perjantai 19. huhtikuuta 2013

Mars ja Merkurius

En olekaan aikaisemmin keskittynyt siihen miten Mars ja Merkurius toimivat yhdessä. Mars on vielä nyt kriittisessä pisteessään yhdessä Auringon kanssa; 29 astetta Oinasta. Merkurius on siellä Oinaassa myös.

Jostakin muistan, että Merkurius toimii terävänä Oinaan kuviossa. Saikin olla, olin viikon koulumaailmassa lasten kanssa. Merkuriuksen hallinnassa on kädet, ääni, puhe, kuulo ja hermosto. Koska syntymäkarttani Merkurius on Ravussa, siihen liittynee ennakkoluulo. Myönnän että toimin vähän varoen. Marsin edustuksesta jotakin ehkä jo on jäänyt tässä kyydissä mieleen.

Tällä hetkellä Mars on syntymäkarttani nähden sulkeutuvassa sekstiilissä Merkuriukseen. Ja myönnän, että monta asiaa olen saattamassaa loppuun. Jopa veropaperini ovat tuolla tuvan pöydällä valmiina lähtöön. Monta muutakin asiaa olen laittanut matkalle, huh!! Ja vähän hirvittääkin.

Oikeastaan en osaa tarkastella Merkuriuksen asemaa erillään koko karttani stelliumista. Marshan on kulkemassa samoiten myös arvomaailmoja muistuttavaan Venukseen ja Aurinkooni. 

Joten yhdistän opiskelemaani juttuun helposti myös arvot millä tarkkailen tässä Marsin kera tekemisiäni.


Mars muuten sopisi aika hyvin sellaiseen spiraalimenoon. Se siksi, että sen pyörähdysaika on noin kaksi vuotta avautumisineen ja sulkeutumisineen. Siinä ehtii jo hitaampikin aivo ajattelemaan tekosiaan sekä kognitiivisesti että henkisesti. Se johtaako meno spiraalimaisesti ylös vai junttaako se samaa ympyärää taas uudestaan. Mielestäni Marsin temperamentti pitäisi liittyä kaiken oppimiseen tekemisen kautta spiraalimaisesti kohottaen jotakin pikkuisen ylöspäin. Jos otamme opiksi. Jos yleensä haluamme oppia. Tai jos yleensä tiedostamme edes jotakin uutta, mitä toimintamme kautta voisi tapahtua. Merkuriusta kaveeratessa tätä voisi pähkäillä. 

Oikeastaan Mars tapaa Merkuriuksen jokaisessa tähtimerkissä, kuten Venuksenkin. Tätä pitäisi miettiä enemmän...

Jotakin kuin tanssiaskelten opettelemista ympäri pyöriessä. Osataanko pitää tasapaino oman kehomme kanssa, tai suhteessa toisen kehoon paritanssissa? Onko ote turvallinen? Onko läheisyyttä niin paljon, että voi lukea toisen askeleen mitä on aikeissa ottaa? Ja kun tämä löytyy, löytyy myös ihana tunne pyörittelyssä. Siitä lähtee spiraalin liike ylöspäin. Luottamus toisen otteeseen. Luottamus itseen.

2 kommenttia:

 1. Ursan lehti tuli tänään.
  Siinä esiteltiin Marsia planeettana, jossa on voinut olla Maan synnyn alkubakteerit. Eli Mars olisi ollut ennen Maata se asumakelvollisempi.

  Jotenkin olen tuon aina ymmärtänytkin siten, että Aurinko on ollut aikoinaan enemmän voimissaan ja Mars kelvollisempi sellaisena kuin Maa on nyt. Eli sellaisena aikana kun Maa oli kuuma ja liian tuliperäinen sille elämänmuodolle, jonka me tajuamme.

  VastaaPoista
 2. Ei ainoastaan Mars,
  vaan kaikki,
  spiraalissa....

  http://www.djsadhu.com/the-helical-model-vortex-solar-system-animation/

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!