maanantai 20. marraskuuta 2017

Minä-puoliskon yökartta


Kartta voidaan jakaa myös Keskitaivaan eli MD-IC-akselin perusteella. 

Jälleen tutkin Marsin sijaintia näillä alueilla, mutta siten, että otan mukaan tuon päivä-ja yökartan, jolloin ASC:n puoleinen eli minän puoleinen kartta jakautuu kahteen alueeseen; päivä-minä ja yö-minä.  Miten ilmenee päivä-minän aktiivisuus ja yö-minän aktiivisuus Marsin näkövinkkelistä?

Noin lyhykäisesti kartan vasempi puoli eli minä-puoli ja sen painotus kartalla voisi olla se itsekeskeinen alue, kun taas oikea puoli eli sinä-puoli enemmän toista huomioiva ja yhteisöllisempi.


Yleisesti minä olen astrologiassa puoltanut usein negatiivista itsekeskeisyyden leimaa sillä, että siinä on myös itseä hoitava ja kasvattava voima. Kun taas sosiaalisen ihmisen negatiivisena ilmiönä on usein itsensä unohtaminen ja on liiaksi ulkoiseen keskittyvä. 

Joka tapauksessa astrologisesti tämän kartan puoli ja varsinkin sen neljännes, jossa on henkilökohtaiset merkit ja henkilökohtaiset huoneet 1,2 ja 3, liittyvät jotenkin oman navan ympärille ja itsensä olemassaolon esiin nostamiseen. Niitähän hallitsee Oinas, Härkä ja Kaksonen, niiden hallitsevina planeettoina Mars, Venus ja Merkurius. Esimerkiksi Mars Oinaassa tuolla yön pimeällä taivaalla ei ole niin hyökkäävä ja agressiivisen voimallinen kuin mitä se on tällä alueella. Yö pystyy kätkemään ja pehmentämään sitä. Onkohan se näin?

Mutta jälleen etsin ja tutkin karttoja.

Ensimmäinen kartta, jota silmäilin on erään intohimoisen tutkijan kartta. Hänellä on Mars Neitsyessä kolmannessa huoneessa. Hän viihtyy hyvin kammiossaan, ottaa mielellään vastaan kyselijöitä ja avun tarvitsijoita. Hänellä on sydämen halu palvella ja auttaa. Hän on Au-Rapu, nousuleijona. Valloittava ihminen, joka haluaa luoda kaunista ja hyvää. Hän on kuitenkin itsekeskeinen ja työnsä kautta tarkkailee itseään ja kehitystään myös kirjoittamalla. Hänen Marsinsa on T-ristissä Jupiterin ja Merkuriuksen kanssa. Tämän tulkitsisin siten, että hän opettelee jatkuvasti olemaan ulkomaailman kanssa ja pyrkii tulemaan hyväksytyksi omilla ehdoillaan ja omana persoonanaan. Siinä hän on tullut väliin tyrmätyksi eikä ihmissuhteet ole olleet helppoja syvemmällä tasolla. Hänelle työ on suuri osa elämää, jossa hän kykenee ilmaisemaan parhaiten itseään.

Toisessa kartassa Mars on samassa huoneessa, mutta Mars on Kauriissa. Henkilöllä Au Jousimiehessä, nousuvaaka. Henkilö on hyvin aloittelias toiminnaltaan, usein johtamassa ja sanomassa kuinka tehdään ja pyrkii toiminnallaan saamaan parhaan mahdollisen tuloksen, usein näin käykin, koska Marsista heijastuu vastuuntunto ja velvollisuus. Ei siinä muilla ole paljon sanomista. Hän tekee paljon suunnitelmia ja aivotyötä. Sitä hän tarvitseekin, sillä Marsilla on oppositio Uranuksen kanssa. Elämän suuret muutokset hän pyrkii hoitamaan parhaan kykynsä mukaan ja luottaa omiin voimiinsa. 

Kolmannen henkilön kartalla Mars on yhtymässä nousumerkkiin, molemmat Skorpionissa.  Eli Mars on nouseva planeetta hänen taivaallaan. Se mitä olen havainnut hänen käytöksestään, täsmentää Marsin sijaintia tässä. Hän usein ylireagoi asioihin, imee jopa itselleen harmeja, ja on suorastaan välillä hysteerinen, toimii nopeasti tunteen pohjalta. Mars pyörii syvissä vesissä tässä. Viisaana ihmisenä hän on yrittänyt opetella hillitsemään itsensä ja tiedostamaan toimintansa. Hänen Au-merkkinsä on Jousimies, joka turvaa tasapainoa suurella halulla oppia ja opiskella alueita, mistä löytää apua. Marsilla onkin löysä oppositio Saturnuksen kanssa. Välillä hän tuntee syvää avuttomuutta, varsinkin silloin kun pyrkii kätkemään tunteensa. Tämä on Marsin vaikea paikka.

Vielä yksi kartta, josta löydän myös tuollaisen tähän alueeseen toiminnaltaan samantapaisen ihmisen. Eli vähän itsekeskeisen jääräpään, joka toimii juuri kuin itse haluaa, eikä anna muiden häneen vaikuttaa. Hän on kuitenkin laajasti elämää katsova Vesimies Aurinko-ihminen ja noususkorpioni. Mutta Mars on Kauriissa 2. huoneessa. Minä itse, itse on taisteltava oikeuksistaan ja mielipiteistään. Itse otettava vastuu kaikesta. Itsetunto on tekemisissä korkealla, mutta auta armias, jos mukana on joku toinenkin tekemässä. Yhteistä ymmärrystä ei helposti löydy. Tämän kertonee Marsin ja Jupiterin oppositiokin.

Yötaivaan Mars-sijainnista mietin, että mitä sitten tapahtuu, kun Mars kohtaa tuon yö-Marsin? Marsin paluun täytyy olla räjähtävää kuin valo pimeydessä. Ehkä juuri se jokin luova idea, joka on muhinut näillä persoonilla siellä syvällä, aloittaa matkansa täyttymystä kohti? Kun taas päivätaivaan Marsin paluu tapahtuu ympäristön vaikutuksesta. Sieltä tulee jokin toiminnallinen idea, johon voi tarttua, jos on tahtoa ja rohkeutta.

En tosiaankaan tiedä. Pähkäilen vain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!