oma asunto? Onko tämä se paikka, jossa sinun tulee luoda oma maailmasi? Olet itse itsesi lapsi! Kasvatat sitä kierto kierron jälkeen. Täällä karkaat kohtaamaan ehkä ensimmäisen salaisen romanssisi.

Viidennettä huonetta hallitsee Aurinko ja Leijona-energia! Sen pitäisi olla oikein voimakeskus! Energiavarasto! Tuleekin symbolina mieleen pihapiirissä tai lähettyvillä olevat autotalli, varasto, kellari, aitta tai studiot ja ateljeet, myös tallit ja eläinsuojat. Mutta yhtä hyvin ihmisen sisin olemus.

Hyvin tuottoisan runoilijan Kerttu Kastellin pihapiiriä naapurustossani.

Tämä huone on elämän näyttämö, luovuuden, innokkuuden ja joltakin osin myös armon huone. Tätä aluetta kutsutaan myös nautintojen ja lyhyiden romanssien huoneeksi. Kaikki esiintyminen, itseilmaisu, taide ja viihde ovat tämän huoneen sisältöä, myös leikit ja kaikenlainen yhdessäolo mm. kerhoissa ja seuroissa. Mutta täältä löytyy myös syrjähypyt, vapaa seksi, keinottelu, uhkapeli, riskit, synnytykset (siis muutakin kuin lapset) ja himot.

Johanna Karpov kysyy toisenlaisia kysymyksiä kuin mitä itsellä juolahti päähän. Miten käytät luovuuttasi? Mistä nautit? Miten kasvatat lapsiasi? Mitä harrastuksia sinulla on? Miten romanssit alkavat? Miten luot identiteettisi? 

Katson esim. omaa 5. huonettani syntymäkartalla. Se sijaitsee Härässä. Ehkä olen koko elämäni pyrkinyt löytämään, luomaan tai jopa synnyttämään turvan itselleni itseni kautta. Jos ajattelee eronneen perheen lasta, turva täytyy löytyä muualta kuin perheestä tai kodista. Itseluottamuksen kauttahan se löytyy. Ei siis ihme, että myös Pallas Athene on tuossa huoneessa. Itsenäinen taistelija. 

Pallas Athenea kutsutaan myös tietoisuuden kohottamisen luonnottareksi ja tiedonetsijäksi. Se auttaa näkemään selkeämmin tuskankin läpi. Härässä Pallas pitää minua maan pinnalla. Kuitenkin niin että sylini on täynnä ideoita ja henkistä rikkautta. Haa, ihana huomata tutkiessani näitä juttuja, että minulla on myös 'maata' (siitä kartta aika köyhä) tai oikeammin Pallas on tässä merkissä 'Maalaisjärkeni'. 5. huoneen Pallas on vähän levoton, mutta tuottelias ideoissaan. Se tekee minusta hiekkalaatikon 'pomon'. Lapsesta muistankin kyllä, kuinka muut kerääntyivät ympärilleni odottamaan, mitä jännää ja ihmeellistä leikkeihin voisin tuoda. No-joo!

Pallas on yhtyneenä Kuunsolmuuni. Se ehkä vahvistaa luovuuttani ja idearikkauttani, mutta en ole itse vielä ehtinyt noihin solmuihin syvemmin paneutua..

MITÄ NYT tapahtuu tuossa huoneessani? Härässä ei tällä hetkellä kulje planeettoja. Mutta kas, siellä kulkevat asteroidit Diana, Rosengard ja Horus! Kaikki yhtymässä keskenään, Diana ja Rosengard melko tiiviisti. Diana, tunnekypsyyden luonnotar ja Kuun asteroidi, ehkä tällä hetkellä tiivistää itsenäisyyttäni, mutta myös tiettyä tunnetasapainoa. Ruusutarhaani työstän tällä hetkellä ruusutarinoiden muodossa. Joten hyvin loksahtaa!

Progressiivisella eli edistyksellisellä kartallani 5. huonettani hallitsee Ravun energia ja Uranus, joka on juuri 'astumassa' Rapuun. Jälleen siis löydän Uranuksen mylläämässä elämääni, ehkä kotiani ja siihen liittyviä asioita. En sure sitä nyt, kokoan voimiani ja kohtaan huomisen päivä kerrallaan!

Mutta jotenkin tuntuu, että tuo huone on kuin silta 'toisen ihmisen' luo. Alue, jossa itse on valmis kohtaamaan toisen kautta (peilistä) itsensä. Näkemään itsen toisen puolen toisen kautta. Olikohan hankala lause? Kuinka kohdata maailma ja toiset! Jos esim. elämässä on ollut rankka muutos, kohtaa myös maailman uudella tavalla, uudella itsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!