maanantai 20. maaliskuuta 2017

Miten Jupiterin voima kohtaa vesielementtien Au-merkit, osa 2?

Skorpioni, kiinteä laatu

Nythän mennään sinne kaikkein vaikeimmalle alueelle. Sinne missä ei mitään ohiteta noin vain, vaan tartutaan kynsin hampain kiinni penkoen ja kaivaen asia läpikotaisin. Miten ymmärtää Skorpionia, kiinteää veden laatua?

Hän saattaa olla niin valtavan ihastuttava, puoleensa vetävä ja ymmmärtäväinen. Sitten kun tutustuu lähemmin, voi vastustamattomasti joutua Skorpionin syville, sameille vesille, missä henkilön itsetunto on koetuksella, koska kriteerit ovat niin korkealla. Jotakin jyrkkää tulee esiin ja jotain vaikeasti ymmärrettävää, koska Skorpioni on se, joka tietää maailman paheet ja vaarat, ainakin uskoo tietävänsä. Mikään ei välty Skorpionin tunkemisesta läpi ytimiä myöten. Mikään ei ole yksistään selvää.


Ok. Samalla Skorpioni ymmärtää liiankin hyvin toisen heikkoudet, katsoo silmillä kuoren läpi. Ei tuomiten, vaan yksinkertaisesti todeten asiat. Skorpioni-energia haluaa tietää ympäröivästä maailmasta kuoren alle, koska hän etsii tietoa pintaa syvemmältä. Hänen oikeudentajunsa ja älynsä iskee usein totuuteen, mitä toinen ei hallitse eikä huomaa. Se ärsyttää. Kuitenkin Skorpioni haluaa rakentaa parempaa maailmaa, löytää ihmisestä sen kauneimman ja syvimmän. Hänellä on kuitenkin ymmärrystä ja tukea auttaa heikompaansa.

Esimerkkinä otan läheisen ihmisen. Hän siirtyi yläasteelle toiseen kouluun 12-vuotiaana, ja siellä alkoivat vaikeudet. Hänen herkkää ymmärtäväistä mieltä haavoitettiin ja hän lakkasi hymyilemästä. Alkoi päänsäryt ja väsymykset. Skorpioni- energia ei hevillä luovuta. Hänellä on päämäärähakuisuus ja ylpeys. Ammattikoulu käytiin läpi jotenkin. 24-vuotiaana hän jätti kodin ja otti vastaan Jupiterin ensimmäisen suuren haasteen löytää oma tiensä. Hän jatkoi opiskelua kaukana kotoa. Opiskelu ei ollut pelkästään kouluaineiden pänttäämistä, vaan enemmänkin ympäröivän uudenlaisen elämän opiskelua. Hyvin monet asiat kiinnostivat häntä. Hyvin erilaisia ihmisiä hän kuunteli.

Hän ei halunnut rakentaa elämäänsä tavallisen kaavan mukaan; naimisiin, lapsia, auto ja talo. Sisimmässä hän kärsi yksinäisyyttä. Hänestä tuntui, ettei hän koskaan kohtaa todellista ystävää, jonka kanssa voisi kaikesta keskustella syvällisemmin. Hän vaatii itseltä ymmärrystä maailmaa kohtaan ja hän vaatii sitä toisilta. Hän ei voi hyväksyä pinnallista ajattelutapaa. Hänellä on aina kaipuu johonkin, kauemmas, oudompaan ja halu nähdä enemmän. Hän oli vuoden ulkomailla ja yhä sinne hakeutuu. Etsii ja etsii jotakin suurempaa tarkoitusta elämäänsä. Ikuinen opiskelija. Ikuinen taistelija.

En tiedä vielä mitä hän kohtaa Jupiterin kolmannen paluun jälkeen. Tiedän vain, että sitkeästi ja jääräpäisesti hän hakee omaa paikkaansa yhteiskunnassa. Välillä masentuu ja nousee taas tarttuen uuteen. Hän on luotettava, auttavainen ja ystävällinen. Hänessä kohtaa miellyttävän ihmisen. Mutta välillä hän on raskas. Mitä tuo ikä 35-36? Kokeeko isyyden haasteen? Käykö tässä vähän sama tahti kuin itsellä? Onhan minullakin Skorpioni Nousumerkillä.

Skorpioni tarvitsee Jupiterin antamat haasteet ja mahdollisuudet kuin ne olisivat  juuri sitä todellista elämää. Tuolle yhtä suuntaa virtaavalle vedelle Jupiter rakentaa kosken, suvannon, väylää kulkea, pysähtyä, padota tiellensä risuja ja esteitä, kunnes taas virrata vuolaana. Jupiter pystyy leventämään virran uomaa. Sen voima saa Skorpioni-energian usein voipumaan, masentumaan ja turvautumaan myös päihteisiin, lääkkeisiin tai utopiaan ilman päämäärää. Varsinkin, jos hän hylkää Jupiterin haasteet, sillä silloin tulee eteen tylsyys, typeryys ja tyhjyys.

Onkohan näin? Jotenkin tuntuu, että mitä edemmäs mennään Au-energioissa, sitä vaateliaimmin Jupiter kohtaa näiden kantajia, ravistelee ja haastaa. Ehkä se lahja, millä Jupiter kiihoittaa tuota energiaa elämän tiellä, on myös sitten suurempi, jos Skorpioni kestää haasteet ja vaikeudet.

Hyvä lukija! Tämä on vain ajatusten virtaa siltä pohjalta mitä astrologia on mieleeni kylvänyt. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!