keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Sinä-puoliskon yökartta

Alkoikin jo vähän painostamaan tuolla yö- ja minä-puoliskoilla. Ihan kuin Mars olisi vähän tukossa, sen toiminta kihisee kuin kytevä tuli. Jarruttaako yökartan paikka Marsin vapaata toimintaa. Yleensähän Mars liikkuvana planeettana on hyvin itsenäinen toimija. Se vain tulee, pukkii ja potkii, jopa sysää jotakin aivan toisiin ulottuvuuksiin. Noissa sijainneissa se lataa itseään jotain purkausta varten. Se tulee jos tulee. Mars vapauttaa sisäisen luovuuden paineen. Tai sitten se leimahtelee hetkittäin ja sammuu, Mars kuten persoona itsekin ahdistuu.

Joka tapauksessa tämä vasen puoli ja Nousumerkin energia osoittaa henkilön persoonallisimmat ja yksilöllisimmät ominaisuutensa. Mars siellä osoittaa merkkinsä kautta kuinka purkaa energiaa toiminnallaan. Oikea puoli on sitten se sotatanner missä otetaan mittaa toisen ja toisten ihmisten kanssa, miten tällä persoonalla pärjätään ja millaisen peilin toiset yksilölle väläyttävät. Siellä persoonan toimintaa vaikuttaa yhteisön paine, yhteisön turva ja joskus jopa sen riippuvuussuhde.

Tämä on yksinkertaista tulkintaa, ilman kartan kokonaisnäkemystä, mutta kun katson karttoja, se jollakin tavalla pätee.

Uskoisin kuitenkin, että nyt oikealle puolelle mennään vapaammille vesille, tuuli puhaltaa ja on ilmavampi olotila Marsillakin toimia. Vai onko? Kyllä siellä on monella kriisin paikka!

Miten Mars pääsee toimimaan yötaivaan Sinä-puolella eli DC:n lähistöllä. Siellä on huoneet 4, 5 ja 6. Persoona näillä alueilla kokeilee jo kykyjään omilla toimillaan, miten ne kohtaavat ympäristön eli yhteisöllisen puolen. Miten yhteisö peilaa henkilön energiaa ja toimeliaisuutta? Sujuuko vuorovaikutteinen toiminta? Etsiikö persoona jo enemmän muiden tukea ja tuleeko muiden hyväksikäytettäväksi? Pysyykö lusikka omassa kädessä?Tarkasteltavaksi otan jälleen oman kartta-arkistoni.

Ensimmäisellä kartalla on henkilö Au-Kalat, nousuneitsyt. Hänen Marsinsa on 6. huoneessa yhtymässä Jupiteriin Vesimiehessä. Ulospäin henkilö vaikuttaa hyvin kiltiltä, ja on luottavainen ihmisiin. Usein hänen kiltteyttään käytetäänkin hyväksi. Hänen on vaikea sanoa EI. Hän haluaa auttaa, elää odotusten mukaisesti. Vain Uranuksen oppositio elämän muutoksissa ravistelee hänen hyväuskoisuuttaan. Silloin hän on alamaissa, välillä suorastaan paniikissa ja pistää päänsä pensaaseen. Mars on neliössä MC Kaksosissa. Hänen on joskus vaikea nähdä ja myöntää elämän realiteetteja, omiaankin. Hän on epävarma toimissaan, mutta sisuakin löytyy, kun tosipaikka tulee eteen. Kuitenkin hän tarvitsee turvallista työyhteisöä ympärilleen ja on aika lailla riippuvainen muiden avusta.

Toisen kartan omistaja on hyvin tarmokas ja ulospäin suuntautunut. Hänellä on Aurinko Leijonassa 5, huoneessa, siis mahtavat energiat!. Kun tapasin hänet, hän teki paljon töitä puolustaessaan sairaan lapsensa hoitoa. Hän oli kirjoittamassa kirjaa kokemuksistaan. Oikea Leijona-emo! Nousumerkki on Kaksosissa. Hän osaa todellakin puhua ja kirjoittaa. Mars on 6. huoneessa Jousimiehessä, joka antaa sopivasti lisävauhtia mihin toimeen hän milloinkin intoutuu. Vastapuolen kanssa eläm ei ole kitkatonta. Mars on oppositiossa Kaksos-Kuun kanssa, joten eivät hänen tekemisensä ihan siloteltua tietä myöten kulje. Lisäksi Marsilla on neliö Merkuriukseen. Olisikohan hänen syytä joskus tarkastella enemmän tietolähteitä, mistä lähtee kirjoittamaan, ja kuunnella muidenkin näkökulmia asioissa.

Kolmas henkilö on pitkän linjan politiikko. Aurinko-Kauris ja nousukaksonen ilmentää häntä tässä hyvin. Hänen Marsinsa on Skorpionissa 6. huoneessa. Mars osoittaa kunnianhimoa ja rohkeutta, myös liikemiestajua, mutta itsetunto voi välillä olla hukassa. Mars kuuluu T-ristin neliöön Venuksen ja Uranuksen kanssa. Uranus varmistaa, että toimet elämässä muuttuvat joskus aika dramaattisestikin, arvomaailma täytyy kääntää toisenlaiseksi ja taakat on kannettava. Hänen elämänsä ei ole ollut helppoa, tiedän, mutta velvollisuuden tunnossa hän on aina pysynyt pystyssä.

Neljännessa kartassa on Aurinko Vesimiehessä ja nousukalat. Henkilöllä on Mars yhtyneenä DC:n Neitsyessä. Henkilö on aina toiminut palveluammateissa ja on hyvin tullut toimeen ihmisten kanssa., taistelee usein heidän ongelmien ratkaisemisessa. Hänellä on oppositio Venuksen kanssa. Mars ja Venus ovat kauniisti hakeneet tasapainoa. Mars-energiaa on avittamassa kolmio Aurinkoon. Hänen karttapainotuksensa on jotenkin hyvin tasapainoisen oloinen. Kyseessä on suorasanainen, huumorintajuinen ja myötätuntoinen persoona, jonka toiminta on aina perustunut toisen kuuntelemiseen ja huomoimiseen.

Täytyy myöntää, että näin sijoittunut Mars useiden karttojen perusteella näyttää olevan ulospäin suuntautuneempi, vuorovaikutteisempi ja toisia palvelevampi sekä toimii usein ryhmissä mukana. Tässäkin se on vielä yötaivaan puolella. Suurella uteliaisuudella katselen nyt karttoja, missä Mars on "sinän" ja päiväkartan puolella. Sen pitäisi olla ulospäin valoisimmin suuntautunut Mars. Vai onko niin että ympäristö haasteineen nielee sen voiman?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!