lauantai 27. joulukuuta 2014

Saturnus ja elementit

Kuinka moni onkaan miettinyt ja muistellut Saturnuskausia blogeissaan. Onhan Saturnus kuitenkin noin 2,5 vuotta yhden merkin vaikutuksessa, joten siinä rytmissä voi jo tarkkailla oman elämänsä ympyröitä vähän laajemmin.

Mm. Emilia blogissaan muistelee vuosikymmentä 1980 ja siitä eteenpäin, jolloin Saturnus oli viimeksi Skorpionin ja Jousimiehen vaikuksessa. Innostuin itsekin muistelemaan, vanhan mieluinen hommahan se. Mielekästä ja vähän karrikoitua on myös katsella Saturnuksen kriittistä ja arvioivaa kulkua yksinomaan elementtien kautta. 


Kun itse muistelen tuota 80.vuosikymmentä, jolloin Saturnus on ollut Skorpionissa, niin kyllähän se on ollut hurjaa taistelua tunteiden antaumusten melskeessä. Voi hurja kun olin tuolloin rakastunut, eikä kohde ollut ihan itsestäänselviö, joten taistelin kamalasti tunteitteni kanssa. Eikä siinä Saturnuskaan paljoa painanut, kun siihen viimein antauduin täysin (taisi silloin mennä Saturnus Jousimieheen)! Siksi näkisin, että varmaankin juuri vesielementtisten merkeissä Saturnus pyrkii opettavaisesti tunteiden kimppuun. Oikeastaan samaa  aihetta olen nytkin viime vuosina mietiskellyt, ehkä vähän kypsempänä kokemuksista, jotta mitä ihmettä se rakkaus oikein on, mitä antaumus ja avoimuus ja mitä siinä yhteydessä totuus, itsen totuus. Jos nuoruudessa rakkaus tuntui itsestään selvyydeltä, kun sitä vain hullaantui, nyt on kaikki paljon monimutkaisempaa. Kritiikki ulkoisen ja syvimmän itsen kanssa käy toisenlaisia kamppailuja. Minulla tosin se voisi astrologisesti korostua senkin vuoksi, että Skorpionimerkissä on huoneeni 11 ja 12 ja siis myös Nousuakselini.

Jos taas menen tässä Skorpionin kulussa taaksepäin pari-kolme vuotta ilmaelementtiin Vaa'assa, niin kyllähän se kausi oli ainakin minulla elämässä selviytymisen kamppailua sekä taloudellisesti että fyysisesti. Ilmassa kieppui haavekuvia ja uhkapilviä sekä piinallista laskemista kaiken sen välillä, kun yritin saada elämääni tasapainoa. Ja varsinkin kun Vaa'assa on myös Neptunukseni ja työnakseli.

Kun Saturnus oli maaelementtisessä Neitsyessä, kamppailin sairauksien kanssa (mieheni sairasti vakavasti, ja työn piirissä oli sairautta).

Tulielementti taas tuo esiin enemmän tuollaista esilläoloa yhteisöllisissä tehtävissä.

Ovatkohan muut tarkkailleet Saturnusta näin elementtejä raapaisten? 

Näen niin selvästi tuon tulevan syklin Jousimiehessä nyt, kun se on 1. huoneessani tuon itse Jupiterin kera. Tunnen suorastaan isällistä turvallisuutta, kun Saturnus saapuu sinne sopivasti rajoittamaan ja tiivistämään kaikkea sitä mikä vilkkaassa mielikuvissani liikkuu ja laajenee usein utopioihin asti. Eli sama vaihe kuin joskus Leijonassa, niin myös tässä tulisessa, vaikkakin kypsemmässä Jousimiehessä löytynee. Ja kun tähän ikään on tultu, jolloin olen jo ylittänyt Saturnuksen toisen paluun ja jossa Saturnuksen neliö Saturnukseen koettelee terveyttäni, niin jos sitä pikkuisenkaan on jäljellä, niin voin vaikka villiintyä vielä. 

Ensi töiksenihän minä varasin Turkin Kappadokia-matkan! Tervetuloa vaan vauhdikas Jousimies-jakso Saturnukselle! (silmänisku!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!