perjantai 29. elokuuta 2014

Mielikuvia astrologiasta

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut tähtitieteestä. En niin paljon, että liikkuisin niissä porukoissa tai tutkisin taivasta yökaudet. En omista edes kiikaria. Ehkä tajuan tuota avaruudellista tilaa jotenkin. Sen verran olen lukenut, että aina vain ihmettelen lisää. Sen verran lukenut myös fysiikkaa, että jotain on jäänyt päähänkin. Ymmärrän, että on tietyt avainluvut, joiden avulla yleensä olemme olemassa, painovoimassa yms. Ymmärrän myös, että tyhjä tila on ainetta, joka on niin nopeavärähteistä, että sitä ei silmin näe. Ymmärrän myös, että avaruudessa on hiukkasia, joista tämän hetkinen tiede tietää vain pienen murto-osan. Ja aaltoja, värähtelyjä ja ties mitä. Hirvittävän vähän kuitenkin ymmärrän. Yhtä vähän kuin ymmärrän miten syntyy tuollainen kehäkukka eli arnika, jonka liitän tähän vielä keltaisena Leijona-kukkasena. Tosin tämä kasvi sopinee myös Aurinko-Neitsyt aikaan, sillä kasvi on yrtti ja hyvin monia vaivoja hoitava sellainen.


Astrologiaa kutsutaan tähdistä ennustamiseksi. Se kiihottaa joitakin enemmän kuin ehkä juuri se keskeisin osa siinä eli itsensä tunnistaminen. Minua ei niinkään kiinnosta astrologiassa mikään ennustaminen, vaan enemmänkin katson jäljestä päin, mitä loksahti, eli sen tutkiminen.

Mutta miten ihmeessä se astrologinen sisältö oikein syntyykään?

Ensinnäkin kun puhutaan tähdistä, ymmärrän ne suurina galaksirykelminä, sumuina tai valoilmiöinä, jotka ovat joskus jo kuolleet, räjähtäneet ja synnyttävät uutta kuviota. Ei siis ole olemassa jotakin yhtä suurta tähteä, vaan Linnunratamme kaltaisia kokonaisuuksia, joissa on miljoonittain ehkä juuri Aurinkokuntamme kaltaisia järjestelmiä. Planeetaksi kutsutaan järkälettä, joka kiertää keskusplaneettaa, jolla on suurin vetovoima. Kuut taas järkäleitä, joita planeetat vetävät puoleensa. Meteoriitit pieniä siruja jostakin suuremmasta, jotka sinkoilevat eksyksiin usein toisiinsa törmätessä, mutta joukkiona kiertävät kiltisti omaa rataansa. Ihmeellisintä, että kaikki pyörivät ja liikkuvat tuolla avaruudessa. Mikään ei ole stabiilia. Mikään ei pysähdy. Avaruuslennoilla tapahtuva jätekin tuolla kiertää Maan ympäri omaa rataansa. Näin olen ymmärtänyt. Koko Aurinkokunta liikkuu oma vauhtiaan aurinkoine kaikkineen. Ja kaikki nämä järkäleet ovat yksilöitä, ei mikään toistensä kaltainen ja jopa pyörii itsensä ympäri omalla tavallaan.

Horoskooppi on sama kuin aurinkomerkki eli se hetki missä asennossa kierrollaan Auringon ympäri  on Maa kohdistettuna tiettyyn tähtijärjestelmään. Tiedän, että ne asennot suhteessa kaikkeen ovat muuttuneet tuhansien vuosien aikana, koska kaikki liikkuu ja muuttaa paikkaansa suuressa universumissa. Linnunratammekin kiertää jotain, jota jotkut tulkitsevat suureksi mustaksi aukoksi.

Palaan nyt kuitenkin siihen järjestelmään, mikä syntyi tuhansia vuosia sitten. Siis esim. juhannuksen aikoihin syntyneet kokevat jotakin, mikä tulee sieltä osasta avaruutta, jossa on joskus yhdistetty avaruuden 'valot' kuvioksi ja sille on annettu nimi Rapu. Minä olen syntynyt ihan rapu-asteen alussa. Minuun voisi siis vaikuttaa jopa Kaksonenkin. Ja uuden astrologisen tiedon mukaan olisinkin Kaksonen. Henkinen tieto puhuu usein, että edellisissä elämissä olemme käyneet läpi edellisen tähtimerkin energiat. Tiedä häntä. Mielenkiintoisia tulkintoja!

Ymmärtäisin, että avaruudessa joka puolella olemme kosketuksessa hiukkasiin, joita tähtirykelmät singoavat liikkeistään ja energiastaan. Ovatko ne sitten ioneja vai mitä, niin ne kohtaavat pienen Aurinkokuntamme järjestelmän. Aurinko on tämän tähtijärjestelmän edessä syntymähetkellä, välittäjänä, tasoittajana kuin muuntaja, joka lähettää edelleen osan näistä hiukkasista Maahan. Onko juuri ne vastasyntyneet niitä herkkiä vastaanottimia, johon tämä hiukkasenergia luo syvimmän jälkensä? Näin ehkä tulkitaan. Ihmisen kasvaessa se ei sitä niin herkästi enää kosketa, mutta vaikuttaa.

Kuu tekee saman ilmiön ollen vuorovaikuttajana ja kanavana ehkä sitten jo toisenlaisen tähtirykelmän energialähetyksessä. Mutta nousumerkki, joka syntyy Maan pyöriessä akselinsa ympäri, saa suoran lähetyksen ilman välikäsiä. Se on kuitenkin nopea kuin pikaleima, koska Maan pyöriessä sen kulma siinä ei viivy pitkään. Muistan poikani, kun hän oli juuri oppinut kirjoittamaan, kirjoitti ensimmäisen 'ajatelman': " Kun nousin elämään, en tiennytkään, että tämä kaikki oli näin suurta". Tuo tuli mieleen tuosta 'nousumerkistä'. Mutta näin ollen näkisin, että tuon 'nousun' hetkellä galaksit sinkoavat suuren pikaisen hiukkasenergiansa estotta vastasyntyneeseen. Siihen leimaan on helppo saman värähtelyn tai energian kiinnittyä joka kierrolla lisää. Näinkö kasvaa persoona? Tietenkin tähän kaikkeen ovat vaikuttamassa kaikkien planeettojen kosketukset ja taustalla olevien tähtijärjestelmien lähetykset.

Näin minä kuitenkin ymmärrän ja omassa päässäni löydän jotain järkeä koko astrologiaan. Tuhansien vuosien saatossa tähtien tutkijat ovat sitten tehneet mielenkiintoisia yhteenvetoja siitä, miten ihmispersoonat syntyvät ja kehittyvät. Muistan myös lukeneeni, että ne hiukkaset eivät aina pysy samanlaisina. Avaruudessa kuolee ja syntyy koko ajan. Ja Aurinkokunta siirtyy aina uudenlaisten hiukkasten vaikutukseen. Siinä on pienen ihmislapsen sielu, mieli ja ruumis joskus kovalla koetuksella. Me emme tiedä, millainen olotila oli monen tuhannen vuoden takaisella ihmisellä, ja kuinka paljon se on muuttunut.

Tuntuu hyvältä purkaa tällaisia mielikuviani, olkoon se sitten ihan pähkähullua. Lähinnä itselleni tätä puran. Objektiksi, vähän etäälle omasta päästäni. Tätä naiivia alkutietoani on sitten nimittäin paljon helpompi tarkastella taas uudestaan. Aion kuitenkin ottaa enemmän selvää siitä, miten tämä kaikki oikein tapahtuukaan. Tai ainakin tulkintoja ja huomioita siitä kirjallisuudesta mitä minulla on. Filosofi Spinozan yksinkertaisen tietoteorian mukaan alin tieto on mielikuvatieto, seuraavana on yhteisöllinen käsitetieto (tässä käytän omaa termiä, kun en muista kaikkea), ja ylimpänä intuitiivinen tieto. Pyrin löytämään tuota käsitetietoa enemmän.

Minulla alkaa olla Jupiter yhtymä Pluto Leijonassa vaikutuskenttää jo kasvattamassa. Enkä katso, että se olisi ihan pikkuinen juttu varsinkaan, kun olen noususkorpioni.

Jupiter yhtymä Pluto 

1 kommentti:

  1. Jokin astrologian kurssi voisi olla mielenkiintoinen. Kovasti horoskoopit ja muut kiinnostaa, ja hieman enemmänkin tein tutkimusta näistä. Esimerkiksi nousevat merkit sekä kuumerkit, ilmeisesti näissä voidaan helposti mennä todella syvälle asiassa. Mielenkiintoista!

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!