keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Mars voimissaan Oinaassa!

Sassaa, sassaa, sat-sat-saa!! Upeaa! Tätä jo odottikin! Nyt vain tarttua tuohon energiaan vaikka kynsin hampain,  vaikka ryömien, ulisten...Tanssia nyt pitäisi, sillä jalka irtoaa maasta heti, kun olet päättänyt tehdä jotakin, toimia, tarttua asiaan ja ravistella vähän takamustasi. Hyvä neuvo tuolle takamukselle oli eräältä oinas-tyyppiseltä ihmiseltä: - Kun nouset aamulla sängystäsi ja olet siinä 37 asteen nousukulmassa, niin äläpä vielä oijokkaan raskasta selkääsi, vaan anna 'hymyä pyllyyn'. Siis siinä asennossa ota käsilläsi polvista kiinni ja ravistele takamustasi niin kauan, että tunnet itsesi heränneeksi ja nivelet liukkaaksi.' 

Tuosta neuvosta olen ottanut  muuten vaarin ja teen usein sitä aamulla. Tosi on, selkä suoristuu ja askel tuntuu kevyemmältä. Ja täysin tuollainen on tunnelma, kun Mars irtautuu Kalojen vesi-imusta ja nousee kohti kevään sarastusta. Se mätkii jäätikut katolta ja narraa suuta nauruun. Se halkoo valollaan maisemat kahtia varjoilla ja auringolla, ja se koskettaa kutkuttavasti poskea. Ihana Oinas-voima!

Luen Johanna Karpovin uutta kirjaa ' Astrologian opas' ja siellä on Oinaalle annettu seuraavanlaisia laatusanoja (joiden kanssa sulussa leikittelen) :
- aggressiivinen, aito (joskus on hyvä antaa tulla)
- aloittava, avoin (alatko mua?)
- dynaaminen (tekee kuten vesi tuon dyynin kuvassa)
- energinen, ennakkoluuloton (nyt kehiin!)
- ensimmäinen (joskus niinkin)
- harkitsematon (tartteeko kaikkea pähkäillä?)
- hurja, hyökkäävä (sotaan tuota tarvitaan)
- impulsiivinen, innokas (vaikka toiselta varpaat menee)
- innostava, itsenäinen, itsekäs ( olen olemassa hei)
- kaunistelematon, kiihkeä, kiivas, kärsimätön jne... hurja määrä adjektiiveja, jotka loppuvat ilmaisuun ärtyisä. 
Siis jos en saa mitä alan, mitä tahdon, mihin ryhdyn...niin tottakai olen ärtyisä!

Marsin kyydissä kulkeissa tuo oinas-energia sopii todella hyvin siihen rytmiin jota kierrollani nyt kuljen. Sillä nyt Mars lähtee vauhdilla kulkemaan toista kierrospuoliskoaan suhteessa minun karttaani. Mars on kotonaan juuri tässä merkissä, se missä tuli syttyy ja kevät alkaa. Tosin sen alkuhuone olisi se 1-sektori, minulla kuitenkin ihan mukavasti 3. huone, jossa pakostakin joudun tarkkailemaan sitä miten selviän tässä uudessa elämänvaiheessani, miten jaan voimani ja rahani. Moni eläkeläinen tyrmistyy, kun saa eläkerahapäätöksensä. Niin minäkin. Olen pitänyt kirjanpitoa siitä asti kun eläkkeelle jäin ja todennut, että menot ylittävät eläketulot. Jos en olisi saanut ylimääräisiä tuloja kuten veronpalautuksia tai tuloja sijaisuuksista, en tulisi toimeen tässä. Käydä kampaajalla tai hoidoissa tai ostaa uusia vaatteita? Älä unta nää! Kun remonttiin ottaa lainan, niin sekinhän pitää maksaa takaisin. 

Toinen juttu on sitten fyysinen energia (jonka saan yrteistä ja metsän marjoista) ja henkinen tila (sen saan ystäviltäni). Olen nähnyt paljon unia, kuten Kalat-aikakauteen kuuluu. Mm. sain keskenmenon ja näin kun minulle tehtiin komea korkea hauta. Katselin sitä vielä perääni, että muistaisin paikasta pojille kertoa. Siis viimeinkin pitää jotain jättää...huokaus. Miten Rapu voi jättää mitään vanhaa?!  Rapuhan pakkaa kaiken reppuun ja laahaa sitä mukanaan, vaikka viimeisillä voiman rippeillään. Liian paljon katsoo Rapu menneeseen, liian pitkään.

Kiltti Oinas-Mars! Olet pian yhtymässä Oinas-Junooni, joka ilmentää avioliittoa, kumppanuutta, ystäviä ja suhteita, ennen kaikkea feminiinistä voimaa, mikä tasapainottaisi mukavasti tätä miehekästä Oinas-Mars-menoa. Luo se tasapainoinen tila, millä jatkaa matkaa! Kiitos!

4 kommenttia:

 1. Huomasin, että Kaloissa syntyy samalla myös uusikuu! Hieno juttu!

  VastaaPoista
 2. Oih sentään:) Viimeinkin jotain minkä minäkin tunnistan, meinaan se Oinaan luonnehdinta. Ihan selvästi se kuvasi minua minuna... No en nyt tietenkään ole niin itsekäs, huoh* . Toivon sinulle ystäväni huikeaa vauhtia ja paljon onnenkantamoisia Marsin kyydissä. Onni suosii rohkeaa vaikka joskus tuntuu kuten sinäkin sen tuossa kiteytät että älä unta nää. Elämän ikä on tehty työtä ja eläkettä kerätty mutta nyt vanhana onkin oltava nätisti. Niin se menee sinulla suoraan raha-asioihin ja minulla toiveisiin. En ollutkaan huomannut sen Marsin pujotelleen tuttuihin maisemiin ennekuin blogistasi luin. Nyt sitten mennään eikä meinata huiiiih..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan nätisti, sen osaan. Joskus vain tulee ärhenneltyä. Eikö se kuulu tähän oinas-marsiin, jukra vieköön.
   Pääsin kyllä tänään yhdestä pahasta rahanmenosta, huoh! Ja töitä on tulossa! Aah!

   Poista
  2. Kesäperho, koitahan pitää itsesi aisoissa, vaikka tämä pakkanen vähän hyydyttääkin.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!