perjantai 9. toukokuuta 2014

Jupiterin luonteesta ja kultaisesta kolmiosta

On se kumma, kun varmaan olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin astrologia, mutta jotenkin se vetää piristävänä taukona arkiaherruksen ja muun toiminnan ohessa. On siis ihan pakko välillä pysähtyä sen pariin.


Olen silloin tällöin penkonut tietoa Jupiterista. Sitähän on netti pullollaan, mitä ylistävämpänä ja mitä varoittavampana voimana. Kun se itsellä on aika voimakkaasti 1. huoneessa ja omassa merkissään Jousimiehessä, se yskäisee aika pontevasti esiin juurikartallani. Tuo 'juuri' on todella hyvä nimi eli se tarkoittaa syntymäkarttaa eli radixkarttaa. Radix = juuri, luin jostakin, taisi olla Nummela. Eipä silti, Jupiter on siellä myös aika terävänä neliönä Marsin kanssa ja oppositiossa Venuksen ja Merkuriuksen kanssa, joten ei se ihan pääse mahtailemaan, vaan synnyttää sopivasti kriittistä keskustelua tiedosta ja arvomaailmasta, kuten on varoittamassa myös ajattelemattomasta toiminnasta (Mars). Lisäksi se on ollut perääntyvässä vaiheessa, joten sekin hillitsee tuota mahtia.

(Hassua, juuri tässä toisella korvalla kuuntelin erään kuoron laulua TV:ssä Jupiterista!)
Löysin kirjojeni joukosta hyllyä sormeillessani erään ohuen astrologisen teoksen Artemajos Astrologia, Biokustannus 1987, joten kyseessä ehkä vähän vanhoillista tietoa. Jotenkin sen tieto Jupiterista selkeydellään minua ilahdutti. Joten kopioin sen tiedon tähän suoraan:

"Jupiter on ihmiskunnan suurin hyväntekijä ja yltäkylläisyyden planeetta. Se edustaa uskontoja, oikeutta, filosofiaa ja rahallista valtaa. Jupiter kohottaa ihmisen katseen ylöspäin ja tekee hänet tietoiseksi siitä, että on olemassa jotain korkeampaa ja ikuisempaa kuin maallinen elämä. Jupiter-luonne pyrkii löytämään elämästä valoisia puolia vaikeuksien keskellä. Jupiter nostaa ihmisen omasta ahtaasta minuudestaan avarammille näköaloille. Jupiter-ihmiselle on ominaista kultainen tie eli kohtuullisuus. Jupiter hallitsee kehossa keuhkoja, sääriä, lantiota, verta, kylkiluita, maksaa, valtimoita ja hajuaistia. Jupiterin edustama metalli on tina. "

Ilmankos tinasta katsomme uutena vuotena toivorikkaana tulevaisuuden onnea ja RAHAA ennen kaikkea. Teksti selvensi minulle ainakin sen, että Jupiter on henkilökohtaisten planeettojen, toiminnallisen Marsin ja kriittisen Saturnuksen jälkeen uloittamassa suuntaa kohti kosmosta, kohti suurempaa tietoisuutta. Se on eräänlainen rajapyykki siinä, kuinka paljon ihminen on yhteisöllinen 'eläin', mutta myös osa jotakin kosmista tuntematonta, jonka voimme vain aavistaa. 

Kun katselen tuota KULTAISTA KOLMIOTA, jossa on mukana juuri nyt Kheiron, Saturnus ja Jupiter, en ihmettele, jos esim. juuri opiskelen tietoa 'maadoittumisesta'. Siitä kuinka maadoitamme vesipattereitamme, ukkosenjohdatinta, jopa sairaalasänkyjä, mutta itseämme emme. Sitä kuinka voisimme saada omaan magneettiseen kenttään tasapainoa vain maadoittamalla itsemme esim. paljasjaloin maassa kulkemalla, nurmella tai hietikolla makaamalla tai vain uimalla luonnon vesissä! Se estäisi tulehduksia. Jotenkin tuo kolmio osoittaa meille maan ihmisille jotain siitä yhteydestä, jonka itse olemme tyhmyyksissämme rajanneet itseltämme pois. Samaan syssyyn olen ehdottomasti sitä vastaan, että julkisista rakennuksista poistettaisiin viherkasvit muka allergisille vaarallisiksi. Emme saisi erkaantua luonnosta, päinvastoin on todettu, että jo puolen tunnin olo metsässä on parantamassa henkistä olotilaamme.  

Kolmiossa vaikuttavat vesielementin voimat eli kaikki tunne-elementit. Tunteiden kautta loppujen lopuksi kasvamme ja kehitymme. Sieltä lähtevät virtaamaan vedet ja verisuonet kuljettaakseen vahvistusta kehoomme ja mieleemme. 

Samaisen Artemajoksen kirjan mukaan juuri Jupiterin ja Saturnuksen hyvät kulmat vahvistavat terveydentilaa. Siinä voimistuu äly.....toivottavasti, sillä terveydentilaa ei voi muuten vahvistaa kuin ymmärtämällä miten sitä vahvistaa.

Kunpa tuo kolmio toisi valoa lisää kaikkien elämään. No kevät sitä ainakin tuo, mutta tarvitsemme myös sitä valoa, millä näkisimme elämän mahdollisuudet. Toivon sitä itselleni, että kaikille ja koko Äiti-Maalle.

Itselläni tuo samainen Jupiter tekee sulkevan sekstiilin Marsilleni koko tämän kuukauden ajan. Minun tulisi vielä iloisesti puhkua eteenpäin uskoen tekemisiini, myös spontaanisiin toimiini, ja tarttua käsiin mitä minulle ojennetaan. Tarvitsen todella tätä energiaa juuri nyt. Samoin Saturnuksella on sekstiili, nyt avautuvana, Marsille, joten uskon, että jotain sellaista, mitä ennen en ole uskaltanut avata, nyt avaan ja uudenlainen maailma on esillä. Tätä minun täytynee miettiä enemmän jossakin toisessa yhteydessä.

Tässä illan päätteeksi suuressa kuorokavalkadissa Wienissä kuulin päätteeksi tämän ja tuhatpäinen kansa hurrasi tervehdyttävästi. Eurooppa Union perustettiin hyvässä uskossa siihen, että voisimme esimerkiksi vahvistaa veljeyttämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!