torstai 12. maaliskuuta 2015

12. huone, piilotajunnan valon ja varjojen huone

12. huone kuuluu Kalat-energialle ja sitä hallitsee Neptunus. Se tuntemattomuuden salaperäinen kulma. Torjuttujen tunteiden, vyyhtien ja salaisuuksien perimmäinen huone. Entäs sitten jos se kaikki sivuun työnnetty onkin se valopuoli, jota kylläkin luulet varjopuoleksi pelkojesi vuoksi? Valopuoli, jossa on hukassa piiloitettuna jotakin hyvinkin arvokasta, kunhan uskallat vain kaivaa sen esiin.

Tulee mieleen kaikki ne jos minkäkinlaisesta kaapista tulleet ja paljastetut väärinkäytökset. Minkä vapauden he ovat kokeneet, kun uskaltavat ottaa sen esille ja näyttää maailmalle! Mutta varjoissa on myös  vaara, ettei kestä ulkopuolisten reaktiota. Totuus on joskus hyvin haavoittava. Ja joskus sen haluaakin pitää varjossa, jotta jaksaisi itse ja jotta ei loukkaisi muita. Esimerkkinä tästä päivän valoon tulevat insestitapaukset.

Kerran ihmettelin ystäväni kanssa sitä, miksi joku ihminen kantaa koko ikänsä hiljaa jotain häpeämäänsä taakkaa, minkä voisi helposti laskea ja luovuttaa ja mikä ei ole ehkä toisen mielestä ollenkaan 'paha' tai vaikea. Tähän ihmettelyyni vastasi viisas ystäväni: - Juuri se taakka voi olla hänen elämänsä sisältö ja ehkä tarkoitus kantaa sitä hautaan saakka. Jos hän siitä luopuisi, voisi hän tuntea elämänsä niin tyhjäksi, ettei kestäisi sitä.

Miksi toin tähän esille varjon? Nyt on ihan pakko kaivaa esille Carl Jungin kirja Symbolit, piilotajunnan kieli, jota lukiessani kiinnostuin tästä käsitteestä. Jung selittää varjoa mm. näin: "Siellä missä torjutaan tai sivuutetaan asioita, niiden erityinen energia katoaa piilotajuntaan ennalta arvaamattomin seurauksin. Se psyykkinen energia, joka näytetään tällä tavalla kadotetun, tosiasiassa vahvistaa ja voimistaa sitä, mikä piilotajunnassa sitten onkin kaikkein päälimmäisenä - kenties pyrkimyksiä, joilla siihen mennessä ei ole ollut mahdollisuutta itsenä ilmaisemiseen tai joille ainakaan ei ole sallittu estotonta olemassaoloa tietoisuudessa."

Näin syntyy "varjo" meidän tietoiselle mielellemme. Ymmärsin, että tämä 'varjo' tulee esille inhotessamme toisessa ihmisessä jotakin tai kun toinen nostattaa mielessämme vihaa. Tai kun raivostumme itsellekin selittämättömästä syystä. Tämä varjo voi olla myös kollektiivista pelkoa, joka ilmenee tietyissä ryhmissä pelon purkautuessa ja voi nostattaa esiin ennalta arvaamattomia raakuuksia. 

Huomasin nettia selatessani, että Raimo Nikula on myös tutkinut tätä aluetta ja kirjoittanut siitä TÄSSÄ, jos joku on enemmän kiinnostunut tästä. 

Alla oleva kuvan ruusutarhasta, jossa on kaksi polkua, otan kuvaamaan ihmisen ulottuvuuksia. Ei sen piilossa olevan tarvitse olla pimeää ja tarkoituksetonta, vaan hämmästyttävän valovoimaista.


Tässä huoneessa siis tulee ilmi ihmisen kyky käsitellä itseä, tunteita, tahtoa ja himoa. Tämä huone on terapian ja kehitysprosessin huone. Tässä huoneessa asustaa hiljaisuus, omat ajatukset, erakkomaisuus, itsesääli, haaveilu, mielikuvitus, todellisuudenpako, hyväntekeväisyys, tyytymättömyys, itseaiheutetut vastoinkäymiset, syyllisyys, pelot, ja päiväunet. Tämä huone symboloi sairaalaa, luostaria, vankilaa, mystisiä kokoontumispaikkoja, salaisia yhdistyksiä ja ilotaloja. 

Näitä asioita miettiessä voi kuitenkin voittaa itsensä, vapauttaa itsensä menneisyyden rajoituksista ja antautua uusille ihanteille, kosmiselle yhteydelle ja uudelle tasolle kasvun kierroksellaan. Jos täältä saa mukaan vahvistavia eväitä, niin kierto oman itsensä 'nousemiseen' 1. huoneessa on taas paljon vahvemman 'minän' kanssa. 

Johanna Karpov vetää esille tässä vastahuoneen 6, johon kuuluvat myös fyysiset sairaudet, kun taas tässä huoneessa nousevat esille psyykkiset sairaudet. 12. huoneessa koetaan mystiset asiat, ja esim. Saturnus voi estää niiden kokemisen. Aurinko tässä huoneessa auttaa suoraan yhteyteen alitajuntaan, mutta jos se on Kauriissa, on se skeptisempi kuin Ravussa. Tässä muutamia esimerkkejä.

Elementit voisivat kertoa myös jotakin. Ihan omasta päästäni tuumin, kuinka ilmamerkki tässä huoneessa voisi vahvistaa intuitiota ja oivaltamista, maamerkki jumittaa tai sitten löytää järkevyyden kautta itselleen voimaa vapautua menneestä. Tulimerkissä herääminen tai havahtuminen voisi olla hyvinkin repivää ja järkyttävää. Vesimerkissä tunteiden kautta löytyy viisautta ja ymmärrystä ihmisen syvimpään olemukseen (intuitio) tai sitten vajoaa pettymykseen. Mutta tämä tuli mieleeni hyvin karrikoidusti. 

Itsellä tuossa huoneessa minulla on syvällinen skorpioni-energia. Planeettoja ei ole, mutta Urania-asteroidin yhtymä Nousumerkkiini voisi kertoa jotakin astrologian ja mystiikan kiinnostuksesta. Uskoakseni olen aika avoin mystiikalle ja erillaisuudelle, vaikka en sitä ehkä itsestäni löydä. Kuitenkin juuri tuollaisia ihmisiä pyörii ympärilläni. 

Ap-kartallani tuossa huoneessa sijaitsee Onnenpisteeni. Tulkitsisin sen tasapainottavaksi tekijäksi. Jonkinlaisen rauhan sieluuni olen löytänyt. Progressiivisella kartallani siellä kulkevat yhdessä 11. huoneesta saapuvat Horus- ja Rosa-asteroidit huolehtien sielustani. Skorpioni-energia jokaisella kartallani vallitsee aika sitkeästi. 

Ihana juttu tuli mieleen Rosa-asteroidista siellä Skorpionin maisemissa. Jospa 60 ruusupensastani olisivat jo neljän vuoden aikana löytäneet pihani maaperän rikkaan savimaasyvyyden ja imeneet sieltä juurillansa hyvää voimaa. Kun taas minä itse tarvitsen sitä salaperäistä ruusunkukkavoimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!