sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Marsin kulku huoneissa 1-6: Pitikö paikkansa?

Kesken puutarhuroinnin iski tutkijan intohimo.

Muistelen, että en ole aikaisemmin tarkkaillut sitä miten Mars kulussaan vaikuttaa eri huoneissa, vain summittaisesti siellä täällä. Pähkäilen näitä vähän omasta näkökulmastani jälleen, mutta pyrin ottamaan yleisyyden siihen mukaan. Otan lähdeaineistoksi tutun ja kuluneen Raimo Nikulan kirjan Astrologian ihmiskuvan. Mahdollinen lukija voisi miettiä näitä huonetilanteita omalta kartaltaan. Itse tutkailen niitä menneen ajan kannalta tässä. Mikä piti Marsin kulussa paikkansa?

Jos ajattelee, että Marsin luonne on hyvin omintakeinen, niin kaikki vain tapahtuu. Se ei kysele, ei mahdollista, se vain toimii, pukkaa jotakin käyntiin, joko sitten päin seiniä tai iloisesti jihuu-sitä mennään-vauhdilla.

Eräältä metsäretkeltä löytämäni kivi, jonka kuviot muistuttavat huoneita.

1. huone on Marsin oma huone ja varsinkin, jos se on Oinaassa tai muussa tulimerkissä. Elämään astumisen huoneessa. Tässä MINÄ tulen. Kulkiessaan tässä huoneessa Mars voi iskeä yltiöpäistä itsevarmuutta ja innostusta, mutta yhtä hyvin syvää loukkaantumista, jos jokin asia ei suju tai tulee väärinymmärretyksi tai lannistetuksi. Marsin ollessa ykköshuoneessa tulisikin varmaan tarkkailla omaa käyttäytymistä eri tilanteissa. Miten minun toimintani nähdään ulkoa päin? Onko se uneksivaa, vain taivaanrantoja maalailevaa, kuten se voisi olla vesimerkeissä? Tai suuria lupauksia ilmaisevaa, joita ei ehkä kaikkia voikaan täyttää kuten usein ilmamerkeillä? Tai jumittuuko toiminnan halukkuus liikaan järkeilyyn kuten maamerkeillä ja tyssää kokonaan.
- Itselläni Mars tuli 1. huoneeseen luovan Jousimiehen merkkiin vuoden 2014 syyskuun puolessa välissä, jolloin kovasti jo keskityin ruusujen maalailemiseen ja tulevaan näyttelyyn. Ilmankos puolukat jo loppuvat pakasteesta. En silloin ehtinyt paljoa puolukassa kulkemaan. Innostuin toisenlaisesta ajasta. Usko sen toimivuuteen kasvoi.

2. huone onkin sitten Marsille haastavampaa tilaa, kun siellä on talous, terveys ja yleensä voimavarojen käyttö. Laittaako Mars talouden sekaisin jollakin intohimo-ostoksella tai teettää töitä yli jaksamisen? Vai herättääkö Mars esiin jonkin perinnöllisen sairauden tai muuten tuo esiin jonkin seikan sukujuurilta, joka panee pään hetkeksi sekaisin. Innostaako Mars sinua yrittämään aivan uutta aluetta? Herääkö seksuaaliset tunteet eloon vai ahnehditko jotain muuta, ehkä maallista tavaraa? Näitä aiheita voisi ajatella elementtien kautta paremminkin eli sille merkille missä Mars vaeltaa, myös Marsin kohtaamisissa pleneetoissa yleensäkin kaikissa huoneissa.
- Esimerkiksi Mars kulki 2. huonettani viime vuoden loka-marraskuussa Kauriissa ja Vesimiehessä. Kauriin järkevyys hidasti Marsin luonnetta, haastoi taustalla vastuuseen. Minulla Mars ehkä herätti monenlaiset muistot menneiltä ajoilta mieleen, koska olin silloin erään yhdistyksen 40-vuotisjuhlissa mukana. Tanssin kipeällä jalalla muiden yhtä vanhojen ja vaivaisten kanssa areenalla samat vanhat tanhut, joita mentiin 40 vuotta sitten. Kaikki se vanha yhteisöllisyys ja ystävyys heräsi eloon (Mars-Vesimiehen vaikutus). 

3. huone; vuorovaikutus ja opinhalu, elämään sopeutuminen tulee esille tässä. Miten Marsin luonne siihen reagoi? Se voi sysätä eteen aivan uusia tilanteita. Valitset lähdetkö mukaan vai ei. Se voi laittaa liikkeelle jotain aivan uutta aihetta, jota haluat oppia tai opettaa. Mars herättelee uusia mielenkiinnon aiheita eteen.  3. huonehan on Kaksosen yleistä tilaa, innosta pulppuava vuokraisäntä, jota ei voi olla kuulematta. Ja mikä tahansa ilmamerkki, niin Mars on siinä innoissaan, suorastaan puhaltelee. Tulimerkissä samoin. Innostutko naapureiden tai ystävien kanssa samasta asiasta? Vai tuleeko riitaa mikä kuuluu kenellekin (maamerkki), tuliko sanottua pahasti? Tuliko itkun paikka, pettymys ja pää tyynyyn vain (vesimerkit)? 
- Oma 3. huoneeni on kuuluu Kalojen valtakuntaan. Kaloissa on myös koti-Kuuni. Kun Mars saapui sinne tämän vuoden 2015 alussa, puhua palpatin aikalailla astrologiasta. Pidin kotonani pari pientä kurssia. Tunteilla taisin puhua, mutta kokemuksen viisaudella. Mars liikkui tunteiden valtameressä, sillä jos astrologiasta on puhe, niin kyllä se tunteita herättää ja usein nousee kuristus kurkkuun. Siis se oli itsellenikin aivan uusi alue hallittavaksi. Osuvaa, kun mennyttä nyt tutkailen! Täytyy vain muistaa, että vaikka Mars pukkaa asioita käyntiin, niin ihminen itse on kuitenkin aina vastuussa teoistaan.

4. huone kodin huoneena korostaa sitä miten sinua on kasvatettu ja miten sinä kasvatat omaa perhettäsi. Miten olet löytänyt oman vahvuutesi? Onko se uhman voimaa taustana katkeruus? Vai onko se vapaata energiaa kaiken ymmärtämisen jälkeen? Mars tulollaan tähän huoneeseen voi tökätä näitä asioita päivän valoon. Tulimerkit voivat purkaa yllättäen vanhoja tuntojaan. Ilmamerkit ehkä ymmärtää menneisyyden haavoja. Maamerkit etsivät turvallisuutta menneestä, ottavat yhteyttä vanhoihin sukulaisiin ja samoiten ehkä vesimerkitkin. Saako Mars esiin sinussa suvun matroonaa tai vanhojen asioiden kaivamista ikävässä merkityksessä? Pidätkö iloiset sukujuhlat vai haudotko kostoa? 
- Marsin tullessa Oinaaseen tämän vuoden helmikuun lopulla, se tuli myös 4. huoneeseeni. Se huone on Ravun hallinnassa ja Kuun huone. Mars viilenee tässä merkissä, vesi muuttuu höyryksi. Mars nostaa tunteita pintaan. Ehkä itseni syvimmät tunteet liikkuvat kirjoittamisen kautta. Kirjoittaminen on minulle suorastaan pakkomielle. Sitä vain kirjoittaa vaikka ei osaakaan. Se on kierre ja se on -listi. Kyllä minä tanssin ja tuon esiin kehoni, materiaalisuuteni, yleisönkin edessä ja ei se mitään. Mutta jos minun pitää tuoda esiin jokin syvä asia kirjoittamisen kautta, minä joudun pakokauhuun. Painettu teksti on syvältä. Nyt puhun ajasta, jolloin kirjoittelin innolla ruusutarinoitani. Osuu hyvin, sillä siihen liittyy myös lapsuuden koti ja sen perinteet, muistot kaikkinensa.

5. huone, luovuuden ja lapsekkaan innostuksen alue. Eiköhän Mars viihdy tässä? Sehän on Auringon ja Leijona-energian hallitsemaan aluetta ja sinne sopii Mars hyvin. Sehän menee polkkaa niin että hippulat vinkuu. Vai meneekö? Ego siellä voi mennäkin. Itsetunto ja itsekkyyskin voi nousta liikaakin esiin tässä. Mars tahtoo kärsimättömästi tässä toimia. Tällöin voi korostua yritteliäisyys ja riskin otto, yhtä hyvin luovuus ja rohkeus tulevat esille. Heittäydytkö tunteiden vietäväksi ajattelematta seuraamuksia?
- Marsin tullessa itsellä tähän huoneeseen, joka kartallani on Härässä, valitettavasti, sillä tämä maaelementti jarruttaa Marsin voimaa. Mars toimi tässä huhtikuussa ja antoi kyllä rohkeutta ja sisua, mutta jotakin alkoi epäilyttämään. Mars antoi vauhtia, mutta Härkä pysäytteli ja tonki sorkallaan maata. Mikäs luulet olevinasi? Jokin kumma alkoi jurrata intoani.

6. huone, työ ja terveys! Viimeistään tässä, Neitsyen ja Merkuriuksen hallitsemalla alueella, otetaan järki käteen ja puntaroidaan asiaa uudestaan, vaikka Mars pökkii menemään. Toisaalta Mars herättää egon itsekkyydestä toimimaan enemmän yhteisön hyväksi, ottamaan vastuuta muustakin kuin lähipiiristä. Kuinka toimivat palveleminen, arkinen työ ja käytännön asiat? Kuinka hallitset tekniikan ja taidon hallita toimiasi? Ehkä Mars tuo esiin energiallaan juuri työhön liittyvää kekseliäisyyttä ja ongelmien ratkaisutaitoa. Miten voit parantaa omaa terveyttäsi? Kannataisiko lähteä useammin lenkille tai tarttua punttisalin välineisiin? Jokin kriisitilanne työssä tai terveydessä ajaa pakkotilanteisiin valinnoissa. Pitäisikö uudelleen kouluttautua tai käydä lisäkursseja?
- Minun 6. huoneenikin on Härässä, mikä sopii hyvin yhteen tuon Neitsyt-energian kanssa. Jouduin todella analysoimaan tekemisiäni uudelleen tuossa huhti-toukokuun vaihteessa. Oli pakko jarruttaa ja laittaa 'suolaan' unelmia kaikesta siitä, mitä olisin halunnut ehtiä tekemään. Ei unelmat mätäne, mutta keho ja mieli voi väsyä. Talous ja jaksaminen joutuu syyniin myös. Peruin koko kirjani painatuksen. Siirsin sitä vuodella. Helpotti se.

----

Aika osuvaa oli Marsin kulku. Jatkanpa huoneita, mutta tulevaisuuden näkökulmasta. Aion vähän 'ennustaa' itselleni.


2 kommenttia:

 1. "Arvon mekin ansaitsemme, Suomen maassa suuressa
  ...laiho kasvaa kyntäjälle, arvo työnsä täyttäjälle..
  ehk´ ei riennä riemuksemme leipä miesten maatessa.."
  laulettiin ennen ja arvotettiin ihmistä työn mukaan,
  ja tehtiin käytännön töitä.
  Suomen Mars Neitsyt (viljantähkä kädessä...) ja 6 huoneessa.

  Nyt ei löydy käytännön työntekijöitä,
  kaikki haluaa siistiä ja helppoa sisätyötä,
  ollaan päteviä paperilla,
  työttömiä maistereita.
  Nyt Cheek laulaa " Ne tekee, ne tekee..
  ja minkä takia ? hillon takia, mitä enämpi sen parempi.
  Suomen proge-Mars-Lilith pääoman huoneessa 2,
  kvinkunssi Uranus Vesimies,
  ja näytöllä istuminen vie terveyden... vai mitenkä?
  Lauletaan Kuka muu muka ja ollaan kuuluisia?
  Syödään riisiä ja pastaa,
  ja kauppa vie viljelijän leivän?

  Omalla ap-kartalla näkyy olevan Mars Kauris 5 huoneessa muka nauttimassa,
  Leijonan alueella, kvinkunnsi natal Leijona Marsiin.
  Luo jännitettä sen välille mikä on velvollisuus, ja mitä pomo käskee, vallanpitäjä Pluto vieressä,
  ja miten oma tahto nousee vastaan plutonisesta 8 huoneesta.

  ---
  Hieno kivi.
  Mä näen siinä kissan ohjaamassa huvijahtia.
  Vauhti on kova.
  Silakat ovat kärähtäneet kajuutassa ja käry nousee. :)

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!