torstai 16. marraskuuta 2017

Hipsun, tipsun Mars-tonttu...

Nyt joku astrologi tai sen harrastaja kyllä suuttuu. Onhan rumaa sanoa Marsia tontuksi. Mutta sanotaanhan Jupiteriakin joulupukiksi. 

Hoksasin tässä mietteissäni yhden jutun. Onhan sen Marsin toiminta ihan erilaista, kun sitä katsoo nuoren silmin. Ja ihan erilaista kun sitä katsoo vanhan silmin. Sen toimintamuodot näyttävät ikään kuin hidastuvan...hipsun, tipsun, mennään verkalleen. Vaikka ajankiito on kyllä aivan kauheaa vanhoilla vuosilla. Hups vaan ja taas on joulu.Muutenkin, vanhuuttako lienee, myös astrologian harrastamisen vanhuutta, että tuntuu, ettei nyt jaksa kiinnostua syvempiin opintoihin tällä alalla. Se mitä on opittu, on sanottu. Ja se mitä pitäs opetella, lojuu tuolla hyllyn kirjoissa ja netin sivuilla. Satsasin jotakin Pekan Pimiöiden luentoon, jotain hyvin olennaista. Ollaan käyty kerhossa läpi noita huoneita. Pian keskustelemme huoneesta numero 6. Tosin porukka vähän väsyy Dane Rudhyarin arkiseen psykologisointiin (Astro Logos-lehdestä) ja pähkäilyyn. Pitäs heti olla jotain suoraan omaan karttaan viittaavaa ja tulkintaa siitä. Yritän delegoida sen tulkinnan heille itselle. Sitähän me olemme opettelemassa.

Mutta Marsiani huomioin edelleenkin. Ehkä siksi, että sen meno on jo niin tuttua. Marsin paluulla keskityin siis kolmannen Ruusutarina-kirjasen tekoon, ja kyllä se sitä tekemistä ja syventymistä vaatiikin. Siinä jää monet muut kirjoittamiset syrjään.

Ihan huvikseni tulkitsen Astro.fi-sivuston Mars yhtymää MC:lleni. Siis on ihan hauskaa tulkita toisen antama tulkinta. Kyllähän nämä tulkinnat ovat aina perua jostakin toisen opitusta tulkinnasta. Siis yksi tulkinta voi olla kymmenien tulkintojen tulkintaa. Tärkeää on tulkita jotakin omaan elämäänsä. Oma tulkintani kursiivilla välissä tästä tulkinnasta.

"Lähtölaukaus urakehityksellesi
Tämä on uraan ja ammattiin liittyvä aloittamisen hetki. Mitä hyvänsä urallasi on tapahtumassa, niin nyt on syytä pistää hihat heilumaan. Aivan selvää on, ettei hihojen heiluttaminen tarkoita rutiinien kanssa touhuamista. Jotain uutta ja mielenkiintoista olisi syytä kehitellä, sillä muutoin Marsin energia purkautuu ongelmina ja hankaluuksina tavanomaisten tehtävien hoitamisessa.
- Olen tulkinnut yleensä Marsin paluun jo sysäävän minua johonkin uuteen. Tai itsestähän se on kiinni, haluaako mitään uutta elämäänsä. Minä haluan. Aina uutta jotakin. Ruusutarinoiden kolmas osa sisältää uudenlaista paljonkin, ennen kaikkea sen, mitä ruusu hoitaa ihmisessä. Marsin pian kohtaama yhtymä MC:lleni vain vauhdittaa sitä. Ja hyvä näin. Muuten voisi minunkinlaisella ihmisellä jäädä jotakin alkutekijöihin. Kannattaakin miettiä Marsin oma asema kartalla. Kuinka transiitti-Mars kohtaa Mc:n tai Asc:n, kuten minulla Mars tulee siihenkin pian, ja taas osaltaan auttaa sitä, mitä aloitin Marsin paluun kanssa. Kun vielä yhdistää noihin kohtaamisiin ennen MC:tä Neptunuksen kohtaamisen, se joko antaa sisäistä tietoa lisää. Tai sitten se varoittaa liiasta utopiasta. Mutta varmaankin Marsin kulku Marsilta omalla tähtikartalla kertoo jo paljon siitä, missä järjestyksessä se kohtaa syntymäkartan planeettoja ja akseleita. Nyt vasta tulin tuota ajatelleeksi. Mitä jos Marsin kohtaamiset olisivatkin aivan toisenlaisessa järjestyksessä? Mitä jos Mars kohtaisi paluunsa jälkeen pian Saturnuksen? Minun Marsini on päiväpuolella. Entä jos Mars sijaitsee yöpuolella?
Vahinkojen yllättäessä tällaisena aikana kannattaa aina pysähtyä miettimään, mitä muuta ja itsellesi mielekkäämpää tekemistä voisit keksiä tylsän puurtamisen tilalle. Mars on kuin säännöllisesti purkautuva tulivuori, jota ei voi käskeä pysymään rauhallisena. Ellet ota huomioon ja hyväksy tätä toiminnan aikana, yllättää energian purkaus sinut enemmän tai vähemmän negatiivisessa muodossa.
- Tällaistahan ei minulle paljoakaan tapahdu, kun niin yltiöpäisesti aina tartun uuteen. En siedä tylsää elämää. Ja silloin on itse toimittava, tehtävä elämä toisenlaiseksi, jos suinkin mahdollista. Mutta ei sen tarvitse mitään hurjaa olla, ei pään lyömistä seinään, tai sokkona tarttua ensimmäiseen asiaan mikä mieleen tulee. Siis minulle tässä iässä jo kuitenkin, Mars on hipsun, tipsun tonttu, joka voi kyllä joskus potkaista. Sehän tekee hyvää Neitsyt-Marsilleni. 
Myös kaikki aggression purkaukset ja muihin kohdistuvat syytökset ovat merkkinä omasta saamattomuudestasi ja velttoudestasi. Vain sinä voit saada oman ammattimaailmasi toimimaan, ja nyt pamahtaa lähtölaukaus.
- No joo! 
Oppositio keskiyölle ei lupaa suurtakaan tukea toimillesi kodin alueella. Siellä olet nyt kohtaamassa varsin epämiellyttävässä muodossa sellaisia tehtäviä, joita olet ottanut hoitaaksesi vasten omaa tahtoasi. Ei kannata nostaa meteliä, jos asiat menevät poskelleen, sillä se on vain luonnon antama kehotus jättää omalle kehityksellesi turhat velvollisuudet pois harteiltasi.
- Oikeastaan noinhan se just nyt on. Kyllästyin nimittäin pojan remontoimaan keskeneräiseen kamariin. Kysyin kyllä häneltä, että voinko jatkaa ja tehdä sitä ja tätä, enimmäkseen maalaustöitä. Ja kun sain luvan, niin pensseli kouraan. Mutta auta armias, jos olisin suin päin lähtenyt toimimaan, olisi se ollut loukkaus hänelle, jonka perheelle lupasin tuon kamarin ja sen että saa itse tehdä sen omanlaiseksi. Juttu selkiintyi nimittäin siitä, että ehdotin hänelle näitä kamarien vaihtamisia. Sehin sopi. Ja näin sain tarttua toimiin tässä kotirintamallakin.
Jos sinulla on kanttia kuunnella tätä viestiä, joudut lisäksi ottamaan vastaan melkoisen kotiväen marmatuksen, mutta silti se kannattaa. Nyt on siis aika luopua niistä asioista ja velvoitteista, jotka takkuavat tai hyppivät muuten silmille."
MARS-TONTTU ON SIIS PUHUNUT JÄLLEEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!