keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Miten Jupiterin voima kohtaa vesielementtien Au-merkit, osa 1?

Viimeinen pähkäilyni Jupiterin ja Aurinkoenergian kanssa!

Jätinkin vesielementtiset merkit viimeiseksi, koska sieltä löydän enemmän ja omanikin.

Vesi liikkuu, lilluu, kelluu, virtaa, pyörii, kulkee, kuljettaa, seisoo, myrskyää ja niin edelleen. Kuin tunteet kulkevat ihmismielen virrassa. Siinä on jotakin hyvin epävakaata, mutta hyvin monella lailla muuttuvaa. Jotakin aina häviää, jotakin aina syntyy. Vedessä on jotakin epäilevää, pälyilevää, perääntyvää,  hyökkäävää tai jopa ihan piilossa olevaa.

Rapu, johtava laatu:

Rapu rakentaa palatsin risukasaankin, jos on tarve. Rapu luo lämpimän ilmapiirin pahimpaankin sekamelskaan, jos on tarve. Rapu elää vuorovesien kautta, epäilee, oikkuilee, myötäilee ja ottaa suitset käsiin, jos muut eivät ota. Rapu hallitsee tunteilla. Hän kiinnittyy tunteilla ja purkaa tunteilla. Hän kokoaa tunteilla ja vie asian perille kohdistamalla ytimen tunteiden kautta. Hän vaikuttaa tunteiden kautta. Ravun tunne-elämä on kuitenkin kuoren alla, turvassa, sillä se on hallitsematonta hänelle itselleenkin. Kun Rapu on vielä noita henkilökohtaisia planeettoja ja yhteisöllisten rajalla, se aavistaa yhteisön voiman, eikä hevillä ei näytä todellista herkkää itseään. Kuoren alle, jopa joskus vaatimattomana tai ujona varjoon voi kätkeytyä suuri rakkaus yhtä hyvin kuin haavoittuvuuskin.

Rapu on henkilökohtaisista merkeistä se viimeisin. Rapu on kohtaamassa rajaa, missä myötätunnolla voidaan hallita ympäristön ilmpiirejä tai yhtä hyvin rikkoa niitä. Hän käpertyy oman napansa ympärille samalla voimalla kuin hoitaa rakkaudella ympäristöäänkin. Tilanteen mukaan. On väärin nähdä Rapu hellyttävän helppona ihmisenä. Ei se ole sitä.

Noin runoilin.

Esimerkkinä voisin ottaa itseni siinä miten tämä merkki ottaa vastaan Jupiterin tarjoamat voimat, mutta jotenkin en voi, koska tällä Ravulla on niin voimakkaana Jupiter Jousimiehessä minän huoneessa 1. Se jotenkin ei anna oikeaa kuvaa Rapu-energiasta. Se rikkoo Ravun kuorta, tekee lautan virroilla kuljetettavaksi, jopa kodin siihen lautalle. Myönnän kyllä, että 12 syklin ajat täsmää omassa henkisessä kehityksessä liiankin hyvin. Toinen vahva paikka varmaankin olisi Ravulle, jos Jupiter olisi omassa neljännessä huoneessa. 

Otan esimerkkinä erään Au-Rapu-ystäväni. Hän meni naimisiin 24-vuotiaana ja synnytti kaksi poikaa. Mies oli alkoholisti ja jopa agressiivinen, katkera ja vailla itseluottamusta. Tämä Rapu otti vastaan nöyrästi kaikki hankaluudet, vaikka välillä oli ylpeä ja onnellinenkin komeasta miehestään. Hän uskoi, että pystyy muuttamaan miestään rakkaudella ja pystyy ohjaamaan häntä paremmalle tielle. Se laadun johtajuus! Välillä Rapu siihen pystyykin, ainakin rakentamaan illuusion siitä. Mies oli väliin pystyssä hänen tuellaan. Kunnes tuli se hetki, että Ravun usko ja voimat loppuivat. Hän sairastui pahasti, oli selkävammainen eikä välillä pystynyt kävelemään. Hän asettui vuoteelleen. Lääkärit eivät löytäneet fyysistä vikaa. Ystäväni oli tuolloin noin 36 vuoden ikäinen. Jupiter ehkä tarjosi hänelle toisenlaisen haasteen, muuttaa pois ja aloittaa uutta elämää.  Mutta luulen, että häenllä ei ollut siihen taloudellisisa resursseja. Ja kun hän ei pystynyt enää hillitsemään miehensä ryyppykierttä, hän tarttui viimeiseen oljenkorteen. Eli jäi vuoteen omaksi. Olikohan se hänen mielensä suurin oikku vai oliko se todellista? Sitä ei kukaan tiedä. Lääkärit eivät löytäneet fyysistä vikaa. Mutta siinä avuttomana maatessaan, mies havahtui ja alkoi ottaa vastuuta kodista, vaimostaan ja kaikesta. Tälla tavalla sairas vaimo oli kuitenkin ottanut jotakin hallintaansa. Samalla ystäväni kävi läpi omaa henkistä kasvuaan miettimällä siinä läpi elämäänsä. Uskoisin, että Jupiterin ollessa oppositiossa hänen kartallaan, hän teki ratkaisevan vaiheen. Pojat olivat jo isoja. Hän käytti sairauttaan tekosyynä siihenkin, että halusi eron. Mies kuitenkin salaa ryyppäsi,  vaikka ei kohdistanut väkivaltaa enää häntä kohtaan. Eroprosessi kesti pitkään. 48-vuotiaana hän oli vapaa, sairaseläkkeellä.  löysi toisen miehen ja kulki selkä suorana. Hän uskalsi tehdä muutoksen, vaikka entinen mies häntä vainosi. Kun häntä tapasin, näin, että hän oli hyvin onnellinen, enemmän kuin koskaan elämässään.

Monet sanoivat ystävästäni, että hän oli hyvin itsekeskeinen, puhui paljon, eikä huomioinnut tai pysähtynyt kysymään toisen kuulumisia. Hän oli myös ujo, arka ja sulkeutunut. Usein Rapu peittää ujouttaan puhumalla paljon, usein toisen väsyksiin saakka. Mutta uskon, että ystäväni Jupiterin uudessa vaiheessa uskalsi solmia taas uuden suhteen ja oli myös havahtunut oman kuoren sisällä. En tiedä, Hän kuoli yllättäen sydänkohtaukseen ollessaan vähän yli 60 vuoden vanha.

En tiedä kertooko tämä tyypillisesti Ravusta? Uskon, että Rapu uskaltaa yleensäkin ottaa vastaan Jupiterin antamat haasteet, mutta ehkä usein tavalla, jossa hän punnitsee omat voimavarat siinä joko niihin luottaen tai pelkäen. Jos hän kohtaa vaikeudet liian voimakkaana, hän pettää itseään ja muita. Joskus on parasta pistää pää piiloon, ehkä juuri sairastamalla tai oikkuilemalla, itkemällä tai vihoittelemalla. Rapu voi myös itsekkäästi laskea sitä miten uusi haaste palvelee häntä tai hänen läheisiään.

Huh, näitä voisi pähkäillä vaikka kuinka. Mielikuvat lähtevät helposti virtaamaan. Muistutan itseäni kuitenkin siinä, että mielikuvatieto on alinta tietoa, astrologiassakin. Pitäisi tuudittua siihen tietoon mitä on kokemusten kautta tuhansien vuosien ajoilta kerätty. Mutta eikö siinäkin ole aina tulkitsijan mielikuvat liikkuneet? Entä intuitio? Saako yleensä astrologian opiskelija käyttää omaa mielikuvaansa ja tulkintaansa asioista? Kuka sitä voisi kieltää?

Tästä tekstistä tuli niin pitkä, että jatkan vesielementtejä 2.osassa.

Mikä on rapumaista musiikkia tai tanssia? Se on hidas englantilainen valssi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!