lauantai 26. heinäkuuta 2014

Progressiivinen Kuuni siirtyy Leijonaan!

Ensinnäkin, kun tykkään valokuvista ja kuvaan paljon, mietin tuota Leijona-energiaa. Mikä kukka se oikein on? Tietenkin sille voisi kuulua Auringonkukka yli maiden ja mantereiden. Se on selvä. Mutta kun itsellä ei ole auringonkukkaa kukkimassa, niin katselin keltaisia kukkiani leijonasilmin. Onko se kukka keltainen krassi, siinähän on melkein kuin silmätkin mukana ja kuono harjaksineen? Onko se auringontähti, kasvi, jolla on upeat lehdet ja keltainen säteittäin aukeava kukka? Onko se helakankultainen helokki vai kehäkukka vai keltainen ruusu? Mielestäni mikään ei sopinut. Valitsin SAMETTIRUUSUN!  Se on puutarhureitten kasvi jo sen vuoksi, että se on kuin leijona hajuinensa vahtimassa ja peloittelemassa ötököitä pois. Sitä pitää olla ruusujen juurella aina kun istutan uusia ruusuja. Sitä pitää olla jossain puutarhassa. Nyt istutin sellaistakin, jota voi yrttinä syödä. Aika kirpakan makuista, mutta antaa mukavan lisän salaattiin. 

Ja ennen kaikkea sillä on mahtava harjas! Samettiruusu on omistettu edistykselliselle Leijona-Kuulleni! 


Nyt tuntuu voimaannuttavalta alkaa tutkia mitä se progressiivisuus oikein on. Vikkelän Kuun pyörimistä taivaanrannalla huis ja huis ja koko ajan tapahtuu? Tiedän, että minun pitäisi opiskella enemmän ensin Kuunvaiheista (itsellä Skorpioni) ja sitten vasta syventyä progressiiviseen Kuuhuni. Mutta kun juuri sattuu niin kummallinen Kuun siirtymä, että samoihin aikoihin siirtyi progressiivinen vaikute siinä Leijonaan, kun Uusi kuukin syntyi Leijonassa. Suomen astro-sivuilla facebookissa siihen yritin saada selvyyttä, mutta siellä on suurin osan osallistujista rannoilla ja läähättää jossakin. Jos tuo on pelkkää sattumaa, niin vaikuttaa voimakkaalta elämäntavan muutokselta. Laitan mukaan sekä juurikarttani että progressiivisen. Tuo Uuden kuun synty oli 23.7, jolloin minullakin siirtyi proge-Kuu samoilla asteilla Leijonaan. Ymmärtäisin kylläkin, ettei ne yleensä kulje noin rinnakkain. Ehkä jotakin en tässä nyt ymmärrä ja voin käsittää väärinkin.Koko progressiivinen karttakuvio on tuolla päivätaivaalla sinne painottuen. Ainoa planeetta on Jupiter pitämässä  purteni köliä jonkun verran pystyssä. Vaikuttaa aika avoimelta maailmalta! Kuin päässyt vanhoista pimentoon vetävistä ikeistään. En tiedä onko tuolla mitään merkitystä. Kuuhan se on ainoa, jonka progressiota yleensä sen vikkelyydestä johtuen, ehtii seurata yhden ihmisen elämässä. 

Myönnän, että en sisäistä tätä tapahtumaa. Yritin opiskella sitä kerran astrologisilla kesäpäivillä Johanna Karpovin tunnilla, mutta pari tuntia ei vielä anna paljoa. Yritän lukea sitä hänen kirjastaankin, mutta fyysisenä ilmiönä se ei mene minulla kaaliin. Hän kirjoittaa, että se mitä taivaalla tapahtuu päivässä, tapahtuu elämässämme vuodessa. ??? Aika asbraktia. Ymmärrän, että pieni asia, hetki, vaikuttaa elämässämme pitemmälle kuin arvaammekaan. Syntymäkarttamme ja sen liikkeet muuttumat elämämme myötä. Ja sitä kutsutaan edistykseksi, ihan kuin elämämme kasvua ihmisinä. Jokainen edistyy tavalla tai toisella omalla tiellään eikä edistysaskeleita voi verrata toisen ihmisen elämään. 

Siis rinnastaen näitä syntymäkartan päiviä tuohon ollessani 14-vuotias, karttani oli edistynyt kahdella viikolla. Koska Kuu tähän tapaan liikkuu yhdessä merkissä noin 2-2,5 vuoteen, se ehtii kasvattaa kartan edistyksellisyyttä jokaisessa merkissä noin 28 vuotta yhdellä kierroksella. Ihmisen eliniässä se ehtii tehdä noin 3-4 kierrosta. Siihen mahtuu paljon elämänmuutoksia, jos ei asenteiden, niin ainakin elämän vaikutteita pyrkii mukaan. 

Miten tämä sitten näkyy astrologiassa? Astrologit ovat päätelleet, että jokaisella syklillään juuri Kuu muuttaa elämäntapaamme, korostaa sen alueen sisältöä, mitä millekin tähtimerkille on todettu olevan energisesti synnynnäistä. Jos minun kuunvaihteeni on Skorpionissa syntymäni hetkellä, niin käännyn sisääpäin Kuun ollessa vesi- ja maamerkeissä. Tuli- ja ilmamerkeissä suuntaan ulospäin. Ehkä.

Hyvänä esimerkkinä voin kokea kaksi  viimeistä vuottani, jolloin Kuu on ollut Ravussa, olen varmaankin ollut vähän etäinen ja sisäänpäin kääntynyt, rakennellut omaa kotiani ja turvallisuuttani. Ja nyt kun Kuu tulee Leijonaan, elän enemmän ulospäin luomaan ulkoista identiteettiä ja puolustamaan rakentamaani.

Tutkailen myös nettisivun cafeastrologi-sivuja ja yritä  ymmärtää sen sisältöä samaisessa asiassa. Kuun progressio vaikuttaa asenteihin, millä kohtaamme ulkomaailman ja elämämme, ja kulloinen merkki luo siihen omaa energiaansa. 

Mutta asiaa on paljon, ja haluan tutkailla vähän mennyttä elämääni suhteessa niiden merkkien energioihin, joita olen käynyt lähivuosina läpi ja tarkastella kuinka ne pitävät paikkaansa. Toisella blogisivulla jatkan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!