torstai 23. helmikuuta 2017

Miten Jupiterin voima kohtaa tulen elementin Au-merkeissä?

Voikohan planeettojen energioita tutkia näinkin päin?

Olen pähkäillyt silloin tällöin tutkia Jupiterin toimia suhteessa Aurinkomerkkiin. Vähän ykskantaisesti kylläkin, koska minulla ei ole resursseja puida näitä asioita kovin syvällisesti saatikka paikkansa pitävästi tietoni puutteellisuuden vuoksi. Mutta voin pähkäillä tyyliin " mitä jos..." ja ottaa tuntemiani esimerkkejä. Opiskelen siis!Kuinka Jupiter pystyy luomaan suurten mahdollisuuksien tarttumapintaa, jos Aurinkomerkki on tuli-elementtinen Oinas? 

Oinas, johtava laatu: Kun Oinaalle tulee Jupiterin paluu, hän syttyy jo ennen sitä, innostuu ja tuskin jaksaa odottaa oikeata hetkeä tarttua eteen tulleeseen uuteen mahdollisuuteen.. Hän ei paljoa punnitse kokemuspohjaana tai voimavarojaan, vaan tarttuu heti toimeen. Haittana voi olla se, että hän ei näe paljoa omaa napaansa pitemmälle. Hän luulee helposti, että ilman muuta hänen ideoimansa juttu siinä sopii myös ympäristöön ja siinä oleville ihmisille. Koska Jupiter on yhteiskunnalliseen toimeen suuntautuva planeetta, siinä olisi hyvä ottaa huomioon myös muut. Se voi Oinaalla unohtua jo ensimmäisen neliön tullessa esiin, kun hän kohtaa toiset ja toisten mielipiteet, Hän voi suuttua tavalla "nuo ei ymmärrä", tuntee itseään kohdeltavan epäoikeudenmukaisesti ja huonosti. Hän saattaa lyödä hanskat jo ensimmäisen avautuvan neliön tullessa esiin. 

Esimerkkejä:
- Minulla oli eräs läheinen työtoveri Au-Oinas. Hän syttyi helposti uusille ideoille ja toimi ihan mukavasti yhteistyössä, varsinkin, jos hän sai ilmaista painavan sanansa asiaan. Mutta jos hän sai mahdollisuuden laajeta ja kasvaa itse, kuten erään opiskelun ohessa, ei se onnistunutkaan. Ensin hän oli kamalan innostunut, kehui opiskeluympäristöään, tovereita ja opettajia. Hänellä oli oma päämäärä opinnoissaan, mikä kyllä olisi hyvin palvellut työympäristöäkin, kuten hän ilmoitti, mutta kun hän toi sen esille ryhmässä, hän saikin vastaan toisenlaisia näkökulmia. Hän ei voinut olla keskustelutilanteessa tasapainossa tai enää varma. Hän tunsi, että häntä vastaan kapinoitiin, eikä hänen ajatustaan ymmärretty. Hän ei pystynyt kuuntelemaan muita tai ottamaan huomioon muita näkökulmia asiaan. Hän suuttui, mökötti ja sanoutui irti koko kurssista. 

En tiedä oliko Jupiterin paluu tuolloin tapahtunut. Joka tapauksessa hänelle tuli eteen suuri mahdollisuus mennä työssäänkin eteenpäin ja löytää lisää itsetuntoa. Mutta kun kriisi syntyi, hän tulistui ja katkaisi heti suhteet. Hän tunsi, että häntä kolkattiin tavalla tai toisella.

Tunnen toisenkin Oinaan, joka heti lyö hanskat pöytään, kun jokin asia ei suju hänen tahtinsa tai toivomustensa mukaisesti. Ehkä Oinas suoriutuu hienosti Jupiterin antamasta mahdollisuuksista puurtamalla yksin jonkin asian kimpussa ja tuomalla se valmiina tuotteena ympäristölle ja muille. Näkisin, että Oinaat eivät aina ole parhaimmillaan ryhmätyössä. Totta kai kartan muut tekijät voivat hioa Oinaan särmiä ja hänestä voi tulla ryhmässäkin se käytäntöönpanija ja toisten kannustaja. 

Voikohan asiat olla näin? Tässä vain pari esimerkkiä miten kohdata suuria mahdollisuuksia puhtaasti Jupiterin kannalta. 

Leijona, kiinteä laatu:  Entä jos Au-Leijonalle Jupiter ojentaa suuren mahdollisuuden? Hän on yhteisöllinen merkki. Hänelle on tärkeää toimia yhteisössä, löytää siinä paikkansa, merkityksensä, arvonsa ja kunnioitusta. Hänellä pitää olla suitset käsissä. Usein hän opiskeleekin ahkerasti kaikkea sitä tietoutta, mitä tarvitaan erilaisissa tehtävissä, mitkä suuntautuvat ympäristön hyväksi. Mutta myös niin, että hänen arvonsa huomataan. Samalla kun hän taistelee vähempiosaisten tai oikeudenmukaisuuden puolesta, hän haluaa kohottaa myös oman arvon tunnetta siinä. Hän voi kompastua mahdollisuuksissaan omaan ylpeyteensä. Onko millään merkitystä, jos minua ei kuunnella, eikä anneta arvoa toiminnalleni? ajattelee hän. Mutta tietääkö hän aina toisen hyvän? Kuunteleeko hän vastapuolta?

- Tunsin erään Leijonan. Olin oikeastaan hoitamassa hänen lapsiaan. Hän oli niitä ensimmäisiä opettajia, jotka alkoivat kouluttaa ulkomaalaisia. Tuollainen tilanne voisi tulla eteen juuri Jupiterin paluussa. Hän oli innoissaan uudesta toimestaan. Hän puhui kaiken opetuksen mahdollisuuksista, niin että sylky roiskui ja silmät leimusivat. Hän tiesi, kuinka muokata afrikkalaisesta sivistynyt ruotsalainen. Tapasin tällaisen afrikkalaisen. Hän oli iloinen ja positiivinen kaikista vaikeuksista huolimatta. Ja hän osasi valmistaa kauhean hyvää ruokaa. Hän teki sitä rakkaudella. Huomasiko uusi opettaja, mitä afrikkalaisella olisi antaa tuolle maalle; iloa, positiivista voimaa ja halua näyttää omat taitonsa. Ehkä. Ehkä ei. Ei kukaan pakolainen halua tuosta noin vain hyväksyä toista kulttuuria. Heillä on omat tiedot, viisautensa ja taitonsa ja siinä heidän arvonsa, mitä he eivät halua menettää. Kun kerran Ruotsissa tuli leipälakko, ulkomaalaiset olivat ainoita, jotka tiesivät kuinka voi valmistaa leipää ilman hiivaa. He säästivät vanhaa leipää ja tekivät siitä juuren. He opettivat sen ruotsalaisillekin.

Muistan, kuinka väsynyt tästä opettajasta tuli. Kaikki ei sujunutkaan siten, kuin hän oli suunnitellut. Uuden oppimisen hitaus ärsytti häntä. Muistelen, että hän jossakin vaiheessa luopui tästä työstä, kun hän sai kääntäjän tehtävän. Mutta usein ajattelen, osasivatko ulkomaalaiset kunnioittaa hänen antiaan, kuten hän toivoi. Tiedetäänhän, ettei nämä asiat suju tuosta noin vain.

Tunnen toisenkin Leijonan, joka on tosi innostunut aina uudesta mahdollisuudesta. Mutta hän kompastuu aina niihin puoliin asioissa, missä hän näkee epäoikeudenmukaisuutta ja huonoa toimintaa. Hän alkaa taistella. Jos häntä kuunnellaan ja virheille tehdään jotakin, hän jatkaa hyvillään hommia. Mutta entäs jos häntä ei kuunnella, vaan hänet osoitetaan hankalaksi kaveriksi?

Jousimies, muuttuva laatu: Jousimies haluaa ohjata, opastaa ja opettaa. Hänelle on maailma paljon avoimempi kuin monelle muulle, eikä hän aina edes näe, kuinka paljon niitä silmälappuja on toisten silmillä. Siinä hän usein lyö päätänsä seinään, ja hänen maineensa saa epäluuloa tai katkeraa huomiota osakseen. Jousimies haluaa tehdä oikein, ja hän tekee kaikkensa, että muut huomaavat, mikä on se oikea missäkin tilanteessa. Jokin taho suosii hänen ahkeruuttaan ja innostustaan, mutta taas toinen taho närkästyy.

- Tiedän montakin Jousimiestä. He kaikki ovat myös hirveän innokkaina kaikesta uudesta ja haluavat iloisesti tarttua toimiin viedäkseen eteenpäin sitä kaikkea, minkä Jousimies näkee itsellekin hyväksi. Hän puhuu asiastaan innokkaasti, eikä pelkää työtä. Hänkin voi loukkaantua, jos hän joutuu joltakin taholta boikottiin. Hänellä on kuitenkin viisautta nähdä toisten taustaa ja ymmärtää miksi jokin ei pidä hänen menetelmästään. Hän voi samanaikaisesti tarttua toiseenkin asiaan, mikä vahvistaisi hänen ideaansa. Kuitenkin sen kaiken yhteensovittaminen ja ymmärtäminen vie paljon energiaa. Jousimies kuitenkin tulimerkeistä on se pitkäjännitteisin. Hänellä on positiivista uskoa tulevaisuuteen ja kaiken uuden mahdollisuuteen ja siksi hän kamppailee vaikeuksien yli. Hän on sitkeä ja asiaansa paneutuva. 

Onhan Jousimiehen merkki myös Jupiterin oma merkki! Jupiter on tässä parhaimmillaan tarjoamassa mahdollisuuksia ja viemään niitä eteenpäin. Jupiter ei kuitenkaan kanna vastuuta siitä, mitä on tapahtunut. Se kasvattaa muualla uusia mahdollisuuksia. Jousimies voi viedä asiansa loppuun, mutta hänelle voi jäädä joitakin ikäviä muistoja kaivertamaan mieltä. Kuitenkin hän tarttuu pian uusiia asioihin.

------

Olikin aika mielenkiintoista tutkia tällä tavalla Jupiterin antia Aurinkomerkin energialaadun taholta elämän mahdollisuuksien laajentumisissa, kompasteluissa tai pysymistä vanhassa. Joka tapauksessa Jupiterilla on suuri merkitys kulmillansa tähtikarttaa eli sen omistamaa persoonaa kohtaan. Tottakai tähän liittyy suuresti myös syntymäkartan Jupiterin merkki, sijainti ja kulmat. Mutta sellainen tulkinta meneekin vaatiikin sitten enemmän aikaa ja tilaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!