torstai 23. tammikuuta 2014

Viisaan Saturnuksen opetuksia merkeissä

Sanotaan, että ystävä tekee joskus jopa karhunpalveluksen päänsilittelyillään. Ehkä Jupiter tähän voi syyllistyäkin, mutta Saturnus on sitten toisenlainen ystävä. Se iskee suoraan ja säästelemättä. Siksi kai Saturnus kuten usein sellaiset ystävätkin joutuvat vähän huonoon valoon. Kunnes huomataan...aikojen kuluessa siinä hyvääkin. Jatkan tähän Saturnuksen oppeja Erkki Lehtirannan säälimättömän tulkinnan kautta ja sitäkin oman tulkintani kautta, nyt merkkien pohjalta tiivistelmänä. Nämä ovat kuitenkin vain yleistyksiä, jotka muuttuvat sen myötä, miten aspektit ovat kosketuksissa muihin planeettoihin. Etupäässä Saturnus merkeissä kertoo esteistä ja rajoituksista (usein karmallisista tässä tapauksessa).


Saturnus Oinaassa (johtava tulimerkki):
Läksynä oppia hallitsemaan itseä (usein laiminlyönnit edellisestä elämästä). Kontrollin puutetta.

Saturnus Härässä (kiinteä maamerkki):
Ylikorostunut nautinnonhalu tulisi saada hallintaan.

Saturnus Kaksosissa (muuttuva ilmamerkki):
Tässä voi nousta esiin liiallinen  vakavuus ja pessimismi. Olisi hyvä muistaa Kaksosen perusluonne iloisuudessa ja kepeydessä.

Saturnus Ravussa (johtava vesimerkki):
Ongelmana vanhempien hyväksyminen ja heidän puutteellisuutensa. Nuorena omaksuttu rajoittunut ja köyhä käsitys vanhemmista voi seurata mukana aikuisena arkielämään ja vahingoittaa. Oppina olisi oikaista vanhemmuus ja löytää siihen positiivinen merkitys.

Saturnus Leijonassa (kiinteä tulimerkki):
Aspekteista riippuen ongelmana ylpeys ja ylimielisyys. Siinä korjaamisen oppiläksy!

Saturnus Neitsyessä (muuttuva maamerkki):
Energia keskittyy liiaksi järkeilemiseen ja menetelmien etsimiseen ja kokonaisuus unohtuu. Yksityiskohdat vievät liiaksi huomiota. Läksynä tasoittaa yksipuolisuutta.

Saturnus Vaa'assa (johtava ilmamerkki):
Tässä merkissä on ongelmia kumppanuuden kanssa. Avioliitto kyseenalaistetaan. Rajoittunutta elämää, jakaminen on vaikeaa. Sosiaalisissa suhteissa parantamisen varaa.

Saturnus Skorpionissa (kiinteä vesimerkki):
Seksuaalisia ongelmia, jotka vaativat korjaamista. Ylikorostuneena sitä kannattaa rajoittaa.

Saturnus Jousimiehessä (muuttuva tulimerkki):
Seikkailuhenki ylikorostunutta, joka on tarkoitus saada tasapainoon. Usein tätä rajoitetaan vastuulla ja velvollisuuksilla. Matkustelu kannattaisi kääntää 'sisäisen mielen matkusteluun'.

Saturnus Kauriissa (johtava maamerkki):
Saturnuksen vahva sijainti. Positiivinen ja negatiivinen korostuvat tässä. Positiivisena vakavuus, turva, terve kunnianhimo, varovaisuus ja kyky selviytyä. Negatiivisena tunnekylmyys, materialistisuus ja korostunut täsmällisyys. Heikot tai hyvät aspektit antavat suuntaviivoja tähän.

Saturnus Vesimiehessä (kiinteä ilmamerkki):
Rakentava sijainti Saturnukselle! Usein järkevyys korostuu ja tunteet jäävät taka-alalle. Tässä oppiläksynä olla tukahduttamatta tunteita älyllisen naamion taakse. Usein oppi voi tapahtua kumppaneiden menetyksen kautta, jotta arvot ja tärkeät asiat nousisivat esille.

Saturnus Kaloissa (muuttuva vesimerkki):
Saturnuksen ongelmallinen ja riitauttava tilanne. Saturnuksen kovat ja käytännölliset piirteet vastaan kalojen tunteellisia ja vaihtelevia tilanteita. Törmäykset opettavat, tunnealueiden ääritilanteita. Oppiläksynä tasapainon löytyminen tunneluonteen ja käytännön välille.

Miten siis yhdistää nyt huoneen sijainnin ja merkin vaikutus? Huone kertoo ongelman, merkki miten pitäisi toimia tai miten ongelmia hoitaa. Esimerkiksi minulla itsellä huone 8:n seksuaaliset ongelmat tai tukahdutettu tilanne sekä Leijonan ylpeys ja ylimielisyys voisi käydä yksiin juuri tuollaisen tukahdutetun piilottelussa. Pelko on usein ylpeyden alla. Tosin Saturnukseni hyvät aspektit tuovat siihen kevennystä varsinkin Jupiteriin. Ja kasvattavana neliönä askendenttiini. Taas Vestan yhtymä Saturnukseeni tässä luo itsehillintää ja kovaa kuria, missä yhdistyvät jing ja jan ja (Iris-tulkinnan mukaan) kasvattaa teräksistä selkärankaa. Vesta auttaa tässä saavuttamaan tasapainoa ja energiaa taidoissa ja opiskelussa itseni kanssa. Sisupussi oikein! Vaikka todellisuudentaju voi joutua välillä vaikeuksiin. Kun Saturnus on yhtymässä myös Plutoon, se onkin jo toinen tarina.

Oikeastaan tutkin senkin Ulla Palomäen kirjasta Pluto. Kun Pluto edustaa kuolemaa ja Saturnus vanhuutta, niin kuulemma jo äidinmaidossa opin, että elämässä ei voi luottaa mihinkään pysyvään, ei järjestelmissä eikä auktoriteeteissa. Huoleton elämä ei ole minua varten, sanotaan. Masennus joskus yllättää. Se että minulla olisi auktoriteettien kammo, tekee sen, että rakennan sisäisen auktoriteetin itselleni, eli yliminän, joka valvoo tiukasti tekemisiäni. (Ehkä!) Tai äärimmäisyydetkin ovat mahdollisia. Joko ylihuolehdin tai pakenen vastuuta. Minun olisi huomioitava yhteiskunnan rakenteiden puutteita ja tarttua niihin. Eli murtaa vanhat ja kuluneet arvot. 

Eli Saturnuksen vanhat rakenteet voisi murtaa Pluton kuoleman avulla. Tai sitten pitää kynsin hampain kiinni jostain vanhasta ja ehkä arvottomastakin ja katkeroitua. Liz Greenin mukaan: Jokin yksilössä ajaa hänet tavallisesti suoraan kokemuksiin, jotka repivät häneltä kaiken mitä hän haluaa ja jotka pakottavat hänet itsetutkiskeluun, kunnes hän löytää sisäisen keskuksen, jossa emotionaalisilla riippuvuussiteillä ei ole valtaa.

Siis ota tuosta nyt selvää!! Jotakin paljon haluaa Saturnus opettaa ja varsinkin Pluton kanssa! Ja jos tuon kaiken osaisi yhdistää koko karttaan ja sen moninaisiin merkityksiin, niin olispa itsetuntemusta!
Omaa karttaa voisi tutkia läpi koko elämän, eikä siitä ehkä yhtään viisaammaksi tulisi. Niin monimutkainen se on. Niin kuin ihminenkin!

Tähän kaipaan jotakin kaunista tasapainoista tanssia. Kuten tämä, Beauty in motion - Diana Visheva
Kannattaa katsoa, se on niin suggestoivan rauhoittava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!