sunnuntai 15. helmikuuta 2015

6. huone työn arvioimista

Jos katsomme oman elämämme elämänrataa astrologisesti, niin lapsuus jää usein taakse tässä huoneessa. 1.huoneen (jonka merkkinä Oinas ja planeettana Mars) mielikuva lapsuuden pihamaasta jossa ovat ensileikit. Huoneessa 6 pihamaa avartuu työmaaksi ja leikit työksi. Tässä ollaan Neitsyt-merkin vastuuenergioissa ja Merkurius-planeetan opin alueella. Maaelementin arvot tuli jo mitatuksi Härän huoneessa Kaksi, kiinteässä laadussa. Tässä huoneessa 6 tulee vastaan muuttuva maaelementti. Tässä ei olla enää kotipiirissä, jos ei sitten symboliksi voisi vetää noita kotipeltoja ja metsiä. Tässä tulee eteen aivan toisenlainen asunto työkenkineen ja työvaatteineen. Rooliasut!

Kurkistan tästä kauemmas 6. huoneen vastapäätä olevaa huonetta 12, jossa tämä tila laajenee piilotajunnan mystiseksi maailmaksi, jossa työtä tehdään ihmisen omalla henkisellä tantereella.


Yritänkö tässä rakentaa jonkinlaista synteesia? Ehkä sitä miten kaikki liittyy kaikkeen. Tällainen yritys auttaa minun omia opintojani tässä astrologisessa merkityksessä. Ja oikeammin koko elämässä. Astrologisella kehällähän näkyy kaikki elämän muodot ja syklit ja ne voidaan siirtää ihan oikeaan arkitodellisuuteen. 

Huoneessa 6 otat vastaan ensimmäisen työpaikkasi. Olkoon se sitten naapurin lapsen kaitsemista, sedän perunamaalla työstämistä tai toisten heinäpellolla olemista. Tai sitten se ensimmäinen kesäpaikka. Olet tietoinen itsestäsi ja kyvyistäsi, olet rakentanut omaa todellisuuttasi ja siirtymässä yhteisöön kokeilemaan sen kaiken sopivuutta siihen. Tämähän ei ole näin yksiviivaista ja helppoa. Jatkuvasti jokainen työstää näitä samoja huoneiden aiheita läpi elämän. En usko, että siinä kukaan tulee koskaan valmiiksi. Mutta oppii aina jotain enemmän. On aina vähän kypsempi, kokeneempi ja tietoisempi missä mennään itsen, toisen ja tehtävien kanssa. 

Uskon sen verran astrologiaan, että jos tässä huoneessasi on Merkurius tai Neitsyt-merkki, työelämään siirtyminen on onnekasta ja helppoa; olet nopeaoppinen, vastuuntuntoinen ja ahkera. Tietenkin energian voi muuttaa jokin planeetta ja sen hankalat kulmat. Mutta miten on tulen merkillä tässä? Voiko ristiriitoja välttää, kimpaantumisia, hanskojen lyöntiä tiskille vai antaako se sitkeyttä ja rohkeutta. Tai vesimerkissä pelkoa, pettymyksiä, loukkaantumisia ja itkeskelyä, mutta myös myötätuntoa ja halua oppia? Tai ilmamerkeissä suureleistä uskoa itseen ja osaamiseen, joka välillä menee yli laidan, jakaa iloisesti omaa ideaa, taikka vaihtaa alaa helposti (Kaksos-merkissä). Tämä oli heittona kaikki hyvin ylimalkaista.

Taidan katsoa, mitä Johanna Karpov tästä huoneesta tuumii. Johanna korostaa tässä huoneessa terveyttä. Miten hoidat terveyttä? Sehän liittyy keskeisenä myös Neitsyt-energiaan ja työkykyisyyteen. Osaatko olla yksin (itsenäinen työntekijä)? Kuinka palvelet muita (palvelualtius)? Kuinka sopeudut? Kuinka järjestelet arkesi? Miten hoidat lemmikkieläimesi?

Johanna ohjaa katsomaan planeetan luonnetta, joka antaa viitteitä siihen mitä taipumuksia löytyy eri työaloille. Kuten esim. Aurinko tässä Kaloissa antaa taipumusta hoitoalalle. 

Esimerkkinä on aina parasta ottaa oma kartta. Minulla työn huonetta hallitsee Härkä-energia. Planeettoja tai asteroideja siellä ei syntymähetkellä ole. Myönnän, että saada uskottavuutta ja luotettavuutta kaikessa mitä olen tehnyt, on ollut minulle tärkeää. Maamerkki tässä huoneessani on hyvä ja vahvistaa Neitsyt-isännyyttä. En ole työihmisenä kuitenkaan ollut mikään tehopakkaus, nopea tai 'aikaansaapa', ehkä vähän härkämäisen harkitseva ja mietteliäs, hidaskin. Olen aina ihaillut niitä, jotka saavat aikaan nopeasti jotakin, kuten esim. siivota koko huusholli yhdellä kertaa. Se ei onnistu minulta. Mutta organisointikykyä ja rauhallisuutta löytyy. En hötkyile. Varmaan tuo Jupiter-jousimaisuus on sitten tehnyt sen, että olen hyvin herkästi vaihtanut työtäni, kuten nuorempana, kokeillut rohkeasti aina jotakin uutta ja ollut kyltymätön oppimisen suhteen. Olisin kuollut pelkästään yhdessä samassa työssä.

Tätä Härkä-aluetta olen sitten pakertanut kierto kierron jälkeen ja päässyt jokseenkin tyytyväisenä suorituksiini ja oppimiini asiohin eläkkeelle. Eikä se 'ulkoinen työnteko' ole siihen loppunut. Onko niin, että härkäpäisesti ei voi irrottautua kokonaan elämänmenosta, vaan aina vain on puskemassa jotakin asiaa eteenpäin, sarvet ojossa ja jalka maata potkaisten.

Miten sitten NYT?  Oikeastaan ei sen kummempaa. Sama härkämäinen olotila 6.huoneessani, olkoon sitten kyseessä auringonpaluukartta, transiitit tai progressiivinen kartta. Tosin auringonpaluukartalla oli vastakkaisessa huoneessa 12 'onnenrastini', jonka tulkitsisin näin itselleni: Ota työhösi mukaan alitajunnan intuitiiviset oivallukset. Ne voivat antaa sinun työmaallesi onnenpotkuja! Jospa hyväuskoiselle!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!