sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Toimintalistan seuraamista 3: Miten toimivat Venus ja Jupiter yhdessä?

Edelleen vilkaisen toimintalistaani, jonka tein itselleni tässä muutama  viikko sitten. En ole kaikkea siitä muistilistasta vielä yliviivannut. 

Arkisesta näkökulmasta toimintalista taustalla lennän avaruuteen. Kosmisessa taustassa on suurin vaikutus kaikkeen tuolla yleisellä tasolla Jupiterin oppositio Chironiin, minulla itsellä Chironin oppositio Marsiini (Chironin kierto noin 50 vuotta), joka on pisimmin vaikuttava transiitti kartallani. Sitten vasta tulee Jupiterin yhtymä Marsiin ja Venuksen ja Marsin liikkeet. Tietenkin Marsin paluu on yksi luku omassa merkityksessään ja jatkunee tulevat kaksi vuotta. 


Olen hyvin vähän kohdistanut huomiotani Venus-planeettaan ja sen transiitteihin. Nyt yritän hakea ymmärrystä siihen, varsinkin, kun se on 15 asteen yhtymässä yleisellä tasolla Jupeteriin ja lähestyy minun karttani Marsia. Taivaallahan niiden upea yhtymä pitäisi ihan silmin olla havaittavissa. Paitsi, että kolmikko on taivaalla Leijonan merkissä (kuten tiedämme yhtä merkkiä jäljessä). Kun vain tietäisi selkeän sään ja heräisi niin aikaisin, että näkisi!

Tässä Ursan tiedote:

Planeettakolmikko viihtyy aamutaivaalla

Kirkkaat planeetat Venus ja Jupiter sekä punertava Mars oleilevat aamutaivaalla ennen auringonnousua koko loppuvuoden. Erityisen lähekkäin planeetat ovat lokakuun lopussa noin 18.-26.10. jolloin Jupiter vierailee ensin aivan Marsin, sitten Venuksen vieressä. Kapea kuunsirppi vierailee kolmikon luona 7.11.Nyt etsin apua Astrologian Taika-sivulta! En löytänyt päiväystä tälle sivustolle, minkä hän on nimennyt "Vahva Jupiter ja ystävänsä Venus" tässä, mutta Jupiterista hän mm. ajattelee näin:

"Jupiter vapauttaa, emmekä aina osaa hyväksyä vapautumisen teemaa luontevana. Pitkällä tähtäimellä ajateltuna Jupiter kuitenkin näyttäisi vapauttavan meitä asioista, joista irtautuminen suuren mittakaavan tasolla johdattaa parempaan."

Ymmärtäisin, että Venus on kuitenkin Jupiterin alaisena. Jos ajattelen Venusta rakkauden, arvomaailman ja kauneudentajun energiana, voisi Jupiter laajentaa sitä pelottavastikin. Tapasin juuri erään ystäväni, joka oli pelästynyt omia ulottuvuuksiaan seksuaalisessa mielessä. Neitsyt-energia palauttaa pian järkevyyteen ja perääntymiseen tässä. Hän analysoi pitkään minulle käytöstään ja oli huolissaan reaktioistaan. Hänellä on Neitsyt samassa 9. huoneessa kuin minullakin, mutta siinä lähellä kolmivaljakko on tulossa yhtymään Saturnuksen kanssa. Minulla on puhdasta tilaa filosofoida näitä energioita Marsini näkökulmasta, mikä sekin voi täräyttää minua suuntaan tai toiseen.

Uskoisin kuitenkin, että Jupiter ja Venus jo yhdessä takaavat seuraelämän loistoa ja huomiota siellä. 
Kirjat eivät paljoa reagoi Venuksen transiitteihin. Ne kun vilahtelevat tuosta vain päivän tai parin jälkeen. Eikö tämän pitäisikin avata sydäntä ja läheisyyden tarvetta? Viimeistään Venuksen ja Marsin yhtymässä tulisi löytää jotakin hellää vierelleen, muuten elämän turhautuma voi purkautua pahan kiukkuna, ja syytön lähimmäinen voi saada myrskyn päälleen.

Tässä yhteydessä tekee mieleni kurkistaa Nikulan Synestria-kirjaan, jonka lukemista olen aina vain siirtänyt. Venushan on Marsin vastapari. Marsin merkki kertoo hyvin paljon siitä, minkälaiseen vastapuoleen tuntee vetoa ja mikä hänessä tyydyttää. Koska em. ystäväni Mars on Vaa'assa, on hänellä aika korkeat ihanteet miehestä. Hänen pitää olla sosiaalinen, elämää jakava, ottava ja antava. Siis turha ystäväni on pelätä, että jokin vietti ohjailisi häntä, Itselläni Neitsyt-Mars taas odottaa toiselta hyvää elämän hallintaa ja käytännöllisyyttä. Se vastaa hyvin minun Rapu-Venukseeni.

Jos tällainen ystävä on lähettyvillä, niin Jupiterin kuvioissa hänen arvonsa saa varmaankin ylennyksen.  

Kun tämän kaiken pohjalta lähden takaisin toimintalistaani, niin huomaan siellä monta seikkaa, joka myös antaisi enemmän kauneudentajuista ja viihteellistä arvoa pihamaalleni, puutarhaan ja kahvilaan. Kunhan saan sen tehdyksi. 

Ilmankos kaunistelen esim. Linnamäki-ruusun vuoristoratamaista tukea pajupalloilla tai kiillotan autoani tai yritän paikata vanhoja vaatteitani. Arvossa nostan sellaisen vaatteen arvoa, jonka kanssa viihdyn, siinä missä nostan myös ystävän arvoa, kun hän antaa minulle käytännön vinkkejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!