torstai 12. maaliskuuta 2015

Huoneet 9 - 12 ja chakrat

Ah, olen loppusuoralla! Kuka hullu tällaista viitsii tehdä? Minä. Mutta arvata vain voi, mitä kaikkea olen näiden huoneiden kulussa oppinut, jo huomiointeja omasta elämästäni. Kloks!

Ja mieluusti päätän nämä huoneiden opinnot siihen, mitä chakrat voisi niistä vinkata lisää. Ihan uteliaisuudesta katson löydänkö Caroline Myssin sanoista mitään uutta.

Arvata  voi, että chakroissa kivutaan ylemmäs tavoittelemaan ylempiä chakroja, mutta ei varmaankaan yksin. Liitän tähän voimallisen kuvan Elämän Kukasta, jonka olen vuonna 2007 Martin Keitelin pöydältä ostanut. Elämän Kukka-aihehan on kotoisin kirjasta Elämän Kukan salaisuus, Drunvalo Melchizedek. Kukka kuvaa matemaattisesti olevaisuutemme.

9. huoneessa chakra seitsemän: Hengen taistelu

Tämä chakra kuvaa ylintä eli kruunuchakraa, joka oppimisen haasteena kuvaa yhteyttä jumalalliseen ja kosmiseen ulottuvuuteen. Matkustamisen ja oppimisen lisäksi tässä kuvataan myös uskonnollisuutta ja henkisyyttä kuten myös viisautta. 9. huoneen merkin Jousimiehen kautta voimistuu inspiraatio, uskollisuus, urheus ja riippumattomuus, halua myös luoda suhdetta jumaluuteen. Vastakkaisen huoneen Leijonan tuli nousee tässä hengen transsendenttisille poluille.

Tässä käytin Myssin sanoja. Samoin hän jatkaa tästä huoneesta 10. huoneeseen, jotka ovat molemmat ympyrän huipulla ja auttavat ihmistä muistamaan, ehkä alitajuisesti, sitä että elämä on henkinen matka. Yksilöllä se  voi olla joskus tuskallistakin. Muistan, kun ystävä minua kerran varoitti. - Jos lähdet henkiselle matkalle, koet suuren yksinäisyyden tunteen, joka pitää hyväksyä. 

Uskontokysymyksissä on vähän toisin. Siellä tulee ryhmä tueksi ja voi löytää suurenkin turvallisuuden tunteen. 9. huoneen haasteena onkin uskonkriisien käsittely ja sietäminen.

Muistan, että kyllä tunsin sen ja selvisin siitä. Myss kysyykin, kuinka erottaa tämä yksinäisyyden masennus henkisen asian kasvussa kliinisestä depressiosta? Hän tähdentää, että kliininen masennus johtuu usein ulkoisista ja fyysisistä tapahtumista, elimistön epätasapainosta tai traumaattisesta elämän muutoksesta. Henkinen masennus sitä vastoin aiheutuu paljon metafyysisten kysymysten pohdiskelusta. Kuitenkin oivallus, että elät sielun sopimuksen turva-alueella ja saat kaiken, mitä henkistä kehitystä varten elämässäsi tarvitset, voi auttaa sinua.

10. huoneen chakroja viides ja seitsemäs: Sielun sopimus?

Kun olet käynyt tuon henkisen taistelusi 9. huoneen merkityksen mukaan, voit tässä avata sylisi ja jakaa sitä rikkautta mitä löysit. Kuinka paljon voit rohkaista toista ihmistä? kysyy Caroline Myss. Millaisiin suorituksiin saat omat lahjasi venymään. Tässä tulet kohtaamaan 'sielun sopimuksen' ja ehkä löydät kohtalosi. Entä jos tunnet epäonnistuneeksi? Pelkäät kohdata toista ihmistä?

10. huoneessa haasteena onkin torjunnan ja epäonnistumisen käsittely.

Nämä ovat aika suuria asioita ja jos ajattelee elämän kiertoa, harvapa näitä päässään pähkäilee. Mutta yllättäen ne jossakin tilanteessa voivat tulla esille. Niihin tarttuu kiinni tai ne torjuu. Viides chakra eli kurkkuchakra ilmaisee luovuutesi vastaanottavuuden ja annin ja tulee sieltä neljännen huoneen vesielementistä. Kymmenennessä huoneessa haastetaan voittamaan epäonnistumisen pelko. Estätkö kykyjesi käytön ja miksi? Ja jos olet päässyt pitkälle, muistatko nöyryyden? Tässä huoneessa voi tapahtua jotakin tai tapaat jonkun, joka testaa sisäisen kasvun syvyytesi ja kestävyyden.

11. huoneen chakroja neljäs ja kuudes chakra: Sinä ja maailma

Suhteesi ulkoiseen maailmaan ja ajatuksesi näkyvästä maailmasta on tämän huoneen sisältöä. Neljättä chakraa eli sydänchakraasi on nyt tukemassa kuudes eli otsachakrasi, sisäisen näkemyksen energia. Palveletko yleishyödyllisessä tehtävässä kuten ympäristö- ja rauhantyössä? Oletko optimisti tai pessimisti ihmiskunnan tulevaisuutta kohden? Kuinka suuntaat luovuutesi lähimmäisiäsi kohtaan? Sydänchakra säätelemässä sydäntä ja otsachakra mieltä.

Jos nämä chakrat ovat voimissaan, ihminen pystyy ajattelemaan globaalisti, että kaikki on mahdollista. Näin tekivät Martin Luther King ja Mahatma Gandhi, kirjoittaa Myss. Nämä energiat eivät merkitse kuitenkaan sitä, että tällaiseen tarvitsisi yltää. Jokainen tekee kasvuaan yksilöllisellä tasolla. Kyky löytää maailmasta hyvää ja kaunista ja nähdä ihmisen hyvä, on jo Myssin mielestä kasvua eteenpäin. Esimerkiksi kun Beatleksen John Lennon vetäytyi julkisuudesta ja alkoi hoitamaan poikavauvaansa, oli se ennen kuulumatonta. Häntä pilkattiin. Kuitenkin hän avasi teollaan uuden tien.

11. huoneen haasteeksi nimetäänkin antautuminen asialle, jonka tunnet omaksesi.

Heikkoina nämä chakrat voivat näyttää sielun pimeän puolen. Esimerkkeinä Adolf Hitler, Stalin ja Charles Manson. Myss nimittää tällaisten ihmisten psyykettä hämänhäkinverkoksi. 

12. huoneen chakroja kuudes ja seitsemäs chakra: Intuitio ja piilotajunta

Kalat ovat myös vaiston ja intuition tähtimerkkiä. Alitajunnan paljastamiseen tarvitaan älyä, intuitiota ja henkisiä aisteja. Siihen tarvitaan terveet ja vahvat kaksi viimeistä chakraa. Koko Myssin tuotanto perustuu melkein intuitioon. Hän paransi intuition avulla. Hän sanoo, että intuitiomme on meidän alkuperäinen aistimme. "Olen varma siitä, että meidän rationaalisen ja intuitiivisen minuutemme polariteetti luo ilmapiirin, joka on valmis kärsimykselle ja masennukselle." Näin kirjoittaa Myss tarkoittaen sillä sitä, että jo kehittyessämme imemme itseemme ympäristön energioita ja meidän herkät näkemyksemme enkeleistä esimerkiksi leimataan mielikuvituksen tuotteiksi, torjumme tai piilotamme sisäisen kyvyn. Sitä ei tarvita tässä materiaalisessa maailmassa. Elämme silloin vaikeassa ristiriidassa sisäisen minän ja ulkoisen kanssa. 

Jos 12. huoneen pimeä puoli tuntuu kauhukammiolta psyykkeemme synkkien kolkkien vuoksi, on parasta hakea apua. Myssin mielestä monet riippuvuudet ja paniiikkihäiriöt johtuvat syvimmiltään hylätyksi tulemisen pelosta, joka löytyy tämän huoneen kätköistä. Tämän huoneen haasteena onkin pelon voittaminen.

-----

Miten sitten vahvistaa chakroja, joiden voima vahvistaisi myös ymmärrystämme käsitellä noita viimeisien huoneiden sisältöjä? Se on taas ihan toinen laaja alue syventyä. Olen siitäkin lukenut monenmoista. Tietty musiikki auttaa, värit, harrastukset ja keskustelu ryhmissä esimerkiksi. Energiahoidot tasapainottavat chakroja ja tuovat hyvää oloa. 

Kuka sitten uskoo tällaisten chakrojen olemassaoloon? Joissakin maissa ja kulttuureissa nämä ovat ilmastaan selviä asioita, mutta järkiperäisissä länsimaissa se on puppua. Jokainen voi siihen tutustua siinä määrin, miten nämä asiat kiinnostavat. Minä kuitenkin tässä olen tuonut tämänkin näkökulman esille. Uteliaisuuttani. Uteliaisuuttani myös sitä kohtaan, mitä astrologia tästä sanoisi. Mutta hyvin vähän yleensä kommentteja tulee.

Joka tapauksessa planeettojen huonekiertojen aikana tuskin lopsautamme korvaamme tällaisille asioille, mitä joku elämän sektori tai nurkka voisi meille valoittaa tai muistuttaa. Näin on parasta. Antaa kosmisen pyöriä ja me pyörimme mukana. Sitten kun jotakin välähtää eteemme, voimme sitä tarkemmin tutkailla. Ei ne auringon kierrotkaan paljoa ehdi elämäämme loppujen lopuksi vaikuttaa, varsinkaan kun niitä ei seuraa.

Parempi olla seuraamatta. Tässä on itselläkin olo, kuin olisi liian syvälle maata kääntänyt. Onneksi tulee nyt muuta tekemistä. Onhan se Jupiter sentään vielä Leijonassa ja Oinas-Aurinkokin pian loistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!