torstai 6. elokuuta 2015

Maailma, Maa ja Minä!

" Katso luontoa ja huomaa"! Tuli mieleen Fredin eräs laulu.Luonto kertoo maailman tilan. Tutkiskelen minulle ominaisella karikatyyritunnelmaisella tavallani kosmoksen energioita ja yritän oppia jotakin, varsinkin sitä miten maailmallinen vaikuttaa pieneen osaani siinä. En ota esille kulmia enkä asteroideja, vaan yleisesti silmäilen planeettaenergioita, sen mitä osaan. 

Pluto on matkalla Kauris-tähtikuvion keskivaiheella. Se on ravistellut ihmiskunnan kollektiivista tajuntaa ja herätellyt näkemään oman jähmeytensä. Järkeilyt ja tunteilut ovat toimineet armottomasti uusien totuuksien edessä, eikä armoa ole tunnettu (insestit, kastraatiot mm.). Ihmisen sisin on huutanut sen mukana monella taholla oman uskon puolesta ja toisen tuomion edessä. Periaatteiden vanhaa nahkaa on luotu kipeällä tavalla uusiksi. Kollektiivinen ihmismieli pakotetaan muuttumaan, unohtamaan vanhat tavat ja uskomukset ja tarttumaan järkeen. Pluto on perääntyvänä.  Eikö me opita mitään? Eikö me tajuta, että itse luomme taakkamme, virheemme ja helvettimme? Maa vaikeroi. Minulla se säteilee kipiästi päkiässä. Kipeä kävellä Maan pinnalla. Se muistuttaa, kuinka yksilön kehon kunto on tärkeä. Maan kunto ja ihmiskunnan järkevyys olisi vielä tärkeämpi.Neptunus kulkee Kaloissa melkein vielä kuin ovipielessä kärkkyen, etsien sijaa, myös peräätyvänä.
Neptunus, merten jumala muistuttaa myös Maan haavoittuvuudesta, veden voimasta. Jäät sulavat, meret nousevat, vettä kaikkialla. Maa itkee. Suomi on ollut veden vallassa, vuosisadan vetisin aika. Onko se vasta alkua? Eikö sydämemme herää Äiti Maan puolesta (Kheiron myös Kaloissa)? Nyt kukat kukoistavat, mutta entä jos ne antavat viimeisiään, juuret jo kärsivät märkyydestä. Naapurini täytyy olla 'kaikki tietävä Vesimies'. Hän kun kaivaa salaojia kaikkialle pihamaallaan, auttaa välillä minuakin, komentaa, että tuohonkin pitää vetää salaoja. Taloni on nyt paremmassa turvassa, ympärillä kulkee salaojaputki ja ränniputki. Katselen ihmeissäni ruohonleikkuujälkeä. Melkein pelkkää sammalta koko piha. Koneen rattaat uppoavat siihen ja jarruttavat työntövoimaa. Katselen sairaita kuusia. Vaikka rakennan salaojia, ei se ole apu Maamme tilaan!

Uranus Oinaan loppupuolella, mutta nyt perääntyvänä sekin. Maa on halunnut muutosta. Kaikki maat ovat halunneet muutosta, kansakunnat tarttuneet aseeseen paremman elämän toivossa. Terroristit huutavat omaa tuskaansa ja pelkoansa tekemällä tuhoa säälimättä, tappaen, hävittäen ja särkien. Ei kukaan sääli heitäkään. Heilläkin on tietty sanoma valtaa pitäville. Täällä on ollut rakenteilla Pyhäjoen ydinvoimala kiikun kaakun. Tuleeko vai eikö tule? On ollut jännittäviä hetkiä. Saa tulla ja ei saa tulla. Nyt näyttää tulevan päätös. Se tulee. Pieni kahvilani taistelee maaseudun kulttuurin puolesta. Täälläkin on viihdettä ja tapahtumia kaipaavia ihmisiä. Monet puhuvat tylsyydestä. Eikö Uranus heitä ravistele tekemään itse jotakin? Roskat eivät nuotiossa pala. Haaveilen oksasilppurista.

Saturnus on pysähtynyt paluultaan ja koputtelee Jousimiehen ovea. Mallan blogissa oli Saturnuksen ja Jupiterin värikästä tulkintaa mielenosoitukset teemana. Vapauttaako Saturnus hieman rajoituksia? Avartuuko ymmärrys? Vai kohottaako kriittisyyden ja eri mielipiteiden äärilaita päätään? Uusnatsismia pelätään jo Oulussakin. 

Kaikki haluavat äänensä ja mielipiteensä kuuluville. Jupiter kulkee vielä Leijonassa, paluumatkallaan perääntymisissä pian Neitsyessä. Hillitsisikö Neitsyt-energia vähän huutajia; minä olen oikeassa, sinä olet väärässä. Kun väärin ja oikein löytyy kummastakin äärilaidasta. Syvempää analyysia tarvittaisiin. Erilaisuuden ymmärtämistä. Elä ja anna muiden elää. Minun kesäni on ollut vilkasta ja vuorovaikutteista kahvilaelämää sateista ja kylmästä huolimatta. Vaikka ajatus kahvilanpidosta on ollut jo vaakalaudallakin. Rajoja on asetettu sillekin. 

Nyt toivon omalta osaltani Marsin siirtymistä Leijonaan. Mars omassa Aurinkomerkissäni on ollut vähän epätietoisessa asemassa tekemisiini. Olen jahkaillut ja jarruttanut. Toisaalta Mars Leijonassa on kuin Jupiterin vanavedessä kulkemista. Ne asiat missä on yleisemmällä tasolla kohdattu, voi leimahdella ikävälläkin tavalla nyt kun lomat ovat loppuneet ja vähän typertyneenä huonosta kesästä palataan työn pariin. Itsellä Jupiter tekee myönteistä kulmaa stelliumiini, joten olen vain parantamassa sosiaalista kanssakäymistäni. Ryhmiä on tulossa vierailulle. 

Venus tuotti minulle pettymyksen. Eräs nuoruuden ystävä, jota odotin tulevaksi, ei sitten tullutkaan. Tiesin, että hän on maisemissa setänsä hautaamisen johdosta. Ja eräs oli häntä jopa johdattanut saapumaan tähän luokseni. Ei tullut. Se Venuksen perääntymisestä! 

Mitä vielä Merkurius, sekin siellä Leijonassa? Monenlaista kurssitusta on minulle tarjottu. Taidan ottaa ohjat kuitenkin omiin käsiini ja tehdä jotakin aivan itse, ainakin tällä haavaa. Lähden itse areenalle.

En jaksa keskittyä enempään... Mutta näinkin voi elämää ympärillä katsella, sieltä Maailman ääriltä omiin kuvioihinsa saakka. Kosmisista planeetoista vuorovaikutteisiin ja omiin piireihin sekä niiden vaikutus ympäristöön ja omaan tilaan. Rapunapahan päätyy hyvin helposti siihen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!