sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Miten Jupiterin voima kohtaa ilmaelementin Au-merkit?

En voi jättää kesken, kun olen kerran tämän pähkäilyn aloittanut. Vuorossa siis ilmaelementtien merkit. Miten ne kohtaavat Jupiterin ojentaman haasteen, mahdollisuuden ottaa osaa yhteiskuntaan ja kasvaa ihmisenä?Kaksonen, muuttuvana laatuna:


Onkohan mikään muu merkki niin helposti innostuva, niin helposti myös päätänsä seinään lyövä ja pettäväkin merkki? Kaksonen ei innostuksessaan voi kaikkia lupauksia täyttää. Innostuessaan hän näkee vain asian hyvät puolet, ja pettyy pahasti, kun kohtaa asian varjopuolet. Mutta hänen älykkyytensä löytää pian sieltä ovet ulos ja on valmis jatkamaan tai tarttumaan uuteen. Hän ei kauan jää murehtimaan kompastumisiaan eikä muiden lyöntejä. Kaksonen omassa elementissään on usein kuin ikiliikkuja! Taas aurinko paistaa ja pilvet karkaavat. Kertaan tässä mielessäni tuttujani ja heidän reaktioitaan, jotka ovat syntyneet Aurinkomerkkinä Kaksonen. Kaksoselle jokainen elämän muutos on uusi seikkailu, jonka hän kohtaa avoimin silmin ja positiivisella mielellä. Kaksosen pitää saada olla ihmisten keskellä, joukoissa, näkyvillä, äänessä. Hän on usein joukon ilopilleri.  Hän ei helposti tuo julki pettymyksiään eikä tunteitaan siinä. Hän nielaisee ne.
Joskus vanhempana tietynlainen katkeruus heillä kumpuaa kylläkin esiin monesti ikävälläkin tavalla, Hän saattaa purkaa niitä tunteita usein paatoksenomaisesti usein syyttömään ihmiseen. 

Esimerkki:
- Otan esimerkkinä isäni, Vaikka hän olikin vähän poikkeuksellinen kaksonen, koska oli vetäytyvä ja hiljainen. johtuen ehkä lapsuutensa kärsimyksistä. Hän nautti kuitenkin yleisön edessä olemisesta. Kaksos-energia ehkä näkynee vilkkaana jo lapsena. Hän unelmoi toisenlaisesta elämästä. Hän tarttui ensimmäiseen soittimeensa noin 12-vuotiaana, piilotti sitä ja soittamista, kuten  veljensäkin, koska se leimattiin niinä aikoina synniksi siinä ympäristössä. Myöhemmin hän jätti kotinsa jatkaen musiikin alalla. Se toinen Jupiterin paluu. Hänen positiivisuutensa näkyi uskossa musiikkiin. Hän etsi jatkuvasti sen uusia ulottuvuuksia ja päätyi loppujen lopuksi ihailemaan klassista musiikkia. Hänen kaikkia energiansa eli musiikin kautta. Noin 24-vuotiaana hän alkoi säveltämään. 36-vúotiaana hän lähti opisekelemaan enemmän musiikkia niiden olosuhteiden mukaan mikä oli mahdollista. Se ei ollut paljon. 48-vuotiaana hän perusti useitakin musiikillisia kokoonpanoja paikkakunnallaan ja paransi toimivuuttaan yhteisössä ja sai opettajan paikan. Musiikkia ei enää tuomittu, vaan jopa ihailtiin. Hän alkoi esiintyä eri kokoonpanoissa. Halussaan kokeilla uutta hän ei pelännyt vastoinkäymisiä, mitä hänen yksilöelämässä tapahtui. Musiikki oli  sen kaiken yläpuolella ja nosti hänet ylös. Musiikki oli samaa kuin hänen kaksos-energiansa. Jos jotain pahaa tapahtui, hän sulkeutui omaan musiikkimaailmaansa ja kehitti sitä. Hän nielaisi pettymyksensä, jota kaikkea sitten vanhempana puri. 60-vuoden iässä hän alkoi levyttää ja saavutti suosiota. Häntä kunnioitettiin. Pala palalta hän oli uskaltanut tarttua uusiin haasteisiin ja saavutti ehkä Jupiterivoiman ansiostakin rohkeudellaan oman sijansa yhteiskunnassa. 

Oliskohan Kaksos-energia hypähtelevää, kokeilevaa ja testaavaa oman paikkansa hakemista koko ajan? Uskoisin, että Kaksosella voi olla liiankin hyvät luulot kyvyistään ja näin löytyy esteet ja perääntymiset. Jos niitä on liikaa, kaksos-energia voi palaa loppuun ja vetäytyä täysin yhteisöstään. Voiko olla niinkin, että kun Kaksosille yhteisön paineet ovat liian suuret, hän pakenee, etsii uutta elämää tai paikkaa ja toista mahdollisuutta. Hän on loppujen lopuksi aika herkkänahkainen.

Vaaka, johtava laatu: 

Minulla on ympärilläni aika vähän Vaaka-ystäviä tai läheisiä. Usein he ovat aika nuoria vielä, joten on vaikea verrata heidän suhtautumista Jupiterin haasteisiin. Kuitenkin näen Vaa'at mielellään osallistumassa yhteiskunnallisiin ympyröihin, usein sellaisilla aloilla, jossa on kulttuuri tai kauneus kyseessä. Heillä on yhdistämisen ja sovinnaisuuden tarve kaikessa toiminnassa. He haluavat ymmärtää ja sovitella, eivät analysoida, arvostella tai tuomita asioita.

Uskoisin, että kun Vaaka 12-vuotiaana lähtee kouluun, hänellä on siitä omat odotuksensa ja saattaa pettyäkin niihin. Kuitenkin hän varauksellisuudellaan ja taidollaan ottaa huomioon ympäristöään, löytää siitä kyllä helposti paikkansa. 24-vuotiaana hänellä voi olla halu laajentaa maailmaansa, koska Vaakakin on yhteisöllinen merkki. Johtava Vaaka ottaa elämän omiin käsiinsä,  muuttaa paikkakuntaa tai lähtee kokeilemaan siipiäänsä maailmalla. 36-vuotiaana hänellä on jo varmaankin perhe tai kiinteämpi suhde, suhde johonkin ryhmään tai työsuhde. Hän haluaa luoda ympärilleen kauneutta, rauhaa ja viihtyvyyttä. Joskus häneen vilkkaimmat persoonat hermostuvat, koska hän miettii liiankin läpikotaisesti ja monipuolisesti kaikkien kantaa ja ei osaa heti päättää. Uskoisin, että juuri tämän syklin aikana hän joutuu katsomaan itseään peiliin ja toteamaan heikkoutensakin. Jos hän pettyy liiaksi omaan tilaansa, voi päihdyttävät aineet tulla helposti mukaan. 48-vuotias on jo saanut kutsun Jupiterilta ottaa vastaan haasteellisempaa tilaa yhdyskunnassa. Hän ilahtuu siitä, jos saa  itsenäisesti hallittavakseen jotakin alaa johtavassa asemassa. Jos hän tuntee resurssinsa heikoksi tai itseluottamus uupuu, voi hän olla aika masentunut elämäänsä. Hänen on tuolloin tosi vaikeaa haasteiden edessä. 60-vuotias Vaaka osaa jo ehkä paremmin päättää ottaako tai jättää, jos ei sitten ole jo löytänyt häntä tyydyttävää tasapainoa elämäänsä. Silloin hän voi antaa Jupiterin ojentamat mahdollisuudet mennä ohi.

Vesimies, kiinteä laatu:

Vesimies-energia on kotkan lailla vapaana ilmassa liitelevää, sieltä maailmaa katseleva. Vesimies ei kiinnitä liikaa huomiota yksityiskohtiin. Tämä energia vetää suurempia linjoja. Vesimiehet näkevät talon kokonaisena, ei osina, kun sitä suunnittelevat. He näkevät ihmiset yhteiskuntana, veljinä, siskoina eivätkä mielellään anna jonkun voimakkaan persoonan osoittaa heille tietä tai tapaa miten tulisi elää. He ovat kummajaisia, joita vähän pelätään, varotaan, mutta yhtä lailla myös ihaillaan. Ystävänä he ovat hyviä kuuntelijoita, mutta kannattaa varoa; he näkevät usein enemmän ja avarammin asian tilaa kuin vaikertaja itse.

Esimerkki:

Löydän lähipiiristäni useitakin Vesimiehiä. Kerron eräästä. Hän oli suurpiirteinen jo lapsena, ei välittänyt pienistä seikoista, jäi usein sivummalle, kun ei jokin asia vain kiinnostanut. Hän valitsi itse kiinnostavat asiat ja erityisesti ystävät. Jengejä hän ei suvainnut eikä liioin viihtynyt isoissa joukoissa. 12-vuotiaana hän elämäntilanteen vuoksi joutui muuttamaan maalta kaupunkiin. Se oli hänelle suuri kasvun paikka. Mutta hän otti kaikesta opikseen. Jupiterin oppositiossa hän joutui taas uuteen paikkaan ja uuteen ympäristöön. Vesimiehen ei ole helppoa omaksua kaikkea heti, hän on sivummalla ja seuraa tilanteita. Viisaasti hän havannoi kaikkea ja usein syrjään vetäytymisellä voi vaikuttaa ylpeältäkin. 24-vuotiaana tämä Vesimies osti vanhan talon lapsuutensa maisemista. Vesimiehellä on hyvä maku ja kokonaisnäkemyksellään hän viihtyy tehdä suunnitelmia ja valmistaa kaunista. Samalla hän oli perustanut perheen, jossa oli miehellä jo valmiiksi kaksi lasta. He rakensivat myös miehen paikkakunnalla taloa. Tämä oli valtava elämänhaaste Vesimiehelle, jolla onneksi on usko selvitä, ymmärtää eri näkökulmia ja hoitaa vastuullisesti tehtäviään. Voisin melkein nimetä ne kaikki Jupiterin kulmat, missä oli hänen suurimmat ilot ja lahjat ja missä myös ne suurimmat vastoinkäymiset. Vesimies halusi luoda veljeyttä. Vesimies on rakentaja monessa merkityksessä.

48-vuotiaana hänelle tuli ero miehestään. Hän joutui luopumaan kotiseutunsa talosta, mutta sai erossa toisen vanhan talon, johon hän iski kaiken voimansa. Hän itse on sanonut, että se talo on hänen elämäntyönsä. Ja kuinka kaunis elämäntyö siitä tulikaan! Samalla sen avulla hän myös todisti paikkansa yhteiskunnassa. Hän loi hyvät suhteet naapurustoon ja paikkakunnalle. Ja vihdoin hän löysi myös todellisen remonttikumppaninkin. Viimeisin löytö varmaan tuli eteen opposition aikoihin, jolloin hänen oli laskettava se, miten voi pitää yllä vanhaa taloa ja miten jaksaa yksin. Hän oli vähällä luopua, mutta sitten ilmestyi tekevä mies hänen eteensä. Vesimies valitsi talon ja miehen. Talo on iso ja sitä mukaan, kun sen remontti on edennyt, sitä enemmän hänen suuri erilainen perheensä ja sisarensa siihen kokoontuu. Hänen ajatus on edelleen veljeys ja halu sulkea lähelleen kaikki, Hän ikään kuin remontoi talon kaikkia läheisiään varten. Nyt 60-vuotiaana Jupiter on ikään kuin ojentamassa hänelle suurta lahjaa. Miten kokea ne kaikki läheiset siinä ympärillään? Mitä luoda vielä siihen, kun eläkeikä koittaa? Uskon, että juuri ihmisten kokoajana ja heidän tarpeitaan ymmärtäen hänellä on suuret mahdollisuudet vielä kasvaa henkisesti.

Olen nähnyt tässä läheisessäni valtavan henkisen kasvun, joka on tapahtunut erilaisten  ihmisten ja toiminnan kautta. Ei niinkään tiedon tai koulutuksen kautta. Hän on saanut viisautensa kokemisen kautta. Hänen itsetuntonsa on kasvanut valtavasti ehkä juuri Jupiterin antamien haasteiden ja lahjojen kautta, sillä koskaan hän ei antanut periksi, vaan kulki itsenäisesti omaa tietään ja otti kaikki haasteet vastaan rohkeasti. Luulen, että hän tulee saamaan täyden kunnioituksen läheisiltään vanhemmassa iässään.

Nämä ilman elementit viipyvät joskus sfääreissä, mistä muilla merkeillä ei ole aavistustakaan. Siksi heille sopisi jokin mystinen, ilmava musiikki. Sellainen kuin esimerkiksi panhuilu.

ECUADOR ANDES PASTOR SOLITARIOEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!