keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

11. huone, ihmisen mitta

Nyt voisi pysähtyä miettimään mitä olla  ihmisenä. Mihin elämäsi arvot kohdistat? Mitä sinä elämästä ymmärrät, miten olet kokemuksiesi rikkaudet käyttänyt? Oletko yltiöpäinen hihhuli vai katkera pessimisti? Mihin olet energiasi virrat kanavoinut? Lukkojesi varmistamiseen vai aitauksesi rikkomiseen? Oletko pettynyt maailman veljeyteen ja omaan voimattomuuteesi, täyttänyt päiväsi vääränlaisilla hedelmillä lohduttaaksesi itseäsi? Vai oletko hiljaa tyytyväinen vähään tiedostaen tasapainon, kiitollisuuden ja tunnet kosmisen rakkauden ympärilläsi?

Huone 11 on suurten mahdollisuuksien huone ihmisen todellisessa kasvussa. Yritän löytää tässäkin jonkin ytimen, ehkä juuri muistutukseksi itselleni, mutta jota voisi muutkin ihmetellä.

Miten mitata ihmisyyden arvo, veljeys, ihmisen tehtävä muiden ihmisten joukossa? Miten löytää ykseys. Se että toinen ei ole toista kummempi. Usein juuri itse kohottaa toisen ihmisen ylös ja toisaalta jonkun toisen alas. Kun se toinen kulkee omaa sinulle tuntematonta polkuansa. Itse itsesi madallat tai korotat useimmiten, ei toiset. Eikö kaikki lähde yksilön mielen omista sokkeloista? Onko olemassa varmempaa totuutta kuin se oma tai mihin haluaa uskoa? Voisiko yhdessä olla jotakin enemmän, johon jokainen voi kantaa siihen oman kortensa? Jos yhä vielä tuijotat elämää laput silmiesi sivulla kulkien yhtä polkua ja sivuttaen jokaisen tielle osuneen haasteen, voit miettiä mitä olet elänyt. Huomasitko toisenlaisen mahdollisuuden nähdä maailmaa?Vesimiehen energia viimeistään räväyttää sinut maailman kartalle, ja jos sinulla ei ole siihen rahkeita, tuntuu se aika kipeältä. Uranus voi ravistella sinua rajumyrskyn tavoin, revittää syviä railoja kulullesi ja puhaltaa vanhat kulissit taivaan tuuliin.

 - Heh, taidan puhua kuin saarnamies! Se voi olla inhottavaa.

Sallin itseni töräytellä. Tuntuu vain siltä, että mitä ylemmäs tai ulommas huoneissa mennään, niin sitä ankarammin tulee niitä kohdella. Ei enää mitään lepertelyä tai tissuttelua. Joskus olisi otettava itseä niskasta kiinni ja kysyä: - Mitä ihmettä minä olen elämälläni tekemässä?

Mieleeni tuli juuri nyt Viktor Franklin, logoterapian luoja, joka piilotti hänelle elämänsä tärkeimmät kirjoituksensa saappaan varteen jouduttuaan keskitysleirille. Kun saappaat vietiin, huomasi hän, että onhan hänellä järki vielä tallella ja päässä tieto. Hän piti sitä tietoa niin arvokkaana, että oli pakko selviytyä, jos halusi esittää sen tiedon muille. Leirillä ollessaan hän huomasi, että ne, joilla oli joku päämäärä, unelma, tehtävä suoritettavana, he selviytyivät.  He, joilla ei ollut 'mitään', ei ollut mitään tarkoitustakaan elää. He usein sairastuivat ja menehtyivät. 

Tätä voimaa voisin kutsua intentionaalisuudeksi (filosofinen käsite). Se tarkoittaa ulottumista johonkin itsensä ulkopuolelle. Sitä ei voi toinen tarjota, vaan sen luo itse. Siinä on voimaa päästä itsesäälistä ja omista kärsimyksistä. Se on kuin  valo itsensä ulkopuolella, jotakin johon kurottautua. (Huom, omaa tulkintaa tässä) Joka tapauksessa intentio ei ole ollenkaan sama kuin illuusio, intuitio tai unelma. Se on pyrkimystä johonkin. Tämä käsite oli ihan pakko ottaa mukaan tähän huoneeseen, jossa ei ole kysymys enää siitä, mitä ihminen on itselleen, vaan hänen pyrkimystään johonkin laajempaan. Voisin kuvitella, että jokainen ihminen kantaa aarretta sisällään usein sitä tiedostamatta. Kun sen tiedostaa, syntyy siitä valtava voimavara. Se voisi olla se intentio. Ja siitä seuraa palkkiot ja boonukset, perintö ja voitto. Franklin selvisi keskitysleiristä ja loi maailmanlaajuisesti tunnetun psykologispohjaisen menetelmän kohentaa ihmisten elämää logoterapialla. Tämä huone on valaistumisen huone!

Siksi en ihmettele, jos tässä huoneessa on sellaiset merkit ja planeetat, jotka toimivat kuin tajunnan räjäyttävinä (Uranus, Pluto, Mars, Venus, mikä tahansa). Etsiydyt johonkin maailmanlaajuiseen järjestöön tai hakeudut Amman syliin tai kokemaan jotakin erityistä. Huomaat rakastavasi elämää, tätä Äiti-Maatamme, ihmisiä. Haluat tehdä jotakin sen eteen ja löydät siinä elämäsi tarkoitusta. Täman alueen kautta huomaat tietoisuutesi kasvun. Tämä on henkisen elonkorjuun aluetta. Täältä löytyy uudenlaiset tekniikat, keksinnöt ja ideat, joiden avulla voi yhdistää ihmiskuntaa. Mitä kaikkea yksilö onkaan saanut aikaan mm. facebookin kautta! Yhden rohkean ihmisen älynväläyksestä voi löytyä laajalle vaikuttava idea. Sen älynväläyksen taustalla on kuitenkin jo paljon tietoisuutta siitä mitä ihminen voi olla. Astrologisesti tässä on hyvä muistaa, että tämä huone on 5. huoneen jatke synnytyksessä (lapset) ja luovuudessa.

Jos elämä tuntuu ahtaalta, niin tämän huoneen kautta, varsinkin jos sinne osuu planeettoja tai kulmia, voi jo miettiä elämänsä laajentamista esim. uudenlaisilla harrastuksilla tai yhdistyksiin liittymällä. Tai miettiä sitä tarkoitusta, miksi juuri on mukana tietynlaisessa porukassa tai hommassa.

Näin kiteyttää tämän huoneen sisältöä  Johanna Karpov: " Kun viidennessä huoneessa loimme oman identiteettimme, yhdennessätoista huoneessa annamme identiteetin toisille."

Vesimies-energia vaatii laajentumista. Uranus rikkoo innoissaan niitä raja-aitoja. 

Itselläni tuo huone on Skorpionin energioissa. Siksi kai näitä huoneitakin tässä jauhan omalla tavallani, niissä syvänteistä mikä minulle on mahdollista, ehkä vähän mustavalkoisesta maailmastani tiedostaen omat haavani ja arpeni. Niiden kautta vaahtoan. Onhan minulla siellä itse Chiron, joka on neliössä Saturnukseen ja Plutoon. Sitten olen kyllä löytänyt parhaimman surun ja haavojen parantajaksi sinne Rosa-asteroidin (ruusutarhani) ja Horus-asteroidin (mieheni perinnön sekä fyysisesti että henkisesti), joilla on ihan henkilökohtaista merkitystä siellä. 

AP-kartallani on hauskasti sitten tuo Horus ja Diana vastakkaisessa huoneessa 5, kun taas 11. huonetta kansoittavat asteroidit Vesta ja Ceres, sekä Kuunsolmu. Mutta olen niin alussa asteroidi-opeissani, että en ala tässä niitä mietiskelemään. 

Progressiivisella kartallani taas tuo Diana on huoneen rajalla. Kummasti Diana kummittelee noissa huoneissa, joten on liene syytä minulla joku kerta siihen perehtyä paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!