sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ymmärtää Saturnusta - ymmärtää toista? Yhtä vaikeaa!

Olen lukenut kirjoja ja etsinyt tietoa Saturnuksesta. Onhan siitä paljon tekstiä, mutta kun se ei oikein kolahda. Tahtoisin niin kovasti sen symboliikkaa ymmärtää. Se on jotakin niin perustavanlaatuista, jotakin kuin se, että olen yhteisön jäsen ja siinä pitäisi tulla toimeen. Tiedostaa itsen ja toisen ja se missä mennään ja miten mennään. Saturnus on Jupiterin kanssa toinen sosiaalinen planeetta. Ja se sosiaalisuus on joskus hiton vaikeaa! Se on kuin myrskyisellä merellä kulkeminen pienen purjeen kanssa; kruusata, kruusata ja sittenkin voi mennä kumoon tai jopa takaisin päin.


Varsinkin nyt, kun Saturnus pyörähtelee tuolla Skorpionin vesissä (22 astetta), sen pirullisuus korostuu, itsekritiikki korostuu, mustavalkoisuus...ota tai jätä, sen kaivaminen syvemmälle ja syvemmälle ja tulos: Ethän sinä mitään ymmärrä! Tai, totuus paljastuu! Saturnuksen vaikutus yhtymässä Kheironiini tuntuu nilkoissa asti! Mielen kulut tuntuvat skorpionin ollessa huoneessani 12. Näen kummallisia unia, jopa kuolemisisra ja tappamisista asti. Vanha egoko pitäisi tuhota?! Jotakin uutta oivaltaa.

Löysin viimein Kaarina Pääkkösen sivuilta varteenotettavaa tekstiä. Kopioin sen suoraan tähän:

Saturnus Antiikin maailmankuvan viimeisin planeetta. Toinen sosiaalinen planeettasymboli Jupiterin lisäksi. Freudilainen yliminä ei ole kaukana saturnuksen symboliikasta, ego tiivistyy minän eri voimien puristuksissa kiinteäksi minuudeksi, joka tietää rajansa, kykynsä ja rajoituksensa. Yhteiskunnallisella tasolla se symboloi sosiaalisen järjestyksen kiinteyttämistä laiksi. Saturnus viittaa kykyihimme luoda turvallisuutta ja pysyvyyttä elämäämme. Saturnuksen merkki viittaa laatuun, jonka kautta yksilöitymisen kehitys kulkee, ja huone ilmaisee minkälaisia kokemuksia tarvitsemme löytääksemme minuutemme rajat ja todelliset kykymme. Identiteettimme heikkoudet, samoin kuin sinnikkäiden ponnistusten tulokset kypsyvät Saturnuksen huonesijoituksen osoittamalla alueella. Yksilön kunnianhimo ja rakenteellinen organisointikyky ovat myös nähtävissä Saturnuksen asemassa. Väsymys, sairaudet ja tapaturmat ovat viestejä energiavarojemme ylittämisestä ( Karma ). Ellemme myönnä vastoinkäymisiä itseaiheutetuiksi, ne muuttuvat kovemmiksi ja kovemmiksi. 

Kiitos Kaarinalle tulkinnastaan!

Aika jännä ajatella, että viisaat antiikin ihmiset tunsivat planeetat vain Saturnukseen asti. Maailma oli pieni. Lähin yhteisö oli tärkeä. Se takasi elinehdot, turvallisuuden ja kaikki. Nyt se on jäänyt rajaamaan yksilön tarpeita ja energioita yhteisöön nähden. Kun maailmaa ja sen kautta ihmistä on järisyttämässä nyt myös Uranus, Neptunus ja Pluto, jotka omilta energioilta ovat myös vaikuttamassa universaalisesti siihen yhteisöön ja yksilöön ja jota kaikkea ihmisen tänään olisi myös ymmärrettävä. Mihin asti ihmisen tietoisuus vielä syveeneekään!

Siis jos syntymäkarttani Saturnus on Leijonassa, jonka laatu on kiinteä tuli, tiedostaen tietäen kurinalaisuuteni ja tahtoni, en voi odottaa sitä samaa muilta. Joustoa, joustoa. Ja kun Saturnus on huoneessa 8, uudistumisen ja itsen kehittämisen huoneessa, niin elämän kokemukset pitäisivat opettaa, missä kulkee itsen ja Saturnuksen kautta toisen rajat ja kyvyt. Jos tunnistankin omat rajat, miten voisin oppia tunnistamaan toisen rajat? Vaikeaa...kohtaavatko nuo rajat jossakin?

Olen ainakin 'funtsinut'!

Jotenkin tämä passaa niin hyvin tähän: Pelle Miljoona!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!