lauantai 28. syyskuuta 2013

Tulkintojen erilaisuutta

Minulla on juuri nyt Marsin yhtymä Saturnukseen. Muutamassa päivässä ohimenevä kuvio. Nyt otan huomioon tulkintojen erilaisuutta.

Ensiksi omani (heh): Juuri eilen illalla luonani oli ryhmä, jossa keskusteltiin jonkinlaisesta pysähtyneestä energiasta. Yksi oli jättänyt 10-vuotisen työuransa. Toinen tunsi, että haluaa pysähtyä ja olla vain. Usea oli huomannut arvojen uudelleen järjestelemistä. Huomasin, että itsellä oli juuri saman tapaisia ajatuksia. Riisua jotakin pois. Pysähtyä. Miettiä tarkemmin, mikä on tarkoituksellista mikä ei.

Tätä voi tietenkin perustella yleisen T-ristin suunnalta astrologisesti, mutta itse pysähdyn tuohon pieneen transiittiini. Itse ymmärtäisin, että Mars tulee rajoittuneelle energialle, missä pitäisi osata arvioida elämän kulkua ja kriittisesti tutkia toimiaan. Ei yhtymät aina voi tarkoittaa jonkin uuden asian alulle panemista. 

Luin Johanna Karpovin Astrologian opasta. Hän kuten monet muutkin tähdentävät Saturnuksen symboliikkana tiivistämistä, kaventamista, kitkemistä...reaalimaailman esilletuloa. Kuten minulla Saturnus kiinteässä merkissä, tässä se myös voimistaa periksiantamattomuutta ja saattaa aiheuttaa jopa paikalleen pysähtymisen. Johannan mukaan Saturnukseen liittyy myös väkevöityminen. Tästä tulkitsen Saturnukseen, varsinkin Leijonassa, liittyvän myös jonkinlaisen periksiantamattomuuden. Jota sitä nyt Mars yhtymällään ravistelee. Pitäisi vain luopua, antaa periksi. Osata laittaa luukut kiinni oikealla hetkellä!


Tanhuan sivuilla oli vähän toisenlaista tulkintaa:

Tosi on, että onhan Saturnus sosiaalinen planeetta ja usein pelaa yhteisön kautta. Siksipä täältä löytyy taas yhtymänä mahdollisuus sitoutua laajempaan kuvioon yhteisössä, uuteen kiinnostavaan projektiin kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Kuitenkin ne omat voimavarat huomioonottaen. Raamit ovat tärkeät rakentaa kaikessa toiminnassa. ...Naurattaa tämäkin, sillä tosin olen kokeilemassa jotain uutta ihan lähipäivinä, mutta en ole ajatellut sitä lainkaan kahden vuoden projektiksikseni. Retkiopastamista?

Kolmanneksi otan Astrologiset syklit-kirjasta Stenbergin ja Lehtirannan tulkintaa. Se ei ole yhtä toiveikasta tai hyvää lupaavaa kuin edellinen, mutta voisi olla hyvää jatkoa minun retkiopas-toimintaani. Kirjoitan sen kokonaisuudessa tähän:

"Marsin yhtymä Saturnukseen pitää sisällään tukahdutettua kiukkua ja pettymystä, sillä nämä planeetat ovat luonteeltaan varsin ristiriitaiset. Joudut kenties tekemään kovsti töitä, mutta saatu hyöty on vähäinen. (No joo, kaikki riippuu asenteista!) Työttömyys, pakkoloma tai lyhennetty työviikko voivat niin ikään kuulua tähän kuvioon. Jos oivallat asiat oikein, niin voit muuntaa tämän transitin vaiktukset tarkkuudeksi ja tehokkuudeksi työssäsi. Koet ilmeisesti tietyt ihmiset jotenkin ärsyttävinä, etkä tiedä miten heihin tulisi suhtautua. Olet tavallista alttiimpi saamaan luunmurtumia, jos likut ajattelemattomasti katsomatta kunnolla eteesi."

Siis hyvä varoitus! Jos yleensä tässä retkestä jotakin tulee, niin pistänpä suuni kiinni, kun ärsyttää ja seuraan polkua. Mitenkähän tämän Saturnus-Leijonan huomenna käykään!? 

Otan kuitenkin huomioon senkin, että tuo Saturnukseni on kolmiossa Jousimies-Jupiteriin, toiseen sosiaaliseen planeettaani ja luotan, että sieltä löytyy onni onnettomuudessa ja hymyäkin huuliin, kävi miten kävi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!