lauantai 25. toukokuuta 2013

Mieti miksi toimit näin?

Mars on nyt sellaisissa kantimissa karttaani kohden, että ei ihme, jos olen miettinyt uusiksi monta asiaa. Ikään kuin ottaisin kaksi askelta eteen ja yksi taakse. Tai väliin yksi askel eteen ja kaksi taakse.

Mars oppositio Ascendentti. Ascendenttiani ei voi ohittaa ilman jonkin syvällisempää käsittelyä. Skorpionia minussa. 

Edellisyö meni ilman unta. Aamuyöstä vielä kun uni vain pysyi poissa, nousin kiukkuisena kaivelemaan vaatekomeroa ja valitsin monta riepua kirpparille meneväksi. Aamuteellä vedin esiin erään vanhan laatikon ja luin 40 vuotta sitten kirjoittamaani säälirakkaustarinaani. Se kuitenkin muistutti minun omista oikuistani ja peloistani. Voi raukkaa! Mutta miettimistä siitäkin sain. 


Seuraavan yön posotin unta kuin pieni porsas, ja sitten olikin jo tuli hännän alla tekemisissä ja sanomisissa. Kaikki vauhti liene tuota nykyistä yleistä Merkurius-Venus-Jupiter-Aurinko-stelliumia Kaksosissa. Sehän on kova sana juuri nyt!

Huomaan, että sanon 'EI'. Moneen pyyntöön olen sanonut 'ei'. Ja sitten kaivelen syitä syviä, että miksi. Ja sitten hyväksyn sen oikeutuksen. Tai sitten en. Tänä iltana peruin 'ein' ja painelin tekemään tehtävää mikä minulta pyydettiin. Ja sain onnellisen hymyn. Kun taas omalle pojallei eväsin avunpyynnön. Ja hyväksyin itselleni sen. Toisaalta teen itse aloitteita. Sanon, että tehdään niin ja soitan, että tulen. Vähän ihmeissäni itsestäni...kuitenkin.

Onko tuo henkisen kehityksen tulosta? Osata sanoa ei ja osata perääntyäkin sen kanssa? Vai onko se vain keskustelua itsekkyyden ja epäitsekkyyden kanssa. Kumpi voittaa? Kumpi on parempi missäkin tilanteessa?
Kummalla arvoa missäkin?

Huomaan, että samalla hetkellä on myös Venuksen ja Merkuriuksen neliöt syntymäkarttani Marsiin. 

Vaikka ei aina mietikään mitään ennen kuin toimii, niin kannattaa ainakin miettiä sitten miksi toimi noin. Eikö sekin ole parempi kuin toimia ja toimia ajattelematta syitä ja seuraamuksia? Tai oppiiko ja kasvaako kuitenkin enemmän lyömällä reilusti päänsä seinään? Onneksi on kevätaika, eikä skorpiomaisuus paina siinä niin paljoa! Eipä silti....taitaa tulla hallayö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!