sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kuun progressiot eri merkeissä, osa 1

Nyt tarvitaan värähtelyherkkyyttä. Taas ne galaksiryhmien valtaisat voimat! Miten Kuu niitä heijastaa? Sehän on herkempi kuin Aurinko, lähempänä, ottavampi ja antavampi. Vuorovaikutteisempi.

Otan kuvaksi tähän sen keltaisimmasta kultaisimman kukan, kesä kun on. Kultahelokki joka säteilee pihallani siellä täällä tuoden iloa ja keveyttä puutarhamaisemaani. Sillä on kauniin herkät 'tuntosarvet' eli heteet ja ulospäin pyrkivä oikein tomera emiö. Lääkekasvi! Hoitaa iho-ongelmia ja on omegapakkaus öljyssään.


Jonkinlaisella odotuksella suhtaudun nyt Kuu-Leijona vaiheeseen. Tuntuu, että alan käyttäytyä jo nyt toisella tavalla. Sylky vain roiskuu, kun puhun, enkä pidättele, enkä pimitä sellaisiakaan asioita, joita olen aika varauksellisesti tuonut esiin mm. kahvilamaailmassani, suorastaan laittanut syrjään. En enää! Aion näyttää "karvani ja karjaista"! Sama karjaisumentaliteetti voi näkyä blogissanikin.

Jätin siis jälkeeni progressiivisen Rapu-Kuun, jonka sisältönä olen ihan kokemusperäisesti löytänyt nk. oman kodin turvallisuuden rakentamisen. Käytän tässä tietoa Johanna Karpovin kirjasta ja sivustoa http://www.cafeastrology.com/progressedmoonsigns.html.

Tahtoisin kuitenkin mennä asiassa vähän syvemmälle, kun mietin Kuu-energian sisältöä. Siihenhän liittyy myös persoonan sisin tila. Ja ymmärtäisin, että juuri sitä ihminen kasvussaan myös rakentaa, tahtoa ymmärtää oman sisimmän tilan 'kotia' ja luoda sinne sitä turvallisuutta. Ei ulkoinen sitä takaa, vaan ihmisen luottamus omiin kykyihin ja voimavaroihin. Luottaminen äiti-maahan ja itse isä-elämään sekä sielun sopukan 'lapsiin', joita olen aina kutsunut luovuuden siemeniksi. Eli miten rakennat tätä 'kotitilaa' itsellesi totuudella ja omilla tunnoillasi. Siinä usein laitetaan syrjään silloin toisten odotuksia ja toivomuksia, koska silloin se ei olisi omaa kotia. Tätä tilaa ja sen luomista sanoisin progressiiviseksi eli edistykselliseksi askeleeksi elämässä.  Sitä se ainakin minulla tässä iässä on ollut. Näissä kierroissa onkin syytä ottaa huomioon ikä eli monesko Kuu-edistyksen kierros on meneillään. Minulla jo kolmatta. Eli jos olenkin vahvistanut sisimmän kotia, niin Leijonassa se alkaa heijastua ulospäin tavalla tai toisella. Nuorempi ehkä enemmänkin rakentaa vielä sitä ulkoista tilaa ja on suurempi tarve ikään kuin symbolina hehkuttaa sitä.

Menen merkkikierrossani taaksepäin, eli muistelen tilaani Kaksos-Kuun progressiossa. Tiedämme yleisesti aika paljon ulospäin suuntautuneesta Kaksos-energiasta. Silloin ovat ovet auki. Olemme ihmisten kanssa runsaasti tekemisissä ja käymme monenlaista vuorovaikutteista tapahtumaa läpi. Maailma muuttuu siinä samalla, rakennamme uusia ihmissuhteita, he ravistelevat meitä uusiin ulottuvuuksiin, ideoimme asioita ja luomme uutta tilaa.

Näin ainakin minulla oli. Katselin uudella tavalla vanhoja ihmissuhteita löytäen uusia näkökulmia ja olin hyvin paljon riippuvainenkin toisista ja heidän mielipiteistään. Tarvitsin apua, otin sitä vastaan ja olin nöyrempi. Samalla sai omat ideat tuulta purjeisiin ja toteutin niistä monia. Se oli rankkaa, mutta vauhdikasta elämää. Ja mitä enemmän yritin löytää itseäni, sitä enemmän loukkasin läheisiäni. Mutta myös toisin, avoimuus loi luottamusta.

Tässäkin mietin sitä mitä olemme itselle ja mitä olemme toisille. Tämä jakso voisi opettaa myös sisimmän vastaanottavaisuutta ja antamista. Oman arvon ja toisten arvon välistä vuorovaikutusta. On pakko avata sisintä jotta voisi nähdä toisen sisintä. Opittava tuntemaan itseä ja toista ja sen totuudellisuutta. Kaksos-energia on usein välttelevää, piiloittelevaa iloisuutta, mutta Kuun ollessa Kaksosissa, se voisi olla avautuvampaa ja todellisempaa. Siinä voisi olla sen edistyksellisyys. Kaksos-energiahan muistuttaa meitä jollakin lailla varjosta ja päivänpaisteesta. Se on molemminpuolista, vastakkaisuuksien mittelöä. Nämä siis omia mietteitäni.

Mutta sitä ennen, noin viisi vuotta sitten, elämässäni tapahtui muutoksia, joissa minulla oli paljon oppimista mieheni sairauden rinnalla. Silloin oli Härkä-Kuun aikaa. Tämä aika on kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä vaativaa. Aika, jolloin on otettava asiat rauhallisesti haltuun, pysähdyttävä ja opittava sen ajan kokemuksista. Emme etsi elämään mitään uutta, vaan kannamme vastuuta sen hetkisestä ja sen hetken vaatimuksista. Turvallisuus on tärkeää ja sen tuoma rauha. Etsimme voimavaroja ja ymmärtämystä elämään.

Maa-energia on tässä jälleen sisäänpäin kääntyvää. On kysymys myös omasta sielun tilasta ja turvallisuudesta, jaksamisesta ja voimavaroista. Tässä voi jämähtää, piiloutua ja alistua, uskoa, että aitauksen sisällä on kaikki elämä. Jos ei edellisen Oinas-Kuun aikana tuli  ole järisyttänyt elämää muutoksiin, niin tässä se on aika surkeaa olotilaa, jopa käpristymistä ja nöyrtymistä, suorastaan orjamaista tai marttyyrimaista olotilaa.

Tätäkin olotilaa tarvitaan. Muhia oman mielen syövereissä, etsiä kuin maahinen kultahippujaan ja alistua maan vetovoimaan. Etsiä luonnosta voimaa ja tukea. Etsiä ihmisenkin luonnosta voimaa ja tukea. Antautua jotenkin maalliseen ja ruumiilliseen olotilaan. Lepotila sielulle. Näin olen tuntenut noita aikoja muistellessa. Ihan totta! Näin se toimii astrologisesti. Kuu kertoo omaansa, sitä mitä se vesissä liikuttaa.

Mutta 7-8 vuotta sitten kun Kuu oli alkuun panevassa voimassaan Oinaassa, oli uusien suuntien aikaa, rohkeuden ja toimeliaisuuden aikaa. Jos silloin en olisi osannut rohkeasti tarttua oman elämäni muutoksiin ja asenteisiin, olisin ollut aika surkea 'härkä-kuu'. Jos joku toinen innostuu näitä tutkailemaan, niin ajasta ja sen energioista kyllä kannattaa ottaa vaarin!  Tuolloin on mahdollista saada uudenlaista rohkeutta, murtaa vanhoja rajoja ja ottaa uusi suuntaa, aloittaa jotain uutta ideaa tai ottaa uudenlaista sisältöä elämään, löytää uusi osa itsestä. Tällöin kannattaa toimia! Kuun oinas-energia vahvistaa kaikkea tätä kahden ja puolen vuoden ajan! Näin sanoo astrologia!

Ja jälleen menen ihmisen sisimmän kotiin, sen mitä Kuu vartioi, vesien voimaa ja kulkua ihmisessä. Veren perintöä. Jos puhutaan ihmisen edistymisestä, tähän tarvitaan aina rohkeutta ja totuutta. Jos tässä vaiheessa ihminen uskaltaa nähdä omien varjojensa taakse, niellä vanhat pettymykset ja pelot ja kohdata se sielu, joka alunperin tuli kehoa kantamaan, voidaan todella puhua edistyksellisyydestä ja ihmisen kasvusta. Oinas-energia sitä pukkaa aina sopivasti eteenpäin, jos sen sallii. Voin sanoa, että itse koin löytäväni tässä tilanteessa uudenlaista rohkeutta, jolloin oma sisin sai astua enemmän esiin. Sain runsain mitoin iloa ja voimaa omaan olemiseeni. Se on vaikuttanut pitkälle elämääni, tähän saakka. Olen kokemuksellisesti todiste tästä! Sillä voimalla jaksoin vaikean Härkä-periodin ja sain itsevarmuutta Kaksos-vaiheeseen.

Siis näinkö se kulkee? Tästä monologista, jos tätä joku lukee, voi löytää intoa lähteä seuraamaan oman sisimmän tietä 'Kuun valossa'. Laitan tähän cafeastrologi-sivustolta tekstiä näistä merkeistä.

Progressed Moon in Aries
The focus at this phase of life is on outward-oriented energy and action. We look for direct confrontations, challenges, and stimulation during this period of our lives. We have newfound courage. We focus on new beginnings, fresh starts, and new projects, because we now feel motivated in these directions.
Progressed Moon in Taurus
While in Aries, we welcomed change and action. When the Progressed Moon changes signs to Taurus, we slow down and seek out some security in our lives. This marks a less impatient and competitive period of our lives. We don't look for new experiences as much as we manage our lives in a more solid, secure manner. We value predictability during this period.
Progressed Moon in Gemini
While in Taurus, we don't feel much need for learning new things. When the Progressed Moon shifts signs to Gemini, however, curiosity is ignited. We need to communicate with others, we need doors to open for us, we explore our little worlds and reach out to others. New friendships are often made during this markedly more sociable and busy period in our lives.
Progressed Moon in Cancer
This marks a time when we need the comforts of a home base. While the Progressed Moon moves through Cancer, we turn inward and focus on building or solidifying our home base and our families. We have a greater need for security and the feeling of being safe and comfortable during this period. This is a time for building your sense of security.
Progressed Moon in Leo
From the security and safety of the Progressed Moon in Cancer phase comes a desire for self-expression. Energies are directed outwards as we feel more confident moving about in the world, and we have a greater need to be heard, seen, and noticed. An increased desire to create, and to display our talents is often experienced during this phase.


1 kommentti:

  1. Hei,
    Mulla meni progekuu alkusyksystä Neitsyeeseen ja helpotti jättää progeLeijona, koska
    oli se aika rankka....toisinaan.Terveyteen saan suunnata katseeni, kun Khironkin tekee pitkää neliötä omaan Khironiini.Suuntaan tällä viikolla Viron Haapsaluun,jossa tarkoitus uida paljon asuessani uimahallia vastapäätä.Fra Maressa käyn mutahoidoissa ja tutun hierojan luona.Kiitos tästä blogijutusta!Haleja Helena, TRE

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!