sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Astrologia - mystiikkaa vai todellista?Tätä kirjoittaessani minulla on aika osuva transiitti meneillään, nimittäin Mars yhtymä Neptunus. Tätä yhtymää voisi oppimani kautta tulkita kahdella tavalla. Siinä joutuu joko harhaanjohtavan illuusion valtaan pariksi vuodeksi. Tai sitten se voisi herkistää intuitiiviselle eli henkiselle alueelle. Siis yhtä lailla siinä voisi olla varoitusta negatiiviseen kuin myös muistutus ihmisen kyvyistä kehittää henkistä aluetta, mikä useimmiten jää unholaan. Tai sittenkään! Jos on samaa asiaa? Harva kuitenkaan valittaa henkisestä köyhyydestä. Useammin kuuluu valituksia muunlaisesta köyhyydestä.

Olen vuosien kuluessa tutustunut erinäisiin alueisiin, joissa ne mystiikan ohessa tarjoaa hyvin syvällisiä ohjeita ja muistutuksia elämän eri alueista kohdistuen yksilöön itseensä. Näkökulmia on suunnattomasti ja siten vara valintaan siitä mistä ottaa suunta, mihin kääntyä ja tarttua.

En halua loukata Raamattua ottaessani sen esille tähän, mutta sekin on yksi sellainen, melkeinpä tabu sen pyhyydessä kristillisessä maailmassamme. Kuinka moni on löytänyt elämänsä merkitystä vain avaamalla jonkun sivun siitä esiin. Psykologi Jung aikanaan jo syventyi synergiaan ja ihmisen kykyyn tarttua sellaisiin tilanteisiin, joissa hän huomasi olevan jonkin symbolisen merkityksen. Sattumaksi sitä usein kutsutaan. Nyt tartuin astrologiseen merkitykseen ja annan mieleni rönsyillä. Onhan Marsilla tuota Vaaka-energiaa keikutella puolelta toiselle. Ja minulla se Neptunus 9. filosofisessa huoneessa.

Tutustuin joskus nuorena jo vanhaan kiinalaiseen kirjaan nimeltä Muutosten kirja, I Ching. Sain sitä ensin lukea englanninkielisenä käännöksenä, joka herätti mielenkiintoni, mutta oli aika vaikeaa luettavaa syvällisine näkökulmineen elämästä. Suomennoksen lyhennelmään sitten vähän petyinkin, mutta sekin on auttanut ystäviäni ja itseäni monessa elämän kiperässä tilanteessa, varsinkin sellaisessa, kun tunne-elämä on juuttunut ja olotila on tuskaisen sumuista kulkea. Kirjan viisaus on usein herättänyt ajattelemaan asiaa muultakin kannalta. Kirja on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten ja keskeisintä siinä on juuri tuon jinin ja jangin vastakkaisuus. Apu kirjasta etsitään kolmea kolikkoa heittämällä. Aukaisin kirjan nyt summamutikassa ja esiin tuli sivu Viattoman menestys. Tiivistettynä viestinä teksti: "Voiko mikään onnistua sille jota taivas ei auta". Hm...

Jotkut etsivät neuvoja Tarot-korteista ja varmasti saavatkin. Tarot-tulkintakirjat ovat täynnä ikuista vanhaa ohjetta joko länsimaiseen tyyliin rahan ja kunnian saantiin tai sitten itämaisittain henkiseen oppiin. Sen jälkeen on ilmestynyt liuta jumalatar- , yksisarvinen- , kalevala- tai enkelikortteja, joiden sisältö on jokseenkin sama. Tempasin itselleni kortin. Esiin tuli Miekka neljä, Merkurius Vesimiehessä kortti. Tiedon laajentaminen, ehkä myös hyväuskoisuus, että kaikki ymmärtävät minua.

Samaan mystiikkaan voisi sijoittaa myös arkkityypeistä kertovan kirjallisuuden, jonka sivuilta yritetään selventää itsen luonnetta ja kuvaa. 

Hyllylläni on kolme erilaista teosta, joissa tulkitaan useasta näkökulmasta Kalevalaa, ja sieltäkin on löydetty syviä elämänviisauksia ja ohjeita nykyajan ihmisille. Kun sitä vain ymmärtää.

Kaikki ovat mielenkiintoista ja henkisesti rikastuttavaa luettavaa, jos haluaa ajatuksen kanssa niihin syventyä. Mitkään näistä eivät ole mielestäni povausaineistoa, joka yleensä ihmisiä kiinnostaisi. Sillä kirjoistahan voi suoraan lukea viestin ja ymmärtää sen omalla tavallaan. Uskon kuitenkin, että moni selvännäkijä käyttää näitä neutraaleina esineinä siinäkin tilanteessa, jos omaa todella selvännäkötaitoa.

Nyt kun olen lukenut astrologisia kirjoja ja seurannut astro-foorumin keskusteluja jo yli kahdeksan vuotta, huomaan, että pohjimmaltaan astrologia neuvoo ja antaa ihan samankaltaisia vinkkejä, ohjaa uusiin näkökulmiin, merkityksiin ja asenteisiin. Tosin sattumanvaraisuus laitetaan syrjään seuraamalla fyysistä tähtimaailmaa. Ainoa sattuma on se, millaisen taivaan alla kukin on sattunut syntymään.

Toinen asia on sitten se miten näitä ikivanhan käytännön kautta opittuja energiavaikutteita sitten tulkitaan ja ennen kaikkea se, miten niitä kukin vastaanottaja tulkitsee omassa mielessään. Sillä sekin voi olla ihan toisenlaista kuin se mitä tulkitsija on tarkoittanut.

Minä tulkitsin Mars yhtymä Neptunuksen avaukseksi lähteä penkomaan tällaistakin, minkä voi laskea kuuluvaksi jotenkin Neptunus-energian alueeseen. Neptunukselta usein kysyn: - Mistä tietää omaavansa viisasta sisäistä ääntä eli intuitiota? Mistä tietää jos se onkin vain mielikuvaa? Kuka pystyy osoittamaan intuition ja mielikuvan eron? 

Sumussa kuljetaan aina vain...

Ps. Oikeastaan nyt olisi hyvä hetki luoda jotakin ihan vain mielikuvista, hiivattiin viisaat intuitiot. Istua rattaisiin ja antaa sellaisen hevosen juosta ja sellaisilla vauhdilla ettei ehtisi mitään järjellistä ajatella. Taidan tarttua tähän hetkeen. Kunhan saisin sen pysymään poissa blogimaailmasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!