Tuon Pluto-Uranus-transiitin ollessa päällä, on pakko tutustua tässä vähän enemmän myös Uranukseen.
Kaivoin esiin vanhat paperini astrologi Maria Solimanin kurssin ajoilta. On mukava palata eri tulkintojen näkökulmiin ja kieleen.
Koska Uranuksen kierto Auringon ympäri on n. 74 vuotta, sen kiertoa voi kutsua melkeinpä ihmiselämän kierroksi, jollei sitten satu kohtaamaan sen transiitteja uudelleen vuosien lisääntyessä, mikä nykyään on hyvin todennäköista yhä useammalla iäkkäällä ihmisellä. Ehkä astrologia saa lisävaloa sykleihinsä, koska ei ihmisen ikä tai kehitys lopu johonkin hetkeen, vaan hän vaikuttaa ympärisöön vielä kuolinvuoteellaankin ja pitkälle kuolemansa jälkeenkin.
Ymmärrän Uranuksen fyysisenä, pakollisena ja äkkinäisenä muutoksena. Se on usein kerrasta poikki, kuten tämä muinoin komea haapa, jonka kanto vain jäi maahan, mutta sekin muutoksille altis koko ajan. Uranusenergia tarttuu kaikkeen 'seisovaan veteen' ja sellaiseen mikä ei toimi enää. Se toimii samalla vapauttajana ja herättäjänä.
Uranuksen on katsottu olevan yhteydessä teknologiaan ja tieteeseen. Se löydettiin vuonna 1781 ja mullisti myös astrologisen ja astronomisen jäjestelmän. Silloin alkoi vallankumousten aikakausi Amerikassa ja Ranskassa. Kuumailmapallo nostatti ihmisiä yläilmoihin ja teollisuuden läpimurto kehitti uudenlaisen maailman. Uranus luo muutoksillaan kaaosta ja toisenlaista filosofiaa.
Uranuksen merkki kuvaa laatua, jonka kautta tuo luova voima vapautuu ja Uranuksen huone sitä elämänaluetta, jolla rajoja rikotaan ja erilaisuutta toteutuu. Esimerkiksi minulla on Uranus Kaksosissa ja huoneessa 7. Tämän mukaan idearikkauteni vapautuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Siihen tulee mukaan Rapu-energiallaan Aurinko, Venus ja Merkurius yhtymillään, ja se on oppositiossa Jousimies-Jupiterin kanssa luoden siihen omaa jännitettään. Tykkään Uranuksestani. Tykkään muutoksista. Muutos on elämässä yhtä väistämätöntä kuin syntymä ja kuolema.
En ala analysoimaan omia kuvioitani tässä enempää, mutta kävin mielessäni läpi niitä kysymyksiä, joita Solimanin kurssilla meille asetettiin. Laitan ne kysymykset tähän, jos lukijat vaikka kiinnostuvat tutkailemaan Uranusta lisää, Eli miten Uranus toteutuu kartallasi?
- Kuinka suhtaudut muutokseen?
- Toivotatko muutoksen tervetulleeksi vai pelkäätkö sitä?
- Millä elämänalueilla haluat kokea riippumattomuutta ja vapautusta rajoista ja rajoituksista?
- Kuinka ilmaiset ainutlaatuisuuttasi ja persoonallisuuttasi?
- Tuntuuko hyvältä nousta esiin joukosta "erilaisena"?
- Millä elämänalueella olet kaikkein kapinallisin?
Nyt on Uranus toimeenpanevassa Oinaksessa ja aloittanut uuden astrologisen kierroksensa ja viipyy siinä vielä noin 6 vuotta. Tässä johtavassa tulienergiassa voi maailma vielä muuttua paljonkin, ja teknologinen kehitys murtaa vanhoja systeemejä. Uranus luo kollektiivista muutosta Oinaassa. Uranus oli viimeksi ollut siinä 1927 - 1934, jolloin uudenlainen aseteollisuus korostui tulevissa sodissa, mm. 1934 keksittiin, että uraanilla voidaan tuottaa ydinpommi. Kvanttimekaniikka kehittyi. Edwin Hubble havaitsi galaksien määrän. Puhelin, levysoitin ja televisio keksittiin. Mainita täytyy, että Suomen tähtitieteellinen yhdistys URSA perustettiin vuonna 1921.
Aikamoista!! Voiko tämän hetken Oinas-Uranus yltää moiseen muutokseen tänä aikana? Tuntuu uskomattomalta. Astrologi Barbara Goldsmithin mukaan 'helvetti pääsee irti' tänä aikana. Hän tulkitsee tämän ajan enemmän luonnon mullistuksina ja liikennekatastroofeina kuin esim. tieteellisinä keksintöinä tai sotina.
Tekniikan maailmasta tähän tuli-oinas energiaan sopinee tuo Rosettan jo 10 vuotta kestänyt taival tuolla kosmoksessa kohti Aurinkoa. Siitä erotettu Philae valokuvaa, poraa ja tutkii pyrstötähden maaperää. Eihän tuollaista ennen ollut kuin saduissa! Mallan maailma-blogi on seurannut Philaen töitä. http://mallav.wordpress.com/2014/11/15/hyvaa-tyota-philae-nuku-hyvin/
VastaaPoistaMielestäni Nikki oli lennättänyt oivallista uraniaanista tekstiä blogiinsa toisenlaisesta astrologisesta suuntauksesta aivan fyysikan puolelta. Sitä voisi märehtiä itse kukin. http://nikinkuunkierto.blogspot.fi/2014/11/molekyylipullaa.html
VastaaPoistaHm...fysiikan puolelta siis....fyysikko, fysiikka, miten se mennee?
Poista