tiistai 28. helmikuuta 2017

Miten Jupiterin voima kohtaa maaelementin Au-merkit?

Tässä Jupiter Jousimiehessä jatkaa pähkäilyään. Miten toimii Jupiter maaelementissä? Miten maaelementtien merkit uskaltavat avata Jupiterin mahdollisuudet itselleen?

Sitä ennen vähän tutkin mitä muut sanovat näistä Jupiterin sykleistä. Esimerkiksi Erkki Lehtiranta ja Sven Stenberg korostavat ihmisen henkistä kehitystä ja odotuksia ihmisiä ja elämää kohtaan Jupiterin sykleissä. Kun itse olen ymmärtänyt Jupiterin myös vaikuttajana yhteiskunnallisessa asemassa. Eiköhän tämä kaikki kuitenkin kohtaa toisiaan? Eikö yhteiskunnallinen asema rakennu siitä miten kohtaa toiset ihmiset ja miten toimii uusissa haasteissa?Jupiterin oppositio Jupiteriin, joka sijoittuu noin 6 vuoden päähän Jupiterin paluusta, on usein S:n ja L:n mukaan varoituspiste suhteissa ihmisiin. Onko sinulla harhaluuloja ihmissuhteistasi ja niiden toimivuudesta? Pidätkö heitä itsestään selvyyksinä? Tämä on arvioinnin paikka sekä omaa toimintaasi kuin myös ympäristöä kohtaan.

Toisaalta laskin vähän omia Jupiterin syklejä. Nehän eivät toimi ihan 12 vuoden välein, vaan vähän hidastuvat iän myötä siksi, että Jupiterin kierto on vähän vajaa 12 vuotta. 

Härkä, kiinteä laatu: No tässä ainakin punnitaan uutta mahdollisuutta puolin ja toisin. Härällä täytyy olla siihen jo ennalta tilaus, jotakin muuta on lopetettu ja laitettu syrjään, ja jotakin unelmaa on muhinut jo pitemmän aikaa, ennen kuin hän uskaltaa tarttua Jupiterin tarjoamaan mahdollisuuteen. Hän järkeistää kaiken, hyötysuhteen ja käytännön.  Jos tilanne on ihan outo hänelle, hän vetäytyy. Mutta jos hän siihen tarttuu, hän ei varmasti anna hevillä periksi vastoinkäymistenkään tullessa kohdalle. Vasta kun hän on lyöty tai epäonnistunut, hän räyhää kyllä kaikkien vuosien edestä ja siitä mitä hän on hankkeeseen laittanut ja uhrannut. Uskoisin, että jos tekninen maailma liikaa vie tilaa hänen elämässään, hän pyrkii takaisin luonnollisempaan tilaan.

Esimerkki:
- Tunnen joitakin Härkiä, joihin on lyönyt leimansa tietty jähmeys, puntarointi ja hitauskin. He ovat luotettavia puurtajia. He eivät mielellään muuta asioita, vaan pidättäytyvät vanhassa tutussa. Eräs Härkä teki suuren muutoksen ja tarttui uuteen tilanteeseen (Olisko Jupiterin paluu) sen vuoksi, että hän tunsi palavansa loppuun teknisessä maailmassa. Kun hänelle kasaantui työtä ylenpalttisesti, ei hän kestänyt enää kuormitusta, vaan stressaantui. Hän alkoi tutkimaan uuden ammatin mahdollisuutta, olla lähempänä ihmistä ja luontoa. Kun Härkä päättää jonkin asian, se on usein kerrasta poikki. Hän sanoutui irti vanhasta työstä ja tarttui innolla uuteen mahdollisuuteen. Jääräpäisesti ideastaan kiinni pitäen hän teki toisenkin ratkaisun. Ehkä se Jupiterin neliö tuli siinä kohdalla, kun aviomies ei enää hyväksynyt vaimonsa runsaita poissaoloja. Härkä päätti erota miehestään. Näin hän puursi läpi harmaan kivenkin ja suoritti uuden ammattitutkinnon ja on tällä alalla edelleenkin. Tiedämme, että sillä matkalla on ollut oppositioita ja neliöitä muitakin kuin tuo ensimmäinen.

- Toisen Härän kanssa kävi niin, että työpaikkaa hän ei ikinä jättänyt, mutta rohkeasti otti vastaan uudenlaisia toimia siinä, varsinkin sellaisia, joissa sai olla enemmän ihmisten kanssa tekemisissä.

Voi käydä niinkin, että Härkä päättää olla tarttumatta tilaisuuteen. Siinä tapauksessa Härästä voi tulla ärtynyt tyyppi, joka tarrautuu vanhoihin arvoihin ja puhkuu vihaansa uusien asioiden edessä. Ehkä hänestä tulee se Aino Inkeri.

Neitsyt, muuttuva laatu: Tämä palveleva, hillitty ja analyyttisen laskelmoivakin merkki saattaa yllättää suurellakin muutoksella, ehkä juuri Jupiterin paluussa. Hän haluaa olla osana yhteiskuntaa, tarkkailee sen toimia ja suuntia. Hän oppii pian tietämään uudet trendit esimerkiksi terveyden alalla ja taistelee niiden puolesta. Kun hän innostuu jostakin, hän tutkii sitä perinpohjaisesti ja etsii hyötypuolet ja haittapuolet. Hän on auttava ja ystävällinen, mutta ei suostu uhriksi. Sen vuoksi Jupiterin voima on aina hänelle tervetullut apu. Hän tarttuu uuteen mahdollisuuteen hyvin päättäväisesti, joskus nopeastikin ja luottaa elämän muutokseen. Hillittynä ja vaatimattomana persoonana hän yllättää usein ympäristönsä aika pikaisilla päätöksillään. Ihan aina hän ei lähde analysoimaan asioita kovin pitkälle. Hän tiedostaa itse, milloin tarvitsee muutosta jaksaakseen ja pitääkseen yllä terveyttään. Ja kun sellainen ilmaantuu näkysälle, hän tarttuu järkeilemättä asiaa.

- Voin ottaa esimerkiksi äitini. Hillitty, ystävällinen tytär, joka oli jäänyt huolehtimaan isänsä taloudesta nöyränä palvelijana ja säälistä häntä kohtaan, sai jossakin hetkessä siitä tarpeekseen. Hän suorastaan karkasi, koska tiesi, että isänsä ei olisi päästänyt häntä etsimään työpaikkaa toiselta paikkakunnalta, missä siskokin asui. Yhtä äkkiä hän päätti mennä naimisiinkin. Kuin myös kaikkien yllätykseksi otti eron hyvästä miehestä ja itsenäistyi. Samoin hän uskaltautui uusiin naimisiin, jolloin hän pääsi muuttamaan aivan uudelle paikkakunnalle. Hän teki noita muutoksia aika äkkinäisesti, eikä juuri niistä muille ilmoitellut. Kaikissa muutoksissaan hän kuitenkin punnitsi vaihtoehtoja siinä, missä hänen olisi parempi olla, ja missä hän voisi löytää tarkoitusta elämälleen toisen kanssa. Usein Neitsyt tarvitsee kuitenkin yhteisössä jonkun, joka antaa hänelle vinkkiä muutoksesta, ojentaa käden. Hän ei useinkaan yksin lähde rohkeasti kulkemaan outoa tietä. Mitä sitten kun tulee esimerkiksi Jupiterin kulussa se neliö? Neitsyt loukkaantuu helposti, varsinkin jos hän ei saa kiitosta tai arvoa osakseen. Tällainen rikkaruohomieli lähtee kasvamaan helposti ja hän kärsii kaiken hiljaisuudessa. Joskus olisin toivonut äidilleni kykyä keskustella asioista, syventyä enemmän toisenkin näkökulmaan ja ajatuksiin. Hän käpristyi, eikä jaksanut keskittyä ulkoiseen maailmaan.

Jupiterin antamat mahdollisuudet Neitsyt-merkin kanssa voivat tyssätä sulkeutuvaan ja alistuvaan olotilaan. Neitsyt tuntee itsensä helposti väärinkohdelluksi, eikä näe laajemmasti mahdollisuuksiaan. Onkohan Jupiter tässä merkissä vähän heikoilla? Sen voima ei pääse loistamaan. Ehkä tässä merkitsee paljon Jupiterin sijainnista syntymäkartalla.

Kauris, johtava laatu: 
Kauris ja Jupiterin oma merkki Jousimies ovat vierekkäin taivaankannella. En ole lähemmin tutustunut siihen, missä jokin planeetta ja merkki on heikoimmillaan tai vahvimmillaan, mutta en usko, että Kauris toimii heikoilla Jupiterin mahdollisuuksien edessä johtavana laatuna ja yhteisöllisenä merkkinä. Kauris maamerkeistä ottaa voimakkaimmin haltuun Jupiterin haasteen. Kauriin energia kasvaa, kunnianhimo nousee, eikä hän pelkää kantaa vastuuta ottamastaan uudesta tehtävästä. Päinvastoin hän saattaa liikaakin ottaa harteilleen haasteen tuoman kuorman, jopa mielessään voi suurennella sitä. Hän toimii usein yhteisön parhaaksi, innostuu yhteiskunnallista asioista tai vetää ryhmiä, ponnistaa niiden eteen, jotta ne toisivat ympäristöön jotakin uutta ja eteenpäin vievää tietoa. Kauriilla on myös kokonaisempi näkemys asioista, jopa kauaskantoisempi. Ja näin ollen hetkissä elävien on vaikea häntä välillä ymmärtää. Jupiterin voima nostaa häntä vähän ylemmäksi maan rajasta ja antaa näköalaa. Mutta uskoisin, että on Kauriissa jähmeyttäkin. Liian kuivakiskoinen ja järkevä Kauris haluaa turvata julkisivunsa, ja Jupiterin ojentama mahdollisuus voi mennä ohi. Tällöin heistä voi tulla pienessä puurtajia ja katkeran nalkuttavia persoonia. 

- Esimerkkinä otan lähisukulaiseni. Hän on esimerkillisen vastuuntuntoinen ja siinä myös kärttyinen, jos muut eivät osaa kantaa vastuuta samalla tavalla. Ja jos muut eivät ole niin työintoisia ja päämäärähakuisia kuin itse, hän arvostelee heitä. Voin kuvitella montakin Jupiterin paluuta hänelle, jonka tuoman uuden mahdollisuuden hän on uskaliaasti ottanut vastaan. Hän ei tee sitä ihan itsensä vuoksi, vaan todella jotta jokin asia toimisi oikein ja jotta jotakin uutta rakentuisi. Minun on helppoa laskea hänen elämänsä syklit. Yhdessä Jupiterin paluussa hän liittyi politiikkan, toisessa hän otti vastaan tärkeän viran. Kauris on yhteisöllinen merkki. Hän voi siinä unohtaa täysin oman tahtonsa itseään kohtaan. Hänen halunsa ilmenee olla hyvä, luotettava ja ahkera yhteiskunnan jäsen. Tämä sukulaiseni saavutti useita päämääriä ottamalla rohkeasti vastaan sellaisiakin haasteita, joihin hänellä ei ollut alustavaa koulutusta tai kokemusta. Hänellä oli itsetuntoa ja uskoa pärjätä. Eikä hän kompastunut Jupiterin kuvitelluissa neliöissä tai oppositiossa. Hän osasi järkeillä ihmisten reaktioita ja tietää jo ennalta, että ei mitään synny ilman vaikeuksia ja vastavirtaa. Siltikin hän valvoi usein iltoja miettien oikeaa ratkaisua ja pelkäsi että hänen kykynsä eivät piisaa. Ongelmat muuttuivat välillä vuoriksi. Eihän siinä terveys kestänyt. Hän ilmaisikin, että on menettänyt terveen sydämensä kunnalle.
- Toinen Kauris on hyvä ystäväni, joka toimi kulttuurin alueella. Hän osallistui tiiviisti yhteisöllisiin tehtäviin, eikä koskaan pelännyt ottaa uutta haastetta vastaan. Hän otti tehtäväkseen kannustaa ja tukea taiteentekijöitä ja ryhmiä siinä. Kaikkialle, mihin hän meni, hän pisti naulakkoon itsensäkin samalla kun laittoi siihen takkinsa. Hän osasi jättää oman egonsa syrjään ja kiinnittää kaiken huomion ympäristöönsä. Mutta uskoisin, että hän onkin 'vanha sielu'. 

----

Voikohan tosiaan tulkita Jupiterin ja merkkien yhteistä kulkua näin? Tämä on kuitenkin aika yksioikoista tulkintaa. Täytyy vain huomata se, että tässä ei niinkään ole kyseessä itse persoonallisuus, vaan Aurinkomerkin synnyttävä alkuenergia. Ehkä tässä asiassa olisikin kaikkein parasta huomioida lasta, jolle tulee ensimmäinen Jupiterin paluu 12-vuoden iässä, koska hänellä on selvemmin näkyvissä Aurinko-energia. Näin minä tämän tuumailen.

Lapsihan usein tässä iässä siirtyy toiseen kouluun ylä-asteelle mentäessään. Miten hän kohtaa tämän uuden haasteen? Mitä nousee pinnalle? Innostus, varauksellisuus, pelko, arkuus, vetäytyminen jne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!