torstai 28. maaliskuuta 2013

Heikko kumoaa vahvaa, pimeys kirkastaa valoa


Ihana Vaakakuu nousi 26.3 (erään tutkijan pyynnöstä tarkkailtiin) Kastellin Linnanraunioiden itäisen sivun keskimmäisesta aukosta suurena ja komeana. Tosin aukon edessä on juuri tihein kuusikko, joten sitä nousevaa kuuta aukon kohdalta oli mahdotonta kuvata. Mutta uskon, että muinoin on paikalla juhlittu kevätkuun nousua.

Täysikuu aina vastakkaisasettelussa Auringonkin kanssa, joten tässä valossa on kiintoisaa tutkia vastakkaisuuksia, kuten heikkoa ja vahvaa transiittia ja työn ja kodin akselia.

Myös MC akselini on Vaa'assa. Ja siihen kohdistuu nyt kaksikin vaikuttavaa transiittia Jupiterin (kolmio) ja Marsin (oppositio) suunnalta. Oppositio kuviona nähtävästi on vaikuttavampi kuin kolmio. Taas planeetta Jupiter on voimakkaampi kuin Mars. Joten mielestäni ne kumoavat toistensa voimia. Marsin oppositio varoittaa polttamasta näppejään ja Jupiter lupaa palkkioitaan.

Muutenkin MC eli keskitaivas ja IC muodostavat akselin, josta olen oppinut, että MC kuvaa kodin ulkopuolisen työn ja IC kodin työt. Syvennin asiaa Juhani Nummelan kirjan myötä. MC kuvaa myös elämäntarkoitusta ja päämääriä, uraa, julkisuutta, kunnianhimoa ja itsetietoisuutta. Olen oppinut itsetietoisuudesta, että 'haluan olla olemassa'. Ja kun ihminen on yhteisöllinen otus, se haluaa olla olemassa yhteisössä toimivana jäsenenä. Siksi 'työttömän' osuus näinä aikoina on kuin 'näkymätön' vanhoissa kulttuureissa. Rooli, joka osoitettiin rangaistuksena. Nyt sen pitäisi olla yhteisölle kohdistettu rangaistus, ei yksilön. Valtio, jossa on paljon työttömiä, on todiste huonosta hallinnosta! Ja kun tämä on maailmanlaajuista, on se todiste ihmisen kykenemättömyydestä hoitaa yhteisöllistä tehtäväänsä. Vaikka tämän päivän yleisellä kartalla onkin MC Rapu - IC Kauris!!

IC kuvaa kaikkea sitä miten omistautuu kodille ja perheelle, läheisille ja se miten siellä käyttäydyn. Minulla tämä akseli on siis Vaaka-Oinas. Työ on minulle diplomatian valtakuntaa ja koti tyrannin aluetta. Myönnän, että töissä joustan ja kotona otan vallan käsiini. Tosin äitinä se näin kuuluukin olla, mutta juuri pari päivää sitten ilmiannoin pojalleni selväksi, että edelleen olen pomo tässä huushollissa. Poika pyysi anteeksi.

Hyvä näin, sillä jos tuo akseli olisi toisinpäin, se voisi olla hankalampi asetelma. 

Hämmentävää tässä akselissa on tuollainen etelä-pohjoisen vastakkainasettelu. MC onkin kartalla etelään ja IC pohjoiseen. Hauska mielikuva tulee tuosta, että kotona jäätyy ja töissä tulee hiki. Nyt kun Mars on yhtymässä tuohon IC:hen, pitäisi tulla kotonakin hiki. Ja tosi on. Nyt jos koskaan pitäisi keskittyä kodin töihin, jotta saisin asiat rullaamaan sitten puutarhassa, kun sen aika on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!