maanantai 21. heinäkuuta 2014

Vaikutusvaltaa ja kiihokkeita Leijonassa

Olen syntynyt Pluto-Leijona ajalle, jolloin suuret ikäpolvet etsivät muutoksia ja omia vaikutusmahdollisuuksia elämäänsä ja ympäristöönsä. Se aika on ollut vuosina 1938-1957. Minä ehdin tässä vaikutteessa kasvaa lapsena 9 vuotta ja se on jättänyt jälkensä kasvuuni ja elämänkatsomukseeni varmaankin. 

Negatiivisena puolena tuosta voisi olla häikäilemättömyys, vallanahneus ja näyttävyys. Tuohon aikaanhan sijoittuu Hitlerin 'oikea ihminen' ja Marx. Ja varmaankin tämä sukupolvi on tehnyt omat virheensä kalastaessaan onnea ja parempaa elämää, jota sitten jälkipolvet kiroavat. Uskottiin helpomman elämän tuovan hyvää ja romutettiin vanhoja arvoja.


Kun etsin Nummelan Astrologian ihmiskuvasta tästä aiheesta positiivisia puolia, niin tuo viimeksi mainittu voi kääntyä positiiviseksikin, sillä onko vanhat arvot aina oikeita toisenlaiseen aikaan ja  elämän tilamuutoksiin. Ennen kaikkea tuo sukupolvi on etsinyt itsen ilmaisuvapautta, ja tähän liittyen syntyi halua ymmärtää itseä ja sen suhdetta yhteisöön. Luovuuden pakko tässä on etsinyt uusia arvoja ja periaatteita, myös totuuden paljastuksia.

Nyt kun Jupiter on astunut Leijonan areenalle, tuollainen voi helposti korostua taas tällekin tulevalle vuodelle. Ehkä juuri niille, joilla myös Pluto on Leijonassa. 60-luvun popmusiikkia ja trendejä muistellaan ja sen aikakautta otetaan tutkimuksissa esille, se aika minkä Leijona-Pluto jätti jälkeensä. Taas korostuvat sosiaaliset sopeutumisen arvot ja erilaisuuksien tasa-arvoistaminen. Pintaan voi nousta myös vanhoja hyväksi nähtyjä traditionaalisia arvoja, kuten esim. työn merkitys. Liika optimistisuus ja laajentumisen halu yksilössä voivat korostua ja halu äänitorvena kailottamiseen. Tunnistaudun tuohon suuntaukseen jonkinlaisena 'ruusujen asiantuntijana tai puutarhurina', jossa roolissa olen aika tunari, mutta innokas tutkija kuitenkin, enkä osaa olla nöyrä ja hiljainen.

Kurkistan myös fyysisempään olomuotoon Leijonassa eli Markus Hotakaisen kirjaan Tähtitaivas. Siinä kerrotaan miten Leijona-nimitys tälle tähtitaivaan osalle on syntynyt. Egyptissä Auringon ollessa tässä kohtaa tähtitaivasta leijonat kokoontuivat vilvoittelemaan Niilin vetten ääreen. Tästä kuulemma nimitys tähdistölle. Jeesuksen syntymän aikoihin on Jupiter ollut ehkä yhtymässä Leijona-kuvion kirkkaimpaan tähteen Regulukseen ja on näin ollen yksi teoria Beethelemin kirkkaasta tähdestä, jonka ajateltiin ennustavan suuria tapahtumia. Miten lienee Jupiter nyt siinä kuviossa sijoittunee? Leijona-tähdistön keskustassa on kiikarilla havaittava spiraalikaksosparigalaksit M65 ja M66. Aika hauskaa tietää tästäkin. Spiraali on ilmiö, mikä muistuttaa kasvusta, laajenemisesta ja seuraavalle kehälle kohoamisesta. Tuplana tässä se voi ilmentää Leijonan energiaominaisuuksia. Jupiterin saapuminen sinne lupaa todella iloisempaa aikaa!

Liisantaivaanmerkit-blogissa luvataan nautinnollista aikaa. Minullakin vapaata leijona-aikaa ilman Plutoa on siinä puolisen vuotta, joten aion ottaa ilon tästä ajasta irti ja rohkeasti tuoda ideoitani esille katselemalla tulevaan. Ei surra kukkineiden ruusujen perään, odotetaan innolla, mitä se seuraava nuppu avatessaan paljastaa! Kesää on vielä paljon jäljellä ja uskon, että syksyä riittää pitkästi.





1 kommentti:

  1. Naurattaa kun luin mitä tuli kirjoitettua. Nythän on Jupiter jo Leijonassa ihan reippaasti. Ja kyllä kailotin äänitorvena tänäänkin kahvilavierailleni. Siinä tuli kerrottua yhtä sun toista...aina ei tiedä, onko kaikki terveellistä kuultavaa kaikkien korville, mutta kiittivät kovasti kädestä pitäen.

    On hyvä painua hornan tuuttiin vähäksi aikaa eli hillasoille rämpimään paarmojen seuraksi vähän jäähyttelemään.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!