sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Marsin ja Nousumerkin (Ascendentin) yhtymä


Nousumerkki on merkittävin osa syntymäkartalla, esimerkiksi ilman sitä ei voisi jaotella ’huoneita’. Se on pysyvä piste kartalla. Sitä koskettavat kaikki kiertolaiset, mm. Aurinko niin monta kertaa kuin on vuosia mennyt itse kullakin. Nousumerkki syntyy siitä hetkestä, kun olet tietyssä kohtaa Maapallolla tiettynä aikana, jolloin napasi osoittaa tiettyä tähtikuviota. Se tähtikuvio mikä on sen hetken kohdalla taivaan kannella, on Nousumerkin horoskooppimerkki.

Minulla on ymmärrys, että Aurinko-merkin energia on se mikä lyö leimansa vastasyntyneeseen lapseen, alkuenergia, josta tulkitaan pitkälle persoonan tapaa reagoida elämän haasteisiin. Nousumerkki on se, joka kasvattaa sitten tämän energiapakkauksen luonnetta ja persoonaa, joka vuosi sitä töytäisten taas liikkeelle, kehittymään ja ilmaisemaan itseään. Siksi ymmärtäisin, että Nousumerkin leima vahvistuu iän myötä,  aikuista leimaten enemmän kun taas Aurinkomerkin energia jää taustalle. Usein itse tunnistaa sen Aurinkomerkin luonteen, kun taas toiset voivat nähdä Nousumerkin luonnetta. Tässä astro-sivun selvempää tekstiä. 
Mene ja tiedä, näistä pitäisi saada keskustella… Tämä kaikki opiskelu kulkee vähän liian subjektiivista rataa.

Juhani Nummela opettaa, että askendentti eli Nousumerkin paikka on ’minä’ ja sitä vastapäätä deskendentti on ’sinä’. Hän sanoo näin: ” Askendentin avulla yksilö heijastaa ulkomaailmaan kaikkein persoonallisimmat ja yksilöllisimmät ominaisuutensa; niiden avulla hän oppii selviytymään välittömistä elämän vaatimuksista. Deskendentin kautta hänen on hyväksyttävä oma rajoittuneisuutensa ja suhteutettava omat pyrkimyksensä muiden tahtiin ja otettava huomioon sosiaalista elämää säätelevät perussäännöt. ” Eli kukaan ei kasva yksin, vaan aina suhteessa muihin tunteiden, asenteiden ja mielikuvien kera.


 Minulla on Skorpioni Nousumerkkinä, se loppupää, pyrstö varmaan ja piikki. Huhhuh! Se on lähellä Jousimiestä, sen jousen sinkoamaa nuolta, joka toivottavasti osuu siihen Skorpionin häntään ja estää piikin. Ihana mielikuva, eikö vain? Itsepuolustusta. Minun on jotenkin vaikea mieltää itseäni Skorpioniksi, toisaalta, sehän olisi antamassa suurta lahjaansa; syvämietteisyyttä ja voimaa siellä missä Jousimies lentelee sfääreissä. 
Deskendentti taas Härässä, turvaa ja kaveria hakemassa.

Siis mitä tekee Mars nyt yhtymässä tuohon Skorppasi-Nousumerkkiini? Olen vasta kuunnellut hurjia juttuja ja miettinyt syntyjä syviä. Skorppari-merkkisenä en voi kaikkea niellä tuosta vaan, vaan jauhan, ohitan, torjun, nappaan, pureksin, kritisoin ja nakkaan hiivattiin, jos ei miellytä. Kun Aurinko-Rapu siinä pinnalla katselee pyörein silmin ja hymyilee, on hiljaa, värisee myötätunnosta. Ja Kalat-Kuuni tuo siihen sumua, epäselvyyttä ja päättämättömyyttä. Aikamoinen soppa!

Siis miten Mars toimii siinä? Se haluaa konkreettista toimintaa! Esim. rakentamalla salaojaa ennen kuin pakkanen kylmää maata, ennen kuin itse Aurinko siirtyy Skorpioniin. Pitänee muistaa, että samalla Mars on oppositiossa Härkä-Descendenttiin, ja jos huomioin sen, niin eihän mikään oja suju minulta yksin, vaan tarvitsen monenlaista ihmistä siihenkin. Tarvitsen soraa, auton ja kuljettajan, kauhan ja lavan. Mars kuitenkin haluaa varmistaa puutarhani valmiuden talveen ja seuraavaan kevääseen. Mars haluaa varmistaa persoonani kehityksen jatkuvuuden, laittaa siihen vauhtia ja tehdä se kaikki mitä syksyn olen suunnitellut. Jos en toimi, persoonani kuva ’taantuu’ ja jään tylsyyteen. Mars haluaa, että se kipinä, mikä on syttynyt, palaisi edelleen. Marsin yhtymä paikassa, jossa pikkusilmäni ovat kohdanneet elämän alun kosmisista sfääreistä, pukkaa aina jotakin eteenpäin, jos se on mahdollista. 

Haluaisin niin kamalasti 'kasvaa' edes ihan pikkiriikkisen verran. 

Muuten joudun odottamaan taas toiset kaksi vuotta tätä tilaisuutta.

2 kommenttia:

 1. Se Mars voi olla sun Skorpioni poikasi,
  joka saa sinut miettimään Ceres äitiyttä,
  ja isoäitiyttä Ravun alkuasteilla..............

  VastaaPoista
 2. Näin on varmasti! Olen kaipaillut häntä ja hänen 'piikkisiä' keskustelujaan. Soitellut ja kysellyt, tulisiko käymään, kasvattamaan, kasvatettavaksi. Saas nähdä.
  Ja pikku Ruusunnuppuani olen kaivannut myös, tulevat syyslomalla. Olen ollut vähän irrallisena.

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!