tiistai 10. maaliskuuta 2015

10. huone - koti uraputkessa?

Mitä on työ ja mitä on ura? Käsittelen tätä huonetta hyvin paljon ensin kuuntelemalla omaa intuitiotani siinä, mitä tämän alueen tulisi sisältää. Voisiko uraan sisältyä myös ihmisen ja elämän suurempaa ymmärtämistä? Olisiko itsekasvatus myös työtä? Talkootyö ja toisten auttaminen? Mitä muuta?

Muistan kun ihastuin tarinaan intiaanien matkasta joella. He meloivat sitä pitkin, kunnes tuli hyvin matala ja kivinen paikka. Heidän oli kannettava kanootteja olallaan ja kivuttava hyvin vaivalloista kalliorinnettä joen rantaa pitkin. Mikä työ!! Mutta intiaanit sen kun naureskelivat ja rallattelivat. Heillä ei ollut olemassakaan sellaista sanaa kuin 'työ'. Heillä oli sana 'haaste', joka sisälsi aina tietynlaista uutta asiaa ja yrittämistä. Se innosti heitä.

Tämän huoneen pitäisi olla jatke huoneelle 4. Miten toimit tuolla kodin huoneessa ja miten ilmennät itseäsi voimavaroinesi, opittuine kokemuksinesi kodin ja suvun ilmapiiristä kasvaneena ja miten olet valmis rakentamaan työuran 'kotia' maailmalla? Miten sinut siellä hyväksytään osana yhteiskunnan rakentajaa, ja miten yhteiskunta hyväksyy sinut? Oletko yhteiskunnassasi kotona?


Mitä sinulle merkitsee synnyinkoti muuta kuin ponnahduslautaa maailmalle? Entä rakentamasi koti? Miten pystyt hoitamaan oman kodin ja työpaikkakodin eettisesti ja esteettisesti sydämellä ja järjellä hoidettuna. Yläpuolella olevan kuvani on tarkoitus herättää kaaoksellaan elämän tilaa.

Valitettavasti ja onneksi koti voi olla myös työpaikka. Sitä kotia eli työkotia jotkut innolla kehittävät, remontoivat ja uusivat, jopa rakastavat. Se nk. koti on usealle vain nukkumispaikka. Kuva urasta, mahdista, kunniasta ja jopa vallasta maailman markkinoilla voi olla henkinen unelmakoti, mitä koko elämänsä ajan rakentaa, suunnittelee, taistelee sen puolesta ja raivaa tilaa sille. Joskus jotakin siitä onnistuu, mutta usein se koti on pelkkää kulissia, lasitornia tai utopiaa. Tai sitten se on elämän täyttymys, Esimerkkinä voisin kertoa TV-sarjan Gran Hotel, jossa keskeisintä oli hotellin loisto ja kunnia. Onkohan silloin eletty oikeasti?

Jos tällaisten käsitteiden  ja mielikuvien pohjalta tutkiskelen 10. huoneen aluetta, voin saada jostakin kiinni. Mihin asti olet yltänyt uraputkessasi? Onko uraputki sinulle itsekunnoituksen rakentamista, vai onko se pelkkä ulkokuori, jolla voit mahtailla tai molempia? 

Yhä useammat sortuvat kiilloitettuun ulkokuoreen ja ovat sisältä tyhjiä. Monet taiteilijat elävät ilman kiiltoa, mutta jotakin heissä saattaa palaa iloisesti loppuun asti. Elämäntuli, josta jäi toisenlainen jälki kuin siitä kauniiista kulissista, joka sortuu ilman henkistä tukirunkoa.

Eipä silti, tämä huone kuuluu Kauris-energialle ja Saturnukselle. Kauris-energia liitetään maa-voimaan, materiaan ja kylmäkiskoiseen kunniaan kilpailuineen. Saturnus, joka perkkaa roskat pois, erottaa jyvät akanoista ja puhdistaa, on tarpeen. Jos ajattelisikin siten, että Kauris-energia on myös viisas, syvällä hyvin rakastava voima (minulla on monta tällaista ystävää) ja tietää missä on tasapaino ja kultainen keskitie, niin Saturnuskin tekee tässä palvelustaan myös kauniisti. Tässä huoneessa on oltava kuria utopistiselle ylivuotavuudelle ja alistetulle mitättömyydelle. Nämä äärimmäisyydet voivat helposti pongahtaa täällä esille. Yhtä lailla mahtailu, väärä vallankäyttö ja petturointi, salakähmäisyys, häpeä, skandaalit ja konkurssit nousevat esille.

Voiko Johanna Karpovin kirja näissä ajatuksissa minua tukea? Kyllä. Siirtoa 4. huoneen asioissa yleisemmälle tasolle. Itsensä kehitys, oma ala, virat, julkinen kuva ja kunnianosoitukset. Huoneen kulman merkki osoittaa luonteen, jolla siellä sijaitseva planeettalla on mahdollisuus toimia. Aurinko tässä huoneessa ja varsinkin Leijona-merkissä on selvä merkki vaikutusvaltaiselle persoonalle. Taas Aurinko Skorpionissa voi rakentaa kauniit kulissit.

Ei unohdeta työnakselia tämän huoneen vahvana 'seinänä'! Kuten edellisessä blogissa ymmärsin, työnakseli toimii tässä energioitten ollessa virkeimmillään, suoraan päivänvalossa ja nähtävillä. Johanna painottaa, että mikä tahansa planeetta, joka tässä huoneessa on lähellä MC:tä, tuo mausteen henkilön työn kuvaan.  Kuu hoitoalalle, Merkurius kirjoittamiseen, Venus kauneudenhoitoalalle tai taiteeseen, kirjoittaa Johanna. Jupiter ohjaa opettajaksi, Saturnus virkamieheksi, Pluto valtahenkilöksi. 

Mielestäni tätä huonetta voi katsoa myös elementtipainoisesti. Löytävätkö vesimerkkiset henkilöt kutsumusammatin, jossa on tunteet vahvasti mukana? Ilmamerkit etsivät haaveittensa täyttymystä ja vaihtavat ehkä usein uraa? Tulimerkeillä on kunnianhimoa ja kilpailuviettiä? Maamerkkiset vahvistavat tässä identtiteettiään, onhan tämä maaelementin huone. Syntyykö työ heille liian elämänkeskeiseksi? 

Nyt kun ollaan kosmisella alueella, pitänee siihen liittää myös työmoraali ja työn arvo sekä ihmisen että yhteisön arvo. Pystytkö kantamaan osaasi yhteiskunnassa yhtälailla kuin vastuuta perheestäsi (4.huone)? Miten kokevat työttömät, heittotyöläiset, sairaseläkeläiset ja syrjäytyneet tämän huoneen merkitystä elämässään? He ovat varmasti parhaansa yrittäneet, mutta jostakin ilmestyy aina seinä vastaan. Olisi varmaan hyvä muistaa, että yhteiskunnalla on myös oma vastuunsa, sillä tässä huoneessa toimii myös yhteiskunta ja koko Maa. Olisiko tässä kirkas peili, josta todella voi nähdä millaisessa yhteiskunnassa eletään? Yhteiskuntahan on myös osaksi sitä, miten vähäosaisimmat sen tuntevat. Siinä he ovat areenalla, näytön paikalla osoittamassa hyvin tärkeää asiaa. Yhteisö on sitä, miten siellä asiat hoidetaan kutakin kuunnellen. 

Tämä alue on kirjoittajalla itsellä kuin villiä puhdasta metsää, missä luonnonlapsi hyppelee sinne tänne kuin ei olisi ollenkaan tietoinen tehtävästään. Diana-asteroidihan se siellä juurikartallani yhtyneenä MC:hen (Siksi kai juuri tällaistakin kirjoittelen.). Kaunista Vaaka-maailmaa. Transiiteista huone on tyhjä, mutta vuoden 2014 Auringonpaluukartalla siellä sentään on majaillut Mars, joten jotakin on tultu tehtyä. Astrologiaa? Huomaanpa vasta tässä kuinka lapsenomaisesti olen hypellyt siellä täällä ilman varsinaista määränpäätä vähän kuin nuo inkkarit joen varrella uusia metsästysmaita katsellen. Työ ei ole ollut minulle mikään ura, vaan kokemuksien suma, jota olen sattumanvaraisesti kasannut. Ehkä minulle uraputki on ollut kokemuksien keruuta. Työkoti siellä ja täällä, maailma kotina. From here to there, from there to here, funny things are everywhere. Ei ihme, jos vanhempani olivat minusta joskus huolissaan! - Huh, olipa terveellinen huomio itselleni! Kuin olisin elämäni tarinan kohdannut tässä huoneessa. Kiitos astrologian viisauksille!

Aika hauska, sillä progressiivisella (kun sitäkin olen nyt oppinut katsomaan) kartalla Diana on tuolta karkaamassa ja Mars on siellä aika pysyvästi useita vuosia, eli siirtynyt Neitsyeen 9. huoneesta 10. huoneeseen vaakailemaan. Yhä  vain etsin jotakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!