maanantai 4. maaliskuuta 2013

Teknisiä ongelmia


Mars sulkeutuva neliö Uranukseen sopinee hyvin tähän pysähtyvään hetkeen taloremontinkin kanssa. Talvella ei viitsisi kovin sisällä pölytellä tai edes maalailla, kun ei raski pitää ikkunoita ja ovia auki. Mutta se remontti mitä kesällä kaavailtiin jo Marsin kuvioissa Uranukseen, on pikkuhiljaa hoitunut jopa talven aikana ja vanha mieheni sairashuone, sittemmin ’homehuone’, on muuttunut kauniiksi retrohuoneeksi. Sellaiseksi kuin sitä joskus aluksi ilman siloituksia tehtiin. Kauniit hirret on jätetty nyt esiin ja talon ulkoseinät vuorattu luonnonmateriaalilla. 

Kukahan kumma on maalannut luukkujen hengitysreijät jumiin?

Pari oppimaani asiaa astrologiasta. 1 asia: Olen hyvin ’omanapakeskeisesti’ tätä Marsin menoa harrastellut vain suhteessa omaan karttaani. Nyt minun tulisi ottaa enemmän huomioon myös yleisiä kuvioita, niitä joista loppujen lopuksi tehdään horoskooppeja aikakausilehtiin. Merkkikohtaisesti sitä olen huomioinutkin. Mutta ihmettelen, jos tätä on jaksanut yleensäkään joku lukea (jopa 700 lukijaa kuussa!), koska ihan itselleni tätä tutkiskelen.

2. juttu: Olen ostanut vuosittain Seppo Tanhuan vuositulkinnan, joka maksaa 25 euroa, ei paha. Sen myötä olen opiskellut, kuten tätä Marsin kyydissä istumistakin. Sen maisemat alkavat vaikuttaa tutulta. Mutta alan huomata, että konetulkinnat ovat hyvin yksioikoisia. Ne eivät huomioi kartan yleistä maisemaa. Ja huomasin, ettei myöskään avautuvia tai sulkeutuvia kuvioita eritellä, vaikka ne nimetään. Kummallekin, sekä avautuvalle että sulkeutuvalle on annettu sama teksti. Mutta suuri työhän on jo tämä astro-ohjelma, jota hän varmaan päivittää välillä. Se olisi toinen mokoma työ, jos huomioisi nuo avautuvat ja sulkeutuvat erikseen. Hinta nousisi.

Mutta opiskelevana jotakin minulla täytyy olla pohjana. Nyt olen oppinut myös tämän: Älä luota yleistyksiin, vaan opettele itse vetämään johtopäätöksiä. Tai ainakin leikkimään näiden taivaan kuvioiden kanssa. Sillä eihän tämä ihan tosi elämää ole? Mutta jos kuvittelen, että avautuvana neliönä Mars ja Uranus laittoi niitä kapuloita rattaisiin, niin ne ovat siellä jo kuluneetkin aika lailla, hidastaneet vauhtia ajallansa ja kolisseet pois. Nythän en voisi muuta kuin katsoa mitä vauriota tuli ja korjailla mahdollisuuksien mukaan ’ratastani’ ja jatkaa samalla lailla. Jos ratas ei kulje, niin sitten hitaasti kävelen. Täällä kesäkuussa 2012 ajelin tällaisella ruosteisella pyörällä ja tutkailin tekemisiäni hitaammalla vauhdilla. No fyysiset asiat taloni ympärillä jäivätkin odottelemaan, kun keskityin kahvilan pitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!