lauantai 21. maaliskuuta 2015

Marsin ja Jupiterin voimakas vuorovaikutteisuus eri kulmissa

Koska minulla on juurikartallani Marsin ja Jupiterin keskinäinen neliö, jo sekin haastaa minua vuorovaikutteisuuden merkitykseen. Näinhän on yltiöpäisellä Jupiterillani haastava jarrukin tuossa, kuten sillä on myös Merkuriuksen oppositiossakin. Tutkiva tausta kaikelle vuorovaikutteiselle toiminnalleni ehkä hyvinkin tärkeä pointti!Kaikkina näinä aikoina olen aika paljon turvautunut astro.fi - sivuston apuun mm. jo rekisteröitymällä sinne, jotta olen saanut tutkia karttoja. Tosin olen tehnyt sen myös astro.com-sivuille, josta saan monipuolisempia karttoja. Eteen tulee ehkä vielä sekin, että on jostakin tilattava Solar Fire-ohjelma. Mutta näillä pärjään vielä. 

Transiittilista on ollut tärkeä lukea. Sen heikkoutena on kuitenkin se, että siinä on vain Marsista uloimpien planeettojen osuvat kulmat ja siten, että ne osoittavat aina Aurinkoon päin olevien planeettojen kulmia. Siis esim. Marsin kulmia suurempiin planeettoihin eli toiseen suuntaan ei ole esillä. Siksi joudun tilaamaan myös vuosihoroskooppini, jossa nämä kulmat ovat nähtävillä. Se ei tosin ole kovin kallis ja käy hyvänä oppikirjana sekin. Ihailen kyllä niitä astrologeja, jotka näkevät ja osaavat laskea nuo kulmat suoraan kartalta. Sitä kaikkea en vielä osaa.

Laskeskelin Marsin kierron kulmia Jupiterille. Marsin yhtymä Jupiterille on yleensä aloittanut jotakin uutta, kuten nytkin minulla olevat astron peruskurssit ja ruusutarinakirjan aloittaminen viime lokakuusta lähtien (tosin silloin oli muutakin mukavaa). Eli yhtymä tähtää aina johonkin vuorovaikutteiseen tilanteeseen, uusiin ihmisiin ja uudenlaiseen kohtaamiseen jonkun asian kanssa toiminnallisesti. Mars potkaisee sitä alkuun! Tai siis antaa mahdolliset energiat uuden toiminnan alkuun. Olen ottanut siitä kiinni! 

Selasin noita Marsin ja Jupiterin kulmakohtaamisia vuosikalenterissani taaksepäin. Kulmathan tapahtuvat tässä järjestyksessä: (kvintiiliä en ole tähän ottanut)
- yhtymä 0 astetta
- avoin sekstiili 60 astetta
- avoin neliö 90 astetta
- avoin kolmio 120 astetta
- avoin kvinkunssi 150 astetta
- oppositio 180 astetta, jonka jälkeen asteet taas vähenevät kun kuviot lasketaan astrologisina kulmina, joilloin niitä voi kutsua myös kasvavina ja vähenevinä kulmina, kuten Nikula ne nimeää
- sulkeutuva kvinkunssi 
- sulkeutuva kolmio
- sulkeutuva neliö
- sulkeutuva sekstiili
- yhtymä

Mutta näin minä olen seurannut Marsini kulmia ja oheistanut niihin jopa toimiani, testannut näin myös astrologista paikkansapitävyyttä.

Kun neliövaiheessa olen editoinut ruusukirjoitelmiani ja pitänyt astrologiankurssilla herännyttä opintopiiriä kysymyksiin vastaellen ja korjaten tietoja, nyt on helpompi vaihe kolmiossa korjata jonkinlaista satoakin. Tila on iloisempaa. Ruusutarinat ovat oikoluettavana parasta aikaa (eräs ihana puutarhuri ehdotti itsensä siihen, myös varmistaakseen, että tietoni ovat oikeita, mikä todella on hyvä hajamielisyydelleni). Ja mikä ihanteellisinta astroporukalle ja vähän muillekin kokoontua juuri tänä iltana, kevätpäiväntasauksena,  meditoimaan ja keskustelemaan myös taivaan tapahtumista.

Mars avautuva kolmio Jupiter toimii tässä hyvän tahdon lähettiläänä ja myös laajentamassa näkemyksiä! En ole tässä ottanut nyt huomioon kartan muita tekijöitä, joita on kyllä kosolti, voimakkaina ja pitkävaikutteisena. Tähtään NYT-hetkeen ja näen sen hyvänä. Luon sen hyväksi.

1 kommentti:

  1. Voin kertoa, että puolen tunnin meditoinnin tuloksena oli erään 'näkijän' tervehdyksenä meille symbolinen ilmoitus käyttää LINNUN KIELTÄ. Ymmärsin tuon aiheena arvioida yhä enemmän sitä miten puhumme. Puhummeko toiset väsyyksiin asti jopa loukkamalla toista, vai löytyykö mitään linnun kieltä, joka tekisi toisen iloiseksi ja hyvälle mielelle. Linnun lauluhan luonnossa tuo aina meille hyvän mielen.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!