keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Oma Jupiterini Jousimiehessä 1. huoneessa

Löysin vanhan piirrokseni nuoruuteni maailmasta, joka mielestäni kuvaa hyvin tätä Jupiteriani. Se on kartallani omassa merkissään Jousimiehessä ja 1-huoneessa. Jupiter, uskoisin, on lahjoittanut minulle avoimen käyttäytymismallin, sosiaalisen taidon toimia monenlaisissa ryhmissä ja rohkeutta. Sehän ilmenee jo tämän blogini kirjoittamisessa. Suorastaan porskuttelen eteenpäin.


Uskon, että juuri Jupiterilla on mahti olla olemassa, onhan se aurinkokuntamme suurin ja komein. Uskon, että samoin sen energiat muistuttavat ihmiselle lupaa olla olemassa. Se painaa villaisella luterilaiset opit vaatimattomuudesta ja nöyryydestä. Jupiterin suuruus ärsyttää ja pelottaa pientä Maapalloa. Samoin sen ilmentyminen persoonassa ärsyttää, kiukuttaa, kavahduttaa, kajehdituttaa ja tekee mieli lyödä turpiin. Kun taas toinen voi ystävällisesti tarttua käteen ja vetää maan pinnalle kuuseen kurkottajan tai hoitaa siinä ryminässä hänen haavojansa. 

Mikä siinä ärsyttää? Kyllähän Jupiter on leuhkiva sankari, suurentelija, turhia itsestään luulottelija, varpaille tallaaja ja tilan haltuunottaja. Eiköhän tämä heijastele tiettyä luonnettakin, jota en kyllä mielellään niele? Ymmärtäisin, että jokainen arvioi toistaan omasta näkövinkkelistä. Kuten tuolla taivaalla jokainen planeettakin omasta kulmastaan suhteessa Jupiteriin. 

Sitä kaikkea voi olla hyvin mielenkiintoista seurata. Ja varmasti opettavaista.

Lohduttaakseni itseäni, etsin nyt kyllä jotain positiivisempaakin Jousimies-Jupiterista. Kirjat esiin!

Ensinnäkin Jupiterini kartallani on perääntyvänä. Se hillitsee Jupiterin suuruudenhulluutta. Nummela löytää siitä silloin kiinnostuksen uskontoon ja filosofiaan (kyllä), omien moraalikäsitysten kehittelyn, menestyksen odottamisen, laajakatseisuuden, rehellisyyden ja sisäisen levottomuuden (kyllä).

Nikula 1.huoneen Jupiterista: itseluottamusta ja hyväuskoisuutta, moneen suuntaan kasvava, sulattaa yhteiskunnan malleja...(siis selvää tarttumapintaa). Tässä asemassa ei ole kuitenkaan mitään onnekasta, sanoo hän. Elämä voi olla valoisaa, mutta yhtä hyvin liioittelevaa ja dramaattisesti nousukasmaista. (Hyi!) Avoimuutta, väljyyttä ja huumorintajua. Kiitos!

Tässä Johanna Karpovin lausuntaa Jousimies-energiasta: Aidan takana ruohokin on vihreämpää. Aina roiskuu kun rapataan. Aukaista sanainen arkkunsa. Ei niin pahaa, ettei jotain hyvää. Ei se pelaa joka pelkää. Kerta kiellon päälle. Kertaus on opintojen äiti.

Sitten lopuksi Lehtirannan sivalluksia: Jupiter voi tehdä myös ihmisen laiskaksi ja nautinnonhaluiseksi sohvaperunaksi. Jupiter Jousimiehessä tulisi varoa liioittelua, vaikka optimistinen asenne onkin olemuksessa. Ja lohduttavasti hän löytää Jupiterin 1.huoneesta luovan yksilön, varman ja turvallisen minäkuvan ja itsetunnon. Kiitos!

Joten kuinka hurjan paljon löytyneekään puolia tästä maailmaa syleilevästä mahtiplaneetan vaikutuksesta. Kunpa löytäisin tähän Pirunpojanpolkan, jota nuoruudessa mentiin niin että hippulat vinkuivat. Jupiterin valjastan tässä tanssin avulla esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!