perjantai 6. joulukuuta 2013

Missä hetkessä Suomi syntyi?


Usein olen lueskellut eri vuosina tulkintoja Suomen syntymäkartasta. 

Virallisesti katsotaan Suomen syntymähetki paperien allekirjotushetkeksi tai julistuksen hetkeksi.

Suomi löydetään Leijona-nousumerkkiin kuuluvaksi. Siihen sisällytetään Suomen Leijona ja sen uljuus.

Mutta entä, jos syntymähetki tulkitaankin toisella tavalla?

Mietin usein ystävieni syntymäkarttoja, varsinkin silloin, kun se asteissa on lähellä toista merkkiä.
Entä jos kätilö laittoikin syntymähetken summittaisesti ylös paperille? Entä jos hän jälkeen päin vain alkoi muistella jotakin kellon aikaa? Ja erehtyi vähän. Eihän kätilö ajattele, että se voisi astrologisesti olla merkittävä. Ehkä viime vuosina se merkitään johonkin heti lapsen tultua maailmaan. Paperi on valmiina jossakin sivupöydällä. Tai istutaan heti tietokoneen äärelle? Siis hetken määrittäminen riippuu paljon siitä, kuinka tarkka kätilö sattuu olemaan paikalla; Neitsyt vai Vesimies?

Mutta kaikkihan tiedämme, että moni muu asia syntymän hetkellä on paljon tärkeämpi kuin se ajankohta. Siis voimmeko koskaan olla varmoja syntymähetkestä?

Siksi Nousumerkkiin voi vaikuttaa kaksi merkkiä...mielestäni. Itse olen syntynyt aika lähellä Jousimiestä ja jo parikin astrologiaa on minut nähdessään todennut, että 'ilmetty Jousimies', kunnes kartta sanoo muuta. Voisin ihan hyvin tasapainotella Jousimiehen ja Skorpionin välimaastossa. 


Lukiessani Mallan ajatuksia hänen 'Mallan maailma'-blogissaan löysin häneltäkin ihan oman tulkinnan Suomen syntymäajankohdasta ja jotenkin se 'mallasi' tosi hyvin Merkurius-painotteisena Suomen kuvana. Tässä hänen Suomen syntymäkarttansa. Hän tulkitsi Suomen syntyvän jo keskiyön jälkeen heti uuteen syntymäpäiväänsä.

 Vähän hirvittää kyllä kun Marskin on Neitsyessä yhtyneenä Nousumerkkiin ja vain vahvistaa tuota tarkkuutta pitää kiinni laeista ja säännöistä. Kuuntelin juuri TV-ohjelmaa Tarinoissa, jossa suomalainen kertoi suurimmaksi eroksi Brasilian ja Suomen kulttuureissa sen, että täällä tehdään, tarkastellaan ja kritisoidaan kaikki teot siten miten hyvin tai huonosti ne tehdään sääntöjen mukaan, kun taas Brasiliassa tehdään vain sääntöjä miettimättä, ne tulevat perässä jos tulevat. Mutta asiat hoituvat kuitenkin. 

Muistan kun merkonomeja nuoruudessani opetettiin pois asiallisuudesta ja säntillisyyydestä, jotta kaupankäynti ja vuorovaikutussuhteet toimisivat paremmmin ulkomaalaisten kanssa.

Olisiko tässä kuitenkin Merkuriuspainotteinen kartta ja energia ollut apuna maailman tantereilla? Emmekä edes huomaa taitojamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!