tiistai 18. elokuuta 2015

Kypsän kesän mietteitä

Olen lukenut, että myös tiedemaailma on todennut eri galaxeista tulevan värähtelyä kustakin omalla tavallaan, kuten planeetat ympärilläkin värähtelevät omalla tavallaan. Koko maailmakaikkeus koostuu värähtelyistä. Astrologit ovat sitten tulkinneet näitä värähtelyitä ihmisille sopiviksi luonteenpiirteiksi (kartat) ja sillä hetkellä ihmisiin vaikuttaviksi energioiksi (transiitit). Tälläisten tulkintojen taustalla ovat tuhansien vuosien kokemukset, mutta myös tämänhetkisten astrologien tulkinnat, jotka on luotu tähän yhteiskuntaan ja elinpiiriin sopiviksi. Olenkohan ymmärtänyt oikein?

En voi tuossa olla tarttumatta mielikuvaan, että myös aurinkokunta onkin tulosta kaiken ympärillä olevan värähtelyn summasta. Näin ollen myös ihmisen energia koostuu ympäristötekijöiden värähtelysummasta. Eli olisimme jokainen oma itsenäinen pieni värähtelevä energiaeliö.

Tämän mielikuvan kautta voisin ymmärtää jotakin siitä, mitä astrologit ovat kautta aikojen todenneet. Eli sitä, miten ympäröivän kosmoksen värähtelyt vaikuttavat ja jopa synnyttävät ihmisessäkin persoonan, ehkä jopa osana ulkomuotoa.

Tämä on liian suureellista mielikuvaa näin kauniina elokuun yönä, kun ulkona tuoksuu koko kesän täyttymys. Mistähän tällaiset ajatukset mieleen sitten tulee? Ei sitä aina ymmärrä. Puhun ehkä puppua. Omani on blogini.

Mutta jostakin sain lähtölaukaisun miettiä energioiden tai värähtelyjen vastakkaisuuksia. Ukkoani kai taas muistelin. Hän kun on minun vastakkaisuuteni eläinradassa (Rapu - Kauris) ja kuinka paljon vuorottelimmekaan näitä olemuksiamme täydentämällä toisiamme. Hän järkevyytenä toppuutteli minun villiä luovuuttani ja ymmärsi hyvin, jos kätkin välillä panssariini tunteitani, eikä pakottanut niitä ulos. Kun viileä kauriskin sen tekee välillä. Minä taas purin hänen ympäriltään niitä kamalia vuoria luovuudellani ja intuitiollani, mitä hän rakenteli vastuuntunnossaan ja valvoi joskus öitä miettien oikeaa ratkaisua. Tunnetiloilla ja toisenlaisilla näkökulmillä sitä siloittelin.

Vastakkaiset värähtelyt toimivat meidän kesken hyvin.

Kun menen vähän kauemmas eli eläinrataan tuolla ympärillämme tai oikeastaan niihin valtaviin galaxikuvioihin, jotka rakentavat universumiamme, vastakkaisuuksia voisi pohtia enemmänkin. Silloinhan niidenkin pitäisi toimia koko ajan. Jos Aurinko välittää tällä hetkellä vielä Leijonan värähtelyä, niin vastakkaisella puolella on Vesimies värähtelyineen. Kilpaa ne sinkoilevat omia voimiansa toisiaan vastaan. Eikö silloin pitäisi ottaa enemmänkin huomioon yleisellä tasolla tuota vastakkaisuutta ikään kuin keskustelevana oppositiovoimana.

Jos Leijonassa onkin tuollaista estraadille nousevaa voimaa, niin Vesimiehen energia puuttuu siihen hajottavana ja muistuttaa vapaudesta olla enemmänkin ihminen, mutta myös arkisempana, nöyrempänä ja laajemmat kuviot huomioon ottavana. Vesimiehen taustalla oleva unelma ihmiskunnan yhteneväisyydestä ja veljellisyydestä muistuttaa omaansa. Tietenkin viime aikoina Jupiter omalla voimallaan vaikutti Leijonassa enemmän, kun taas Vesimiehessä ei ole tällä hetkellä Aurinkokunnan planeettoja. Joten Leijonavoima pääsi voimakkaammin rellestämään. Siinähän ovat olleet myös Venus ja Mars sekä itse Aurinko Maasta katsoen. Vastapelurien ylivoima on ollut liian suuri Vesimiehen värähtelyille tulla esiin. Ajattelen tässä planeettojen suurta kykyä olla muuntajana näille värähtelyille. Vai ovatko ne myös jakajia? Entä kun Vesimiehellä ei niitä ole? Tulevatko ne vapaammin esille? .... Monta ihmettelyn aihetta tässä.

Nyt on Jupiter menossa Neitsyeeseen, jossa on jo Merkurius. Kun myös Aurinko ja Venus on syksyn päälle siirtymässä sinne. Neitsyt-tähtijoukolla on vastassa Kalat, jossa tasapuolisuutta luo Neptunus ja Kheiron. Nyt Neitsyen ja Kalojen energiat kohtaavat tasaväkisempänä toisiaan. 

Mutta miten tulkita tätä? Siihen ei minun tietoni ja viisauteni oikein riitä. Ainakin Maapallon terveys ja terveys yksilön tasolla nousee voimakkaasti esille. Pallomme omalla terveydellähän on pitkälle vaikutus myös ihmisyksilön terveyteen. Kheiron muistuttaa haavoittuvuudesta kummallakin tasolla ja Neptunus herkistää tunteet ja mielen sitä tajuamaan. Ehkä kansojen arvokysymykset ja sodat jäävät nyt sivummalle ja ihmiskunnalla on yhteinen ja suurempi haaste edessään. Ehkä ihmisen kauaskantoisella katseella on kuitenkin vastassa se 'oma hyvä', joka on vaarallinen ase taistelussa ihmiskunnan tulevaisuudesta.  Esim. Pohjoisnavan jäätiköiden sulaminen ja Siperian metaanijärvien uhka pitäisi herättää kansakuntien yhteistä huolta. Herättääkö  vaatimaton ja viisas Neitsyt-energia yhdessä Kalat-energian kanssa tässä uudenlaisen ajattelutason?

Ps. Aika hauska toteamus tuolta Liisan blogista Taivaanmerkit se, miten tämä Jupiter Neitsyessä vaikuttaisi minun Jupiter Jousimieheen. Taidan ottaa tämän opikseni. Etusijalla Liisa tarkoitti kuitenkin sitä, miten nykyinen Jupiter Neitsyessä vaikuttaa eri merkkeihin.

Jousimiehillä jupiter merkin hallitsijana kuvaa heidän omia erikoisominaisuuksiaan: optimismia ja uskallusta. Neitsyessä se kuitenkin haastaa merkin. Neitsyt symboloi perinteisesti jousimiesten uraa ja omaa paikkaa maailmassa. Se tarkoittaa sitä, että jouskareiden täytyy kehittää järjestelmällisyyttään ja oppia arvioimaan asioita kriittisesti, myös luopumaan turhista asioista, löytääkseen oman tiensä ja paikkansa. Onneksi seuraava vuosi auttaa kaikkia jousimiehiä tässä ikuisuusprojektissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!