perjantai 17. maaliskuuta 2017

Tarina Jupiterin viidestä syklistä

On tosi mielenkiintoista joskus palata takaisin tutkimaan oman elämänsä kuvia esimerkiksi Jupiterin syklien kautta 12 vuosien välein. Huomata tietenkin kannattaa, missä elämän alueella tämä Jupiter kohtaa syntymäkartan Jupiterin. Mihin huoneeseen se saapuu lahjoineen? Näin voi testata, pitääkö Jupiterin kierrot astrologisessa transsiittiennustuksissa paikkaansa. He, jotka ovat syntyneet 40-luvulla, voivat löytää paljon yhtäläisyyksiä keskenään, sillä silloin Jupiter oli Jousimiehessä.

Jäin nyt vähän jumiin Jupiterin mahdollisuuksien jaossa, miten vesielementtiset merkit siihen suhtautuisivat. Jäin Rapuun.

Sain kirjoittajapiirissä mielenkiintoisen tehtävän kirjoittaa lapsuuden ja nuoruuden syklejä eli miten tärkeät tienhaarat tai muutokset osoittavat tulevaisuutta. Ei tarvinnut kauan miettiä, kun otin esiin Jupiterin 12 vuoden väliset syklit ja tein niistä omaelämänkerrallisen tarinan. Mielenkiintoista nähdä, miten kirjoittajaporukka ottaa astrologisen tarinan vastaan. Tähän laitan vain itse tarinan, mutta toki tein kirjoitustehtävääni alustuksen Jupiterista arkkityyppinä ja fyysisenä planeettana taivaalla.

Jupiter sijaitsee jokaisen lapsen syntymähetkellä tietyn tähtikuvion eli horoskooppimerkin alla ja tietyllä elämän alueella (näitä on 12). Niinpä Jupiter oli mielissään, kun tämä ihmislapsi syntyi minä-alueella lennokkaiden jousimies-energioiden singotessa häneen. Tässä ihmislapsi aloitti elämänsä erittäin reippaasti. Jupiter kohautti olemustaan niin, että kaasut pöllähtivät ja aiheuttivatkin aikamoisen ukkosmyrskyn lapsen ympärille sen syntyessä.

Elettiin 12 vuoden mittainen kaunis aika. Iloa, energiaa ja rohkeutta lapsi oli saanut sylimitoin. Kun Jupiter saapui jälleen tuolle samalle kohdalle Jousimiehessä, tytön lähestyessä 12-vuotispäiväänsä, se huomasi, että oli aika ojentaa lapsen elämään suuri haaste, jotta hänen persoonansa kehittyisi. Niinpö tytön vanhemmilta kysyttiin, voitaisiinko hänet laittaa keskikouluun. Vanhemmat olivat köyhiä, joten he epäröivät, mutta suostuivat, jos tyttö läpäisee vaatimustestin.

Tämä lapsi hyppi ja kiljui riemusta, kun löysi nimensä lyseon jyhkeiltä seiniltä.

Näin hän otti vastaan suuren muutoksen elämässään. Jupiter ei pelkästään anna lahjaansa eli mahdollisuuksia ilolla, vaan synnyttää välillä hankaluuksia neliö- ja oppositiokulmissa. Ja vaikeaahan elämä välillä on. Tästä lapsesta oli kasvanut nuori, jonka tie ei ollut helppo muissakaan opinnoissa. Kun vastaan tuli muutakin vaikeaa elämänopin ohessa. Tyttö oli nyt 24-vuotias ja oli kasvanut aikuisen mittaan. Häntä sanottiin vanhaksi piiaksi.

Silloin Jupiter hykersi jälleen kaasujaan ja osoitti uuden kasvamisen haasteen tytölle, joka ei ollut mennyt naimisiin, kuten tapana oli, eikä ollut löytänyt vakituista työtä, vaan katseli sinisin silmin useanlaisia polkuja etsiessään paikkaa yhteiskunnassa. Jupiter päätti, että kokeilkoot tyttö sitten sitä yksinelämistä, kokeilkoot siinä erilaisia työpaikkoja ja erillaisia kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa.

Tyttö otti kaiken haasteen vastaan sen sijaan, että olisi suostunut erään jos toisenkin miehen kosintaan. Eräänlaisena kodittomana kulkijana ja taivaanrannnan maalarin hän tallasi tietään.

Sehän ei ihan helppo tie ole. Jupiter kulki menojaan ja välillä heitti ongelmia tytön tien eteen. Kestikö tyttö, vai antoiko periksi ja etsi jo helpompaa tietä jonkun rinnalla kulkea? Ei, tyttö kävi yksinäisen tiensä kunnialla loppuun saakka ja pääsi perille parkittuna ja siloteltuna kaikkien niiden myrskyjen läpi, mitä yhteiskunta ja ihmiset käynnistivät hänen tielleen.

Tähän pisteeseen, kun tyttö halusi asettua paikoilleen, Jupiter oli kulkenut jälleen 12 vuotta Auringon ympäri ja lähestyi uutta tärkeää pistettä tytön elämässä. Tyttö oli nyt 35-vuotias. (Tuo Jupiterin kierto on vähän vajaa 12 vuotta, joten aivan täysiä vuosia ei voi laskea.)

Jupiter puhalteli kaasujaan ja oli tyytyväinen pieneen ihmislapseensa. Onhan niinkin, että Jupiterin ihmelahjoja ja niiden antamia mahdollisuuksia ei aina edes uskalleta ottaa vastaan. Tyyditään vähempään, pienempään, helpompaan ja kuljetaan samaa rataa. Tosin muut planeetat tuolla taivaalla iskevät silloin tällöin odottamatta kimppuun, eikä kukaan voi säästyä muutoksilta ja elämän yllättävistä tilanteista. Mutta joskus kannattaisi punnita Jupiterin ojentamaa mahdollisuutta. Kuitenkin ihmislapsi on se, joka valitsee, ei Jupiter. Suuri Jupiter vain ojentaa elämän lahjaa. Joulupukiksihan tätä isoa kaasumöllykkää yleisesti kutsutaankin.

Mitäs nyt? Mikä kasvattaisi tämän pienen hengen mittoja ihmismaailman yhteisössä. Lapsi! Tietenkin äitiys ja lapsi! Mitä kaikkea voikaan oppia elämästä äitiyden, isyyden tai yleensä lapsen kautta! Myös siinä mitataan henkinen kasvu ja sen kestäminen. Yleensä Jupiter ojentaa lasten kasvatuksen jo tuossa 24 vuoden iässä. Tämä ihminen on kulkenut vähän toiseen tahtiin.

Niinpä tyttö loppujen lopuksi myöntyi erääseen kosintaan ja kuin kuullen Jupiterin haasteen, hän asetti avioliiton ehdoksi saada kaksi poikaa. Jupiter salli hänelle kaksi poikaa. Ja eihän sekään elämän haaste suju tuosta noin vain. Kun 12 vuotta on jotenkuten selvitty lasten kasvatuksessa, he sanovat, että nyt he kasvattavat itse itseänsä.

Mahtava Jupiter oli vaeltanut jälleen 12 vuotta Auringon ympäri ja tuli jo kypsyneen naisen merkittävään kohtaan. Se oli oikein tyytyväinen pieneen ihmiseensä, joka oli rohkeasti ottanut kaikki suuret elämän mahdollisuudet ja haasteet vastaan sinnitellen niiden läpi. Mitähän tälle naiselle nyt keksisi?
Hän on käynyt läpi jonkinlaista koulutusta yhteiskuntaa varten, kokeillut itsenäistä elämänkamppailua ja etsinyt siinä paikkaansa. Jotenkin. Sillä ei hän ollut vielä löytänyt ihan omaa arvoa yhteiskunnassa. Nainenkin tarvitsee siellä oman paikansa, jossa hän voisi jakaa lahjojaan.Jupiter keksi hyvän haasteen naiselle. Ryhtyköön nyt opettajaksi, jos uskaltaa, päätti Jupiter ja päästi ison röyhtäyksen, minkä ansiosta maa järisi siellä täällä Maapallollakin.

Kuin ihmeen kautta naisen eteen tuli haaste hakeutua yliopistoon ja vihdoinkin kouluttautua ammattiin, mitä hän oli lapsesta asti haaveillut. Se, että nainen oli jo iältään vanha, ei estänyt häntä tarttumasta haasteeseen ja suureen elämän muutokseen.

Kyllähän tuo nainen oli innoissaan. Hänen oli onnistunut pääsemään vielä 48-vuoden iässä mukaan opiskeluun, joka turvaisi tulevaisuudessa hänen ja perheensä elämän. Hän puhkui valtavalla tarmolla läpi opintonsa kuin olisi vain työpöydän järjestänyt itselleen valmiiksi. Siinä ei haitannut Jupiterin neliöt eikä oppositiot, kun hän lopulta löysi vakituisen paikkansa yhteiskunnassa sitä palvellakseen.

Hyvin tehty, mietti suuri Jupiter. Nainen ei ollut jäänyt hankaluuksia päivittelemään, vaan oli kahlannut kaikkien niiden läpi. Jupiter naureskeli niin että kaasut vyöryivät ympärillä, kun hän huomasi, mitä naisesta oli kasvanut; suorastaan yltiöpositiivinen energiapakkaus.

Taas saavuttiin 12 vuoden jälkeen tärkeään merkkipaaluun, jolloin Jupiterilla pitäisi olla uusi mahdollisuus ja haaste annettavana tälle energiapakkaukselle. Mikähän se olisi? Jupiter pyörähteli itsensä ympäri muutaman kerran ja mietti. Mitähän tuon ihmisen sisällä piileekään? Sitten hän sen huomasi! Luovuus! Miten tuon ihmisen luovuuden ilmaisumuodot löytäisivät sijan hänen ympäristössään, ja olisiko niillä jokin tarkoitus siinä, mietti Jupiter? Tarkoituksena oli kuitenkin kasvattaa vielä tuota ihmislasta tässä elämässä. Kokeillaan jotakin.

Tämä nainen oli pian eläkeläinen, vähän yli 60-vuotias. Hän oli jo eräällä vuorotteluvapaavuotenaan kokeillut maalaamista, pitänyt muutaman näyttelynkin. Nyt kun hän jäi työstä pois, hänellä jäi aikaa tehdä mitä ikinä hän halusi. Hän päätti alkaa luoda sitä, mikä oli muhinut kaiken aikaa sisällä. Se voima alkoi levittämään laavaansa tulen tavoin, eikä energian tuli sammunut. Näin hän oli jälleen kuunnellut Jupiterin mahtavaa haastetta. Rohkeasti hän alkoi tuoda yhteisössään esille omia luovia ideoitaan. Kyllähän siinä lyödään päätä välillä puuhun ja välillä seinään ja otetaan askeleita taaksepäinkin. Mutta mitä se haittaa! Kun oli tottunut elämässä jo siihen, että vaikeuksia on olemassa, ja että vaikeuksien yli voi päästä, niin mitä pelätä tässä elämässä enää. Näin ajatteli tämä ihminen kuin Jupiterin kummitytär ikään.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!