torstai 17. maaliskuuta 2016

Vettä, vettä...Kalat-aikaa!

Aurinko (27) on vielä Kaloissa, Merkurius (21) on siellä ja Venuskin (6) sinne saapunut tervehtimään suurta Neptunusta (10) ja pitkällä radallaan olevaa Chironia (21). Suluissa astemäärä. Märkää aikaa, vaikka se vielä tiivistyy jääksi. Unelmoin kestohangista!

Nytpäs onkin mielenkiintoista tonkia lisää sekä Evangelinen että Artemajoksen käsitystä Kalat-energiasta.

Artemajoksen Aurinko Kalat: Tunteellinen, herkkä ja sielukas merkki, jota hallitsee Neptunus. Kaloilla on voimakas intuitio ja mielikuvitus, mutta usein liian herkkä itsetunto ja yliherkkyys ympäristön vaikutteille. Kalojen tulisi harjoittaa tahdonvoimaa, sillä Kalat on se viimeinen merkki, jossa tehdään lopputilitys kaikesta, mitä eläinradalla on koettu ja jos voimaa löytyy, ihminen voi tässä vapautua jälleensyntymisen pyörästä. Kaloissa yhdistyy viisaus ja rakkaus.

Tuo 'pyörästä irtautuminen' olisi iso juttu Kaloille!! Muilla ei ole siihen vielä mahdollisuutta. Jos elämme elämiä vuorotellen eri merkeissä, minunkin on elettävä ainakin vielä 8 elämää, ennen kuin tuo on edes mahdollista. Jos ei sitten lähde uudelle kierrokselle, jonka näkisinkin sopivampana.

Merkuriuksen ollessa Kaloissa lisää muistia, mielikuvitusta, sisänäköisyyttä ja tunteellisuutta. Tänä aikana voi ilmetä psyykkisiä taipumuksia ja filosofisia ajatuksia. On kuitenkin syytä varoa oikullisuutta ja ympäristövaikutuksia.

Venus Kaloissa mieli on osanottavainen muiden kärsimyksille, herkkä, tunteellinen, auttavainen ja intuitiivinen. Katse kääntyy myös taiteeseen.

Neptunus Kaloissa tuo esiin avunantoa, syvällisyyttä, miellyttävyyttä ja ajattelevaisuutta. Psyykkiset taipumukset pinnalla.

(Chironia ei ole Artemajoksen kirjassa.)

Tämä kaikki siis Artemajosta. Positiivisuutta on paljon esillä. Ja sitähän tässä ajassa tarvitaan, jolloin pelätään, että taaantuminen ja käännös pahempaan odottaa koko ihmiskuntaa tämän päivän melskeissä. Ehkä Kalojen hetkenä tajunta herkistyy ja on mahdollisuus tehdä täyskäännös.


Kun itsellä kaikki tuo tapahtuu 2. huoneessa, jossa positiivisen Artemajoksen mukaan pitäisi olla 'menestystä raha-asioissa', niin ainakin pitää se paikkansa, että huolia minulla pikkuisen on juuri raha-asioissa ja omassa kunnossakin, mutta ei suinkaan menestystä. Jospa nuo planeetat vahvistaisi olotilaani. Ainakin eilen sain mieltä kohottavan ruusumeditaation. Tänään kuuntelin radiosta erästä haastattelua kulttuurista. Siinä todettiin, että kulttuuri on ihmisellä parhaimmillaan sitä, kun antaa itsestään pyyteettömästi jotakin ympäristöönsä. Olisiko tämä nyt sitten sitä kulttuuria? Mielestäni blogikirjoittajat suuressa määrin jakavat pyyteettömästi, ilmaiseksi, kiitosta odottamatta ja ilman vastalahjaa suuria määriä tietoa ja taitoa! Näin minä olen kokenut lukiessani eri alan blogeja. Ja juuri tämä minusta kuuluu Kalojen energiaan!!

Mutta otanpa esiin Evangeline Adamsin, sillä sieltä löydän Kalojenkin merkeissä erään mielenkiintoisen seikan.

Hän nimittäin jakaa Kalojen kuten muidenkin merkkien kohdalla päivät kolmeen osaan, siis 8-10 päivän osiin. Eli tässä tapauksessa voisi olla Alku-Kalat, Keski-Kalat ja Loppu-Kalat (oma sanonta). Nyt silmäilen hiukan eroa tuollaisissa jaksoissa. Sitä en tosin ihan ymmärrä, kun Auringon ollessa Kaloissa tiettyä kohtaa, Evangeline kertoo esim. Saturnuksen, Jupiterin tai Marsin olevan vaikuttamassa tähän taivaalla. Pyrin kuitenkin lyhykäisesti löytämään näiden Kalojen erot Evangelinen tekstistä, sen mitä puutteellisella englannintaidollani ymmärrän. 

En muuten ole oivaltanut, että Kalat-symboliikassa on kaksi kalaa uimassa eri suuntiin, myötävirtaan ja vastavirtaan ja siinä Kalojen ehkä eräänlainen päättämättömyys ja vaara.  Kaloillahan korostuu runollisuus, taiteellisuus ja unelmointi. Inspiraation lähteenä Neptunus, joka on merkin hallitsija. Yleensä Kalojen vaarana on keuhkot ja flunssat. Eiköhän meillä kaikilla tällaisena aikana? Ja ainahan Kaloja varoitetaan alkoholista ja huumeista. Lisäisin siihen myös lääkkeet.

Alku-Kalat: Päivät  20.2 - 29.2  Saturnuksen vaikutus

Tässä ajassa syntyneillä Saturnus valvoo ankaralla kädellä, mutta ohjaa onnistumista enemmänkin työn kuvioissa silloin, kun se käsittää käytännön työtä. Naisilla se käsittää yleisesti (huomaa ajankohta 1940-50-luku) kodin hoitamista tai talouden ylläpitoa. Kaikessa Saturnus kuitenkin vaatii itseluottamusta ja sisimmän äänen kuulemista, sillä Kalat usein alistuu toisen vietäväksi itseluottamuksen puutteesta. Ymmärtäisin tämä kohdan siten, että jos Kalat vajoaa liian suuriin odotuksiin tai illuusioihin kyvyistään, kannattaisi nostaa sitä arkielämää enemmän esiin ja tarttua käytännön asioihin. Siihen Saturnus tulisi tueksi.

Keski-Kalat: Päivät 1.3 - 9.3  Jupiterin merkittävyys

Tässä ajassa syntyneille Jupiter lupaa merkittäviä ystäviä ja tukea heidän toimissaan. Neptunus kuitenkin luo syvää tunteikkuutta, ja Jupiter innostusta tarttua erilaisiin taiteen alaan liittyviin asioihin. Vaarana voi olla itsepetos. Kannattaa varoa myös väärään seuraan joutumista. Ehkä olisi miettiä sitä, mikä on elämänsuunta, se  vastavirta tai myötävirta.

Tutkiskelin Kalat-tuttujani, joita löytyi tältä alueelta montakin. Heidän seuransa on hyvin suosittua, he ovat positiivisia ja rakastettavia ihmisiä. Yksi heistä on mennyt rohkeasti omaa tietänsä ehkä läheisten kauhuksi ja on tyytyväinen elämäänsä,. Toinen on uinut vastavirtaan ja ollut vaikutteille hyvin altis. Kolmannella on vaikeita itsetuntokysymyksiä ja on siten myös vaikutteille altis. Eräs jo lapsena joutui alkoholikierteeseen (veljensä perässä) ja nyt on lääkekierteessä. Kaikki aivan ihania ihmisiä ja syvästi luovia persoonia. Näkisinkin, että tässä 'keskellä' tämä luova puoli on kaikkein herkin.

Loppu-Kalat: Päivät 10.3 - 21.3 Marsin painoitteisuus

Nämä henkilöt ovat kaunosieluja. Heidän kauneudentajunsa (muototaju ja yhteensopivuus) on hyvin herkkää, ovat usein taiteen suuria ihailijoita, jos eivät itse harrastakaan taidetta. Mars vaikuttaa heihin ehkä liian rauhattomasti keskittymään syvemmin taiteenlajeihin. He ovat tutkivia ja kyseleviä persoonia, haluavat ottaa asioista selvää. Mars antaa heille rohkeutta tarttua aina uusiin asioihin, He ovat energisiä enemmän kuin muut joskus hitaammasti asioihin tarttuvat Kalat, ja heillä on sitkeyttä.

Minulla on eräs ystävä, joka on syntynyt tähän aikaan. Hän itse ihmettelee aina, ettei hän ole oikein Kalat. Mutta nyt kun luin tätä osiota Evangelinen tekstistä, ystäväni sopii hyvin tähän kuvioon. Ystäväni on suuri taiteen ihailija, varsinkin maalausten ja runouden alalla. Ja kun hän ihastuu johonkin taiteentekijään, hän tutkii tämän taustaa ja ottaa selville asioista. Mm. sukututkimus on hänen alaansa. Hänkin on tarttunut moneen hyvin erilaiseen ja yllättäväänkin alaan. Esim. tutkimalla Raamattua tai etsiytymällä jonkin erityisen tanssilajin harrastamiseen. Hän on voimakkaasti muuntautuva ihminen, positiivisella tavalla.

---

Joten tällaistakin olen jahkaillut vanhoista teksteistä. Enpä taida tähän oikein innostua. Jotenkin tuntuu, että tämä on turhaa pilkkomista, kun kartan eri alueilta voi löytyä samat asiat, mm. eri planeettasijaintien ja aspektien muodossa. Tulee tunne, että Evangeline tulkitessaan monia tuhansia ihmisiä, on tutkinut näitä alueita ja ehkä itse tullut tällaiseen tulokseen. Ymmärsin, että hän on päätoimisesti elättänyt itsensä astrologialla, ja se on ollut hänelle täysimääräinen tutkimuskenttä. Kun luen enemmän hänen kirjaansa, siitä tulee esiin ajankuva ja amerikkalainen elämänmuoto ja sen ihanteet myös. 

Ehkä  vielä kirjoittelen kuitenkin  hänestä.


2 kommenttia:

 1. Josko tuossa jaottelussa on aateltu edellisen ja seuraavan merkin hallitsijan vaikuttavan.
  Perinteisestihän Saturnus on Vesimiehen hallitsija (ennen Kaloja)
  Jupiter perinteisenä Kalojen hallitsijana ( se kaipuu tuonpuoleiseen, niin olen sen mieltänyt itse, kauemmas kuin politisoimaan kadulle..)
  ja Oinaan Mars sitten muuttamassa veet virtaaviksi, sulattamassa lumet,
  muuttuva vesi täydessä merkityksessään.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, ennen Uranustahan Vesimiehellä oli Saturnus ja Kaloilla Jupiter. Nämä huomiothan kiinnittyy jotenkin siihen Evangelinen 7 päivään! Kiitos Nikki!

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!