torstai 18. helmikuuta 2016

Venus Vesimiehessä

Kun on väsynyt toistamaan Marsin kuvioita, joita jo kolmen neljän vuoden ajan on tutkiskellut, tekee mieli kurkistaa muutakin.

Venuksen eteerinen maisema kiinnostaa.Venuksen transiitteja ei tule seurattua niinkään, kun ne menevät niin vikkelästi ohi. Mutta jotakin yleisluontoisempaa energiaa voisi katsella.

Venus kaiken taustavoimana on ymmärtääkseni aika suuri, sillä kaikki alunperin nojaa tunteisiin, arvoihin ja tajuntaan siitä mikä on hyvää tai pahaa itse kullakin. Tuota ei vain tule aina ajatelleeksi, koska kaikki toiminta, järki ja näkyvä on niin suuresti esillä.

Venus siirtyy pian maaelementtisen järkevistä arvoista ideologisempaan ilman elementtiin.

Olen usein miettinyt miestäni, jonka kuolemasta alkaa pian olla jo viisi vuotta. Synergia astrologisesti minua ei ole kiinnostanut juuri senkin vuoksi, että miehelläni ei ollut ( saunassa syntynyt) syntymäkellon aikaa enkä voinut tutkia hänen karttaansa kuten en yhteensopivuuttakaan. Me kyllä sovimme yhteen rapu-kauris akselilla, ja sillä että kummallakin oli Jupiter Jousimiehessä, vaikka vuosia oli välissä 24 (Jupeterin kiertohan on 12 vuotta).

Ymmärtäisin, että miehelläni oli Venus Vesimiehessä. Jos kartta on klo 12.00:lle ja Venus on keskellä Vesimiestä, ei se sieltä kauas voi liikkua. Voisin siis tulkita tässä miestäni Vesimies-Venuksena.

Mieheni sydän ja arvot olivat maailmalle auki. Kun tulin tähän taloon ja löysin kaikki ovet avoinna ja jotka eivät menneet kunnolla kiinni edes, huomasin, että samoinhan on tämän miehen sydänkin. Ahtaissa uskonnollisissa ja työnarvo-ilmapiirissä kasvaneena usein ihmettelin hänen lojaalisuuttaan, laajaa ymmärrystä ja rohkeutta uusiin asioihin. Hän ei koskaan pelännyt mitään vierasta, halusi tutustua kaikkeen uuteen ja vasta asiaan tutustuttuaan päätti, oliko siinä jotakin hänelle vai ei. Hän oli utelias kaikista kulttuureista, uskonnoista ja erilaisten ihmisten ajatusmaailmoista. Aivan toisenlaisessa maailmassa kasvaneiden ystävieni (ollen eri sukupolveakin) oli helppoa tulla toimeen mieheni kanssa, he suorastaan ihastuivat häneen. Samoin poikiemme ystävät hän otti avosylin vastaan. Ainoa mitä hän kavahti, oli alkoholi ja huumeet. Esim. minun oli aika työlästä saada hänen päähänsä se, etteivät kaikki soittajat ole juoppoja. Toinen pojistamme kun innostui bändimusiikista. Kuitenkin hän oli mukana kuulemassa bändikokoonpanoja ja seurasi innolla kehitystä. Hänellä tosin oli syy tähän pelkoon kokemuksestaan edellisessä avioliitossa.

Puhunko tässä Vesimies-Venuksesta? Nyt näen, että maailma tarvitsee  tuollaisia henkilöitä, varsinkin nyt!! Tuollainen Venus-energia on tositarpeen. Tietenkin Vesimies-Venuskin voi maailman-katsomuksessaan mennä äärimmäisyyteen ainakin ideologisesti. Ja jos ideologialta pettää maa alta, on siihen kuuluvalla henkilölläkin maailman kirjat sekaisin. Hyvässä lykyssä silloin voi hakea turvaa vääränlaisesta asenteesta joko täysin lamaantuneena, masentuneena ja käpristyneenä, tai hakeutua toisenlaiseen ääri-ideologiaan jopa materiaalisuuteen ja välinpitämättömyyteen muuta maailmaa kohtaan. Näin olen ymmärtänyt Vesimies-energiasta, mikä Venukseenkin on nyt vaikuttamassa, mutta mikä Auringon ollessa Vesimiehessä muutenkin on päällä.

Mieheni ideologia oli työ, velvollisuudet ja vastuu kuten Kauriin merkkiikin liittyen, mutta myös ihmisten ymmärtäminen ja myötätunto, kohdata heitä avoimin mielin, kuunnella ja kunnioittaa. Hän rakasti luontoa, eläimiä, ihmisiä (varsinkin ihaili naisia) ja lapsia. Hän oli aina valmis kuuntelemaan heidän elämäänsä, ei uteliaisuudella, vaan puhtaalla halulla tutustua erilaisiin ihmisiin. Olin joskus vaikeuksissa, kun jouduin maailmalla tulkkaamaan noita keskusteluja.

Onko avoimuus arvo? Vesimiesmäinen Venus haluaa uskoa veljeyteen ja ihmisten hyvään. Eipä silti. Mieheni arvosti myös vastuuta yhteisöllisesti. Jo nuoresta hän kuului kaiken maailman yhdistyksiin ja seuraelämään. Hänen sydämensä ei mahtunut kodin piiriin, se ulottui yhteiskuntaan ja maailman tapahtumiin myös. Kuin kotka se halusi nähdä laajalle.

Tämä arvio tuli esiin ihan miestäni muistellessa. Kuinka paljon yhä kunnioitankaan häntä! Minunlaiseni ihmisen oli helppoa seistä hänen rinnallaan.

Tekee kuitenkin mieli kurkistaa astrologian teoriaa. Olenko oppinut ymmärtämään jotakin tästä Venuksesta. Tuekseni otan Nikulan ja Astrologian ihmiskuvan. Hän kirjoittaa sanoja, jotka vain täsmentävät mieheni Vesimies-Venusta mm. näin:

"Ihmisen arvot ja kyky lähestyä muita samanarvoisina olentoina pohjautuu tässä merkissä avaraan ja ennakkoluulottomaan kokemukseen. Yksilö on vapaa, ystävällinen ilman henkilökohtaisia ennakkoluuloja. Hän lähestyy muita ihmisiä yhteisten ihanteiden ja solidaarisuuden yhdistämänä. Hänen arvonsa ovat hyvin ihmiskeskeisiä tai välineellisiä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!