sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Yökartan painotus

Jos päiväkartta osoittaa objektiivisuutta ja on ulkomaailman vaikutuksen alaisena tekemisissään, niin yötaivas puolestaan on subjektiivista ja sisäänpäin kääntyvää, minän rakentamisen aluetta, jossa henkilö voi olla introvertti riippuen siitä kuinka paljon planeetat jakautuvat sille alueelle. Persoona on usein asioitaan salaavampi, häntä on vaikeampi tuntea, ja viihtyy enemmän itsensä kanssa. Näin olen ymmärtänyt.

Nyt kuitenkin tarkastelen jälleen Marsin sijoittumista tuonne yötaivaalle ja karrikoin sen olemista juuri keskeisimmän yön pimeydessä. Katson, löydänkö tällaisia karttoja ja tutkin, voiko Marsin toiminnallisuutta tulkita tällaisesta näkövinkkelistä. Eli opinko tästä mitään?


Yötaivaan Mars voisi toimia ehkä jääräpäisemmin "Minä tiedän miten", sisäisen voiman yllyttämänä, on uudistushenkinen, mutta usein joutuu puolustusasemaan, jos ei saakaan ymmärrystä ulkopuolelta. Tämä alue on henkilökohtaisten merkkien ja huoneiden ominta aluetta, jossa ilmenee eräänlainen itsekeskeisyys tai jossa yksilö opiskelee ulkomaailman kohtaamista. Huomaa. Osa sanoistani on opittua, osa omaa mielikuvaa.

Löysin erään hyvin mielenkiintoisen kartan keskiyön Marsista Kauriissa Neitsyt-merkillä. Hänen planeettansa sijoittuvat päiväkarttaan ja yksin Mars Kauriissa on yökartalla. Se on runsaasti aspektoitunut. Kovat aspektit Saturnukseen ja Plutoon. Mars on Leijan kärjessä. Kuviossa on mukana Uranus yhtymä Kuu, Kheiron ja Neptunus. Eli Mars on oppositiossa myös Kheironiin. Todella voimakas Mars, vaikka yöpuolella. Tällä persoonalla on luja tahto, mutta usein aika subjektiivinen.  Hän uskoo helposti, että hänen tavallaan asiat hoituu ja hänen tapansa toimia on hyvä toisellekin. Siitä syntyy ristiriitoja. Hän haluaa palvella, auttaa ja ymmärtää ulkomaailmaa, mutta onko omanäkemyksinen tapa aina oikea? Kuitenkin hänellä on kunnianhimoinen Mars, mutta sen toimintaa välillä ravistellaan suurin muutoksin (Uranus ja Pluto) ja siitä voi seurata masennusta.

Toinen henkilö, jonka kartassa on planeettojen vaikutus yöpuolella ja vasemmalla puolella (otan sen esiin tuonnempana), osoittaa aika itsekeskeistä taiteilijaa, jonka tehtävänä on jakaa ja opettaa sitä muille. Au-Kauris ja noususkorpioni. Mars on pimeimmällä yöalueella Kaloissa. Kunnianhimoinen ja pitkälle päässyt taiteilija, mutta aina peloissaan ja varuillaan työnsä tuloksista. Oikea jännittäjä. Toiminnallinen Mars tunteita täysi, mutta siinä on syvälle sykkivä taiteeseen luova voima. Hän mielellään rikkoo rohkeasti taiteen rajoja. Taiteilijan tulee ollakin subjektiivinen ja introvertti tavallaan, jotta hän voi keskittyä omaan luovuuteensa. Eikö tässä Mars toimisi oivallisella paikalla?  Sen toiminta ei ole helppoa. Marsilla on oppositio Jupiteriin ja neliö Neptunukseen. Itsetunto välillä hukassa ja vaikeuksia joskus kanssakäymisessä.

Huomaan, että on aika vaikea löytää tuttavieni kartasta yöpainotteista karttaa. Löysin erään tutkijan,
jolla on planeettoja yötaivaalla, myös Mars Vaa'assa siellä melkein ydinyössä, En tunne tämän kartan omistajaa kovinkaan paljon, mutta vähän hämmästyin. Henkilö on kuitenkin lukija-ja tutkijatyyppi, eli viihtyy paljonkin omissa oloissaan. Kuitenkin hän toimii diplomaattisesti ympäristöönsä nähden käyden paljonkin keskustelua oppositiossa olevan Saturnuksen kanssa, joka osoittaa välillä rajoja. Ei sekään helppo yhtälö, kun Saturnus on Oinaassa. Henkilöllä on Au Kaksonen ja nousurapu. Marsilla on kuitenkin kolmio Aurinkoon. Näillähän pärjää hyvin. Vilkas Kaksos-energia vetää toimintaa välillä päivänvaloon, varmaan tutkimustuloksissakin.

Löysin myös erään kartan, jossa painotus on enemmän yötaivaalle kuin päivätaivaalle. Mars on omassa merkissään Oinaassa. Siinä on myös Aurinko. Nousumerkki Jousimiehessä. Tämä ihminen saa usein tahtonsa kyllä perille, sanoo hänen aviomiehensä. Ja hän tietää mitä tahtoo. Näen hänessä itseriittoisen, itsekeskeisen ja varautuvan henkilön, joka ei helposti päästä lähelleen vieraita ihmisiä. Hän viihtyy kotona perheen kesken. Hän ei helposti pyydä apua, vaikka olisi kuinka vaikeaa, olen todennut, eikä ole kovin kiinnostunut ulkomaailmasta, haluaa toimia itsekseen kodin piirissä, on vähän työhullu. Vaikeasti lähestyttävä. Hän tietää paljon ja on opetustyössään parhaimmillaan. Mars on oppositiossa Neptunukseen. Ehkä hän on toimissaan hyvinkin vaistonvarainen, mutta periaatteellinen.

Nyt pitää huomata, että tulkitsen näitä ihmisiä vain tuon Marsin kautta, eli hipaisun verran jotakin persoonallisesta olemuspuolesta. Marsia ei niinkään nimetä henkilökohtaisiin planeettoihin, mutta se on jakamassa noita planeettoja, missä toisella puolella on hitaammin kulkevat yhteisöllisemmät planeetat. Siksi minua kiinnostaa Marsin sijainti kartalla ja uskon, että silläkin on oma merkityksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!