torstai 19. joulukuuta 2013

Vetäytymistä ja pohdintaa neliöissä

Kummallisen pysähtynyttä oloa, vetäytymistä, irtisanomista ja ittensä kanssa ässehtimistä. Sitäkö neliöiden aika on? Sellaista totista 'kotostamista', vaikka otankin irtiottoja kodin piiristä ja seuraan esim. taiteen kulkua ympärilläni. Kotona syvällä itsessäni ja kotona tässä. Onko tämä Kuun Rapu-progressiota ja huonetta 8?  Todella vellova olotila! Ja oikeastaan, tätä olen halunnutkin.


Minulla on parasta aikaa seitsemän neliötä. Melkein kaikki avautuvia, paitsi Jupiter neliö MC.
Mars avasi neliöt stelliumilleni, Merkuriuksen neliö Marsille, Pluton neliö Neptunukselle ja Saturnus neliö Saturnus.

"Kasvava neliö kertoo tarpeesta integroida minuuteen uusia, sille luontaisesti kuulumattomia elementtejä", sanoo Raimo Nikula. Huh mitä kieltä! Miten tuon kääntäisi suomeksi? Minuudesta uupuu maan elementtiä esimerkiksi. Jos elämä on jotenkin ollut hurjaa viimeisten kolmen vuoden ajan, täynnä muutoksia, niin olenko ollut liian paljon kuuseen kurkottamassa, pilvissä lillunut ja vain tulen takaa-ajamana toiminut? Nytkö seisahdellaan ja ihmetellään? Palataan maan pinnalle? Kysytään, mitä se 'minä' oikein tahtoo elämältään?

Tuo Pluton neliö Neptunukselleni tapahtuu vain kerran 120 vuodessa, eli kerran elämässäni. Transiitilla on vaikutusta karttaani nähden neljä kuukautta. Transiitti on jossain tuolla kaukana, henkilöhahmoni ulottumattomissa, mutta koskee minua yleismaailmallisuutensa kautta. Ilmankos nautin katsella dokumentteja maailman tilanteesta, äsken seurasin leuka eteenpäin ojentuneena Afrikan tulevaisuutta ja kummastelin siellä näkyvää ilmaston muutosta. Eikö Kilimanzaron jääpeitteen väheneminen osoita jo paljon jotakin, mitä muuten ei tahdota uskoa? 

Ilmaston muutos tuntuu oman katonkin alla. Koska lämpötila vaihtelee jatkuvasti pakkasen ja lämpimän välillä, olemme huomanneet että katto hikoilee eräästä paikasta ja vuotaa vettä. Ei sellaista ole ennen tapahtunut. Nyt kiikutan siihen vatia ja käyn sitä tarkastelemassa tuon tuosta. Jos pakkasta on tarpeeksi, ei mitään ongelmaa. Se mikä on pitänyt talvisin vielä 20 vuotta sitten, ei enää päde. Mistä johtuvat yleistyneet kosteusvauriot? Miksi emme tule toimeen enää nykyaikaisilla rakennusmenetelmillä? - Suomi ei ole tottunut märkään ilmastoon.

Ei Saturnuksenkaan neliö mitätön ole. Sekin kestää parisen kuukautta ja tapahtuu joka neljästoista vuosi. Siis joka 14. vuosi olisi tarkkailtava omia rajojaan. Mihin on tuhlannut energiaansa? Ja miksi? Jos ajattelen 14 vuotta taaksepäin, oli ehkä samankaltainen tilanne. Tai juuri nyt olisi otettava esiin se 'kristalli', mikä siitä energiasta on mahdollisesti syntynyt ja mikä on nyt tiedostettava. Kuinka vaikeaa onkaan juuri se tiedostaminen!

Antaisiko Lehtiranta mitään osviittaa pähkäilyyni? Henkinen paine voisi johtuakin siitä, että luulee jonkin luonteenpiirteen olevan negatiivinen kun siinä piileekin voimavara. Heureka! On tunne, että suuremmat voimat ovat liikkeellä ihmistä kasvattamassa! Näin Plutosta.

Entä Saturnus? Tarkkaile seitsemän vuotta sitten aloittamiasi asioita tai hankkeita. Nyt niitä testataan! Epäonnistuneet asiat karsitaan pois. Jotakin tärkeää voi tapahtua, joka laukaisee muutosten ketjun. Mihin ihmistä tarvitaan? Mitä tehdä isona?

Pähkäily siis jatkunee...

Tanssi-improvisaatio tekis hyvää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!