maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mars Härän alkukantaisissa voimissa

Mars on kulkenut Härkä-kuviollisten mahtavien galaksiryhmien energioihin!

Minulla tulee ensimmäiseksi mieleen Härkä-Marsista nuorten jalkapalloilijoiden härkämäiset kintut, joilla he painelevat ponnekkaasti ja nopeasti, samoiten pesäpalloilijoiden. Jäi mieleen Snellmanin kritiikki muinoin Englannista Suomeen saapuvasta jalkapalloharrastuksesta  'se muotouttaa nuorille miehille härkäjalat, jolloin kaikki järki on siellä ja pää on tyhjä' (muistikuva Pavlonin 'Valkoliljojen maa'-teoksesta).

Jotenkin tuo Härkä-voima on juurevaa, jämäkkää ja alkukantaisen kaunistelematonta. Siinä pörräävät mopot pitkin kyläraitteja, räkättää ja riitelee harakka pesäpuusta ja ihmisellä tulee tarve mennä luontoon, nähdä jäiden lähtö, kun joet vapautuvat ja rapsuttaa maata esiin pihamaalla. Sormet ovat jo sotkeutuneet mullassa taimien kanssa. Kuvassa kuolemattomuuden kasvin eli jiaogulan uusia versoja nousemassa.


Kun Oinas-Marsin kanssa tuskailin ideoiden sykkimässä epätietoisuudessa ja loppuunsaattamisessa, niin viimeistään nyt niiden aika on toteutua pysyväksi muodoksi. Pysyvyyden kaipuuta, turvan tarvetta ja varmuutta johonkin sisältyy toimintamuotoihin. Minulla on syntymäkartan Härässä Pallas Athene ja Kuun yläsolmu huoneessa viisi. Huomaan isän tyttönä, että kaipaan kulttuuria, taiteen ravintoa sielulle, musiikkia ja kauneutta. Ei siis ihme, että juuri sellaiseen aikaan jolloin Mars yhtyy Pallas Atheneen, olen kaavaillut isälleni pientä muistokonserttia pihamaallani. Ja tänään taidan painella kuulemaan Musiikkikoulun lasten soitantoa.
Mieheni vaimo-oppilaana opin yhteisöllisyyden arvon. Toivottavasti se toimii tulevana kesänäkin.

Nyt ei hienostella, vaan saappaat jalkaan ja puutarharytkyt päälle varastoja siivoamaan ja ihailemaan taas niitä ihania rojukasoja, mistä ei vieläkään ole raskinut luopua!

Kun arkitoiminnoissa Mars edustaa käytännöllisyyttä, ahkeruutta ja perustarpeitten hoitamista, niin uskoisin, että voimaa siihen saa kävelyretkistä luonnossa ja rantojen ääriltä. Härkä-Marsin aikana täytyy voida hoitaa myös fyysiset perustarpeet; auringon D-vitamiini ja kuntoilu. Ensimmäiset nokkoset jo laitoin kalan kanssa maitokastikkeeseen. Sitä löytyy jo luonnosta, Marsin rautainen yrtti! Se tervehdyttää solut ja antaa kestävyyttä kynsiin ja kiiltoa hiuksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!