sunnuntai 17. elokuuta 2014

Saturnuksen vaikutuksesta

Saturnus möyrii tuolla Skorpionissa mylläten sisintäni hereille ja painaen sitä samalla syvemmäs ja syvemmäs tutkimaan kriittisesti sen eri komeroita. Jollakin tapaa ehkä juuri se, että etsiydyn omaan seuraani, enkä helposti lähde liikkeelle, on Saturnuksen vaikutusta. Se on tällä hetkellä huoneessani 11 ja painottaa suhdettani ympäristööni ja sosiaaliseen olemiseeni. Haluan olla olemassa ja yhtä lailla haluan olla omissa oloissani. Saturnus on ohittanut asteella 15 Rosa-asteroidini, jolloin ajatukseni ovat paljon pyörineet pienen ruusutarhani ympärillä. Tämä aika on antanut minulle uusia merkityksiä senkin suhteen. Olen huomannut, että suu  vaahdossa puhun ruusuista, niiden luonteesta ja historiasta asiakkailleni kahvilassa. Innostan heitäkin hankkimaan ruusuja ja opastan mistä niitä saa. Olen siis jonkinlainen mainoskäsi ja innoittaja ruusunkasvattajien ja kaupankäynnin välillä. Samalla kun olen korostanut ruusun henkisen tuen puolta elämässäni. Huomaamattani tuon esille lauseen: -Ruusut ovat paikanneet jotakin tyhjiötä sielussani.

Kriittinen näkökohta ruusunkasvattajana tulee esiin siinä, että mieluusti työnnän ruusukirjojani kysyvän käsiin. Miten niitä hoitaa? Siitähän en tiedä mitään vielä. Se on vasta kolmen vuoden kokemukseni. 

Mutta sattuvasti Saturnus minua ohjailee. Saturnus on nyt 17 astetta Skorpionia eli taivaltamassa matkansa toista puoliskoa kohti Jousimiestä. Se saapuu Kheironille vielä samassa huoneessa 18 asteessa ja kohtaa Nousumerkkini eli Asc-akselini 27 asteessa. Syksypuoli onkin sitten varmaan sekä kahvilani, ruusutarhani, että elämäni inventaarioaikaa. Eräänlainen aidan ylitys. Mitähän siellä toisella puolella?


Uskonpa, että jotakin puretaan, kuten tuo pojantyttäreni kanssa rakentama tiipii kuvassa aidan toisella puolella, jota tuuli ja sade nyt on jo aikamoisesti riepotellut.

Nyt kuitenkin pitänee nauttia Saturnuksen ja Marsin iloisesta avautuvasta kulmasta sekstiilinä tämän kuun ja syyskuunkin aikana. Sekstiili ei paina päälle. On kuin planeetta tuolloin vain kurkkaisi ja iskisi silmää: "Antaa mennä! Tee mitä haluat, kun vain muistat, että kaikki löytyy vielä edestäsi!" Tosin tämä kulma tulee päälle parhaimmillaan syyskuun alusta, mutta enteilee sopivaa vapautta ja voimaa eli jotakin mitä tarvitsen, sillä uudenlainen tehtävä odottaa.

Kun minulla syntymäkartallani on Saturnus 8. huoneessa Plutoon yhtyneenä (Vesta siinä välissä), niin tulee mieleen, että juuri tuo kuvio luo eteeni (eli itse luon) aina vain uusia haasteita, joita väliin ihastelen ja väliin kiroan. 

Tällaista lupailee kuvio astro.fi-sivustolta:

Saturnus sekstiili Mars

Tämän ohituksen voimakkuus on ***** tähteä.
Tarkka ajankohta 8.9.2014
Vaikutus alkaa 8.8.2014 ja päättyy: 22.9.2014
Tämä ohitus toistuu noin 10-20 vuoden välein.

Sinulla on oma äärimmäisen tärkeä tehtäväsi yhteiskunnallisen ja sosiaalisen kehityksen toteuttajana ja tämä aika tulee palkitsemaan sinut tuon tehtävän suorittamisesta, sikäli kun olet siihen pystynyt. Palkintosi tulet saamaan kaikkien sinulle tärkeiden ja arvokkaiden sitoutumisten tuottamana menestyksenä ja sitä kautta lisääntyvänä valtana ja vastuuna. Voit huoletta panostaa lisää kaikille sellaisille alueille, jotka tuntuvat tämän jakson aikana menestyvän, sillä juuri nämä tekemiset tulevat jatkossa johdattamaan sinut menestyksesi huipulle. Ei siis kannata jäädä tumput suorana odottamaan mitä lahjoja sinulle on tippumassa, sillä aktiivisella osallistumisella voit helposti tuplata tai jopa triplata tämän menestyksen aikajakson. 

Ellet ole tähän mennessä pystynyt toteuttamaan sitä omaa juttuasi ja kokemaan elämääsi mielekkääksi niin mitään tuplattavaa ei tietenkään ole näköpiirissä, mutta aika on erittäin otollinen tuon oman juttusi löytämiselle. Innostuneisuus, virkeys ja hyväntuulisuus ovat varmimpia merkkejä osumisestasi oikeille apajille, mutta voidaksesi jatkossa omistautua omille kyvyillesi mitoitettuun elämään tulee sinun tämän jakson aikana pystyä tietoisesti luopumaan ehkä monistakin raskaiksi ja sisällöttömiksi käyneistä velvollisuuksistasi. Menestys seurailee jokaista innolla ja ilolla ottamaasi askelta tämän jakson kestäessä, joten pitämällä huolta että sinulla on joka päivä mahdollisimman hauskaa pääset pikkuhiljaa menestyksen makuun.


Ps. Minusta tuo 'joka päivä mahdollisimman hauskaa' kuulostaa kyllä enemmän jupeterimaiselta kuin saturniaaliselta. Saturnus sanoisi: - Voihan sitä elää kuin heinäsirkka jonkin aikaa, mutta pidä mielessä että tulee toisenlainen aika.

Mutta jos innolla siirrän puupinot ulkoa liiterin sisään ja jos innolla poimin kesän marjoja säilöön ja innolla kaivelen puutarhaani kuntoon ja yhtä innokkaalla ilolla odottelen talvea, niin mikäpä siinä. Työstä on hyvä löytää ilo! Muurahainenkin voi tehdä työtänsä tanssien ja laulellen.

Tämä oli jotenkin sekavaa tekstin luomista. Kurkistelin tuossa Tuija Uusitalon tulkintaa Saturnuksesta ja siinä oli mielestäni paljon hyvää sisältöä.

Tässä on hauska mielikuva siitä, miltä planeetat näyttäisivät, jos ne olisivat yhtä lähellä Maata kuin Kuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!