lauantai 17. toukokuuta 2014

Jupiterin kulkua huoneissa

Ammattiastrologit ovat kuitenkin esillä aika laajasti, vaikka alueella tuntuu alan väheksyminen maassamme.

Joku on hoksannut käyttää netin mahdollisuuksia, jotkut bloggaavat tai heillä on kotisivuja. Jotkut heistä ovat esillä TV:ssä. Useat ovat saaneet työmaata eri lehdistä. Jotkut toimivat aktiivisesti yhdistyksissä, jotkut pitävät ahkerasti luentoja. Jotkut kirjoittavat kirjan. Varmaan ylitse muiden tällä alueella nousee Raimo Nikula, joka on tuonut monta kiitoksen kirjaa markkinoille, ja niillä on menekkiä. Hän on hyvä kirjoittaja, monipuolinen ja laajakatseinen. Niitä on mukava lukea.

Siksi siteeraankin nyt hänen transiittikirjaansa Planeettavoimat elämän rytmittäjinä mm. Jupiterin liikkumisesta huoneissa. Tämä koskee siis tämän hetken liikettä ja sen osumista oman kartan kulloiseen huoneeseen. Huoneita kuten merkkejäkin on 12, joten yleisesti Jupiter on yhdessä huoneessa noin yhden vuoden. Paitsi retroillessaan.

Ihan itsellenikin, oman opiskelun vuoksi kirjaan näitä vähän ylös. Voiko tietyn huoneen aktivoituminen ennustaa tulevia energioita ja huoneeseen liittyvien asioiden tai tilojen mahdollisuuksia? Näyttääkö se jotain siitä mitä kannattaa tehdä, mitä varoa? Mielestäni huone on kuitenkin vain se maisema, missä jokin on mahdollista, huoneen merkki ja transiittikulmat kertonevat enemmän.

Kuitenkin, kun mahtava Jupiter astuu huoneeseen tai maisemaan, jonkin sen alueen kasvaminen ja kukoistaminen voi olla mahdollista ja siitä kannattaisi ottaa kiinni. Teen ensin selvitystä Nikulan pohjalta ja sitten lasken miten tämä on pätenyt omaan elämääni. En kuitenkaan vie yhtä asiaa eteenpäin, vaikka täytyy myöntää, että astrologian opiskeleminenkin kulkee siellä ritirinnan.


1.huone, kulmahuone eli Jupterin tulo Asc-akseliin:
- Toivo uuteen elämänvaiheeseen, kuin jonkin rajan ylittäminen. Persoonallinen kasvu, ympäristön näkeminen uudella tavalla, uusia elämän arvoja. Uskallusta, itsestä tykkäämistä, säteilyä. Rakentavaa muutosta. Kunhan et innostu syömään liikaa, sillä huonehan on minuuden alue myös fyysisesti.

Katselin omaa menneisyyttäni jotakin bongaten tuosta ajasta. Löysinkin. Uutta? Liityin silloin astro-foorumille keskustelemaan ja opiskelemaan. Vuorotteluvapaa vuosi. Uusia juttuja tuli todella esille!

2. huone, voimavarojen ja talouden huone
-  Rikastunko? Vai saanko paremman sosiaalisen sijan yhteisössä? Mihin sinä ryhdyit edellisen huoneen tiloissa? Jos on hoitanut asiansa hyvin ja vastuullisesti, se voi kantaa hedelmää. Ympärilläsi on kynnetty peltomaisema, vihjaa Nikulankin tässä. Toimesi voivat olla tuottavaa ja jopa aistinautintosi voivat lisääntyä. Kuitenkin tulet saamaan sitä mitä olet kylvävä.

Tuolloin olin innostunut maalaamaan ja pidin näyttelyitäkin. En nyt tiedä tuliko se pelto nyt niin kylvettyä hyvin. Innostus siihen sammui, kun mies tuli sairaaksi. (Pluto oppositio Stelliumini - aikaa, ei siinä yksi Jupiter auttanut!) Eli ei voi tuijottaa yhtä asiaa kartalla, vaan siihen liittyvät hyvin monet asiat. 

3.huone, oppiminen, elämään sopeutuminen, päivän arki:
- Jupiterin tehdessä transiittia tässä huoneessa, saat lisää tietoa ja kontakteja. Tiedonjanosi halajaa sinua opiskelemaan enemmän, matkustelemaan ja tulemaan ulos arjen harmaudesta. Jos innostut ympärilläsi tapahtuvasta yhteiskunnan liikehdinnästä, intoa riittää. Nyt kannattaa katsoa mitä ympärilläsi tapahtuu, mistä ottaa kiinni.

Oikeastaan matkustelin noina parina vuosina aika paljon (kartallani iso huone). Tarvitsin rankan työn ja kotihuolten väliin virkistäytyä, en olisi muuten jaksanut. Tulin todella välillä ulos arjesta.

4.huone, kodin akseli IC ja suku:
- Tämän huoneen maisema on oma koti. Nyt kannattaa katsoa, miten voisi kotia kaunistaa, uudistaa.  Vai vaihtaako asuntoa? Katso miten saat perheesi viihtymään paremmin. Kutsut, juhlat, vierailut sukulaisten luona? Pihajuhlat naapureiden kanssa? Vai tekeekö mieli lasta? Nyt voisi olla siihen hyvä mahdollisuus. Kaikelle tälle mahdollisuudet ovat hyvät, kunhan muistaa keskustella avoimesti perheen kanssa.

Pluto oli tuolloin parhaasti oppositiossa Aurinkooni. Jäin eläkkeelle. Hautajaiset olivat ne kutsut. Mutta avoimesti keskusteltiin perheen parissa. Koti tuli keskeiseksi. Näinkö se todella menee?Jupiter nostattaa kuitenkin jotain tukevaa ja rohkaisevaa esiin. Sitä sain!

5. huone, luovuus, innostus, huvitukset:
- Jupiterin tullessa tähän huoneeseen, voit puhjeta kukkaan. Tämä huone voisi olla tuon kuvan kaltainen puutarha. Itsetuntosi ja luottamuksesi elämään kasvaa. Löydät iloa ja lämpöä helpommin, mitä jakaa. Toisaalta voit kaivata enemmän vapautta ja irtiottoa tavallisesta. Innostut harrastuksista ja huvituksista. Haluaisit olla ikinuori. Jos et aivan ärsytä ylilyönneilläsi lähempiäsi, elämä voi tuntua mukavalta.

No joo, todellakin. Innostuin puutarhasta! Jostakin piti löytää elämän uusi ohjenuora! Ja suunnittelin kahvilani. Löysin ruusujen maailman!

6. huone, työn huone:
- Tässä huoneessa on työn maisema, joka kiinnostaa tekemään ylimääräistäkin. Energia ja terveys on voimallisempaa. Innostut helposti haalimaan itsellesi monenlaista yhtäaikaa ja päällekkäinkin. Hyvänä työntekijänä olet joutunut suhteettoman työmäärän ansaan, et ole osannut sanoa 'ei', vaan olet innostunut kehuista ja kiitoksista liian paljon. Tai positiivisella ajattelulla autat enemmän muita ja annat tukea. Sinuun luotetaan ja sinua kuunnellaan.

Kun Jupiter oli Härässä, se kulki minulla sekä 5. että 6. huoneessa. Luovuus ja työ liittyivät hyvin paljon yhteen. Ja jupiterimaisena ihmisenä minulle syntyy usein tekemisien ja menojen päällekkäisyyttä ja liiaksi menoja. Tuttua!

7. huone, DC- akseli, ihmissuhteiden alue:
- Tässä maisemassa tarkkailet läheisiäsi, työtovereitasi, ystäviäsi ja uusia ihmisiä. Haluat uusia kontakteja, tutustut uudenlaisiin asioihin ja huomaat innostuvasi enemmän kulttuurista ympärilläsi. Tai arvostat entistä enemmän ihmissuhteita, joiden avulla voit parantaa työmahdollisuuksia tai tunnet olevasi tärkeä osa yhteisöä. Haluat suhteita, joiden avulla voit kehittää itseäsi.  Ehkä etsit uutta kumppania, jonka kanssa rakentaa jotakin uutta, tai saat ehkä uuden luottotehtävän. 

Edellinen vuosi? Enpä tiedä...ei ole mitään työkumppania.  Ja ainahan sitä jotakin uutta tahtoo, ainakin oppia ja nähdä. Ihmiset olivat mielen päällä, kaikenlaiset suhteet ja kontaktit.

8. huone, varat, uudistusten ja menetysten huone:
- Jupiter vaikuttaa tällä alueella talouteesi ja parantaa mahdollisuuksia siinä. Joku ihminen tai julkinen laitos voi olla valmis tukemaan yrityksiäsi tai pankilta heruu lainaa, kirjoittaa Nikula tässä. Kenties kauppa käy hyvin tai veronpalautus! Sisäisenä mahdollisuutena on yhteisöllisyys, ihmisten merkitys ja jopa seksuaalisuus. Vapauden kokeilua ihmissuhteissa. Jaat itseäsi osana yhteisöä, energioiden vaihdossa. Ymmärrät elämää kokonaisuutena. 

Tässä huoneessani Jupiter on minulla ollut nyt jo vuoden ja Leijonaan mentäessä jatkuu siinä toinenkin vuosi radix-karttani mukaan Jupiterin siirtyessä Neitsyeeseen. Voipa pitää paikkansakin. Tai toivoisi sen pitävän paikkansa. Olo tuntuu kuitenkin jotenkin tasapainoisemmalta, rauhallisemmalta. Olisko se sitten kokonaisuuksien ymmärtämistä vai yksinkertaisesti vanhenemista? Toisaalta, olisko tuo 'julkinen laitos' sitten vaikka Puutarhaliitto, johon liityin. Tai metsähallitus, joka muuttaa ympäristöäni. Tai tuulivoimala-hanke? Viimeisin ei kyllä tue, se tappaa. Mutta muutosta sekin.

9.huone, korkeamman opiskelun ja filosofian huone:
- Nyt Jupiter liikkuu vähän avaremmissa sfääreissä. Kaiken menneen sulatusuuni. Kouliva ja kasvattava alue, missä Jupiter ohjaa kaikkea yhtenäisyyteen tässä. Kasvat sosiaalisessa tilassasi, kiinnostut kulttuurista ja yhteiskunnasta. Ehkä haluat matkustaa kauemmas ja laajentaa näkemyksiäsi. Haluatko vaikuttaa, olla esillä lehdissä tai kirjoittaa? Jupiter aktivoi tällä alueella julkista keskustelua. Olet enemmän kuin yksilö, olet osa kokonaisuutta. Varo kuitenkin dramatiikkaa!

Katsotaanpa tilannetta sitten parin vuoden päästä!

10.huone, uran, julkisuuden  sekä elämäntarkoituksen alue, MC-akselin ylitys:
- Nyt viimeistään Jupiter ravistelee sinua löytämään omaa paikkaasi, tehtävääsi ja merkitystäsi elämässä. Se mahdollistaa sinulle ehkä ylennystä tai parempaa palkkaa riippuen kuinka lähimenneisyydessä olet toiminut ja millaisia haasteita olet ottanut vastaan. Ymmärrät enemmän yhteiskunnallisista ja maailmanlaajuisista ongelmista. Olet sosiaalisesti sopeutunut hyvin ja voit luoda kontakteja ylempään tahoon ja menestyä.

11.huone, sosiaalinen luovuus ja erilaisuuden kunnioittaminen
- Jupiter auttaa sinua tässä tilassa " hyppäämään ajan henkeen". Huomaat ehkä, että ei ura ja kunnia olekaan kaikki, vaan henkinen nälkä ymmärtää enemmän, kasvaa. Kiinnostut ehkä tieteistä ja uusista virtauksista. Vapaudut ehkä liian sovinnaisesta elämästäsi ja etsit toisenlaisia ihmisiä, niitä jotka etsivät samaa kuin sinä. Tulevaisuus avartuu.

12. huone, alitajunta ja salaiset asiat, itsen (egon) voittaminen
- Tämä maisema on salaperäisin kaikista. Sitä ei tunnista, se voi olla peloittava ja outo, mutta Jupiter auttaa sinua löytämään rikkaan sisäisen maailmasi. Eheydyt ja voimistut selvittämällä menneet, antamalla anteeksi toisille ja itselle. Kiinnostut okkulttisista ja esoteerisista asioista. Tutkit unten maailmaa tai parapsykologiaa. Kykysi auttaa muita ihmisiä, voimistuu. Sisäinen opettajuus tulee esiin. Raja-aitoja kaatuu. 

Ehkä väritin vähän Nikulan kirjoituksia omalla ajattelullani (se Jupiter Jousimies) ja ehkä myös siitä, mitä olen muuten huoneista oppinut tulkitsemaan. Mutta jos jaksan jatkaa eteenpäin astrologisia opintojani, niin tämä poimintani voi olla tukena, tai sitten joudun tällaisia juttujani paikkailemaan. Jos ja jos....tämäkö on taas sitä tämän hetkistä Vaaka-Marsia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!