keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Miten Mars reagoi Työnakseliin?


MC työnakseli eli Keskitaivas on minulle jäänyt aina vähän hataraksi. Marsin kyydissä nyt on mukava sitäkin tutkia vähän enemmän. Aika vähän löydän siitä teoreettista tietoa.

Juhani Nummela kertoo, että MC:n merkki osoittaa miten toimit työelämässä. Minulla MC on 15 astetta Vaakaa.

MC Vaaka-merkin omaava haluaa tasapainoisiin ihmissuhteisiin, tähtää tunnustuksen ja suosion saamiseen työpaikalla, on yhteistyökykyinen, rauhallinen ja hienostunut, mutta usein epävarma. Näin sanoo Nummela. Mutta tuon Vaaka-merkin pohjalta ehkä löydän myös tiettyä jahkailua töitteni suhteen. En aina tiedä miten päin seisoisin, mihin ensin sormeni pistäisin. Onneksi Marsini on se Neitsyt, josta löytyy järkeä ja organisaatiokykyä. Mutta tässä pieni ristiriita!

MC:n oikealla puolella minulla on Neptunus 10 astetta vaakaa, jonka ymmärrän ja toivon tukevan työtäni intuitiolla ja ilmapiirejä luovalla voimalla. Toisella puolella on Diana-asteroidi 16 astetta Vaakaa ja luo Iris-asteroiditulkinnan mukaan 'valtatien' kartallani, missä höyryän eteenpäin maaliin kuin maaliin, ja jossa joku voi jäädä allekin. Vaaka puolestaan luo Dianastakin idealistin. Tämä yhdessä antaa työelämästäni aika spontaanisen kuvan.Myönnän että innossani en aina näe tallattavan toisen varpaita ennen kuin joku älähtää. Sotatilahan se on.

IC on MC:n vastapäätä eli samaa akselia ja sitä kutsutaan kodin akseliksi. Vaa’an vastamerkki on Oinas, joten kai minä aika omavaltainen ja toimelias koti-immeinen olen. Luon sen itseni näköiseksi. En trendien tai yleisen käytännön mukaan.

Erkki Lehtiranta näkee tällaisen Vaaka-työnakselin luomassa kauneutta ympärilleen ja kasvattamassa emotionaalista luonnettaan. Joo-o. Puupino on kauniisti ladottu ja salaoja osin tasaisesti peitelty. Tähän marsilaiseen tunnelmaan sopinee se pino, mikä on kuivaamassa savusaunan lämmitystä varten, haapapuita!

Mars toiminnan planeettana sopinee varmaan hyvin yhteen työnakselin kanssa. Ainakin sen luulisi panevan lisäpuhtia työasioihin myönteisissä kulmissa. Kun taas haasteellisissa kuvioissa varmaan pitää tarkastella työasennetta, muuten on seinä vastassa.

Mars kierrollaan aloittaa iloisesti avautuvalla sekstiilillä (en jaksa niitä muita vielä tarkkailla) yhteyden yleensä kaikkiin akseleihin ja planeettoihin. Kuten nyt Keskitaivaaseen viikon ajan.  Se ilmoittaa tekemisen ja työn myötätuulesta. Nyt olisi hyvä aika toteuttaa ideoita ja suunnitelmia konkreettisella tasolla. Nämä kantavat hedelmää nyt. Jos....

Jännää kuitenkin sekin, että myös Jupiterilla on kaunis kolmio MC:hen, kylläkin sulkeutuvana. Jokin 'lahja' kovasta työstä?

Jospa saisin työkaluvajan suunnittelemani hyllyt valmiiksi ja ruusuaidan loppuun tehdyksi, sekä salaojarakennelman täytettyä ja tasoitettua. En tiedä riittäneekö siihen viikko. Tai on minulla pari ideaa esitellä kyläyhdistyksenkin kokouksessa.

Sama kuvio kohdistuu IC:lle eli kodin akselille sulkeutuvana. Nyt pitäisi remontti tulla loppuunsaatetuksi, ja remonttimiehelle on maksun aika. Ja nautinhan minä uudenlaisen kodin lämmöstä. Tuntuu että enää se ei karkaa harakoille, kuten viime talvena teki. Oikeastaan talo on saanut monta uutta parannusta ja olen siihen kaikkeen tyytyväinen. Mutta tekemistä riittää vielä. 

Ja tulossahan on Marsin neliö tälle akselille. Mitähän haastetta se meinannee?


1 kommentti:

  1. Piti paikkansa. Lahjan sain ja melko arvaamattoman ja niin suurenkin, että saan asioitani sillä rullaamaan hyvinkin jouhevasti. Oikeastaan isäni lahja, joten olen lähettänyt hänelle kiitokseni.

    Mutta tuo työ jäi sisäsiivoukseksi, mikä ihan hyvä sekin. Satusnus rajasi skorpiomaisesti 10 sentin lumella puutarhaelämääni ja esti siellä hommani. Mutta uskon, että tuokin lumi vielä sulaa. Muistan kun viime lokakuun lopulla lähdin Ruotsin pitkälle matkalle ja tulin marraskuun lopulla. Vasta silloin alkoi maa routia ja lunta tulla.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!