sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Oma Jupiterini jännittävän herkkänä!

Nyt yritän luoda synteesiä tämän hetken transiiteista kartallani. Siellä on Jupiter sijoittunut hyvin voimakkaasti. Tosin siellä on vieläkin voimakkaampana transiittina Uranus oppositio MC eli Uranus yhtymä IC. Uranus on ollut vaikuttamassa kartallani  elämääni  sopeutumisen huonetta numero 3 viimeiset vuodet, mutta tasan tarkalleen juuri äsken ylitti IC:ni, joka jakaa huonetta neljänteen. Noin 2003 vuodesta se on sijainnut alueella, jota en voi kuin nyökytellä. Niin osuvaa kaikki on ollut. Ensin Kalojen kausi on ollut jonkinlaista inventaariota elämän kokonaisuudesta ja katsetta tulevaan, tunteiden selvittelyä ja kaikkea miten siinä selviää. Uranus todella on laittanut minua huoneessa kolme testin alle.

Nyt kun se ylittää IC:ni, olen tietyt taisteluni elämässä selviytymisestä käynyt ja tuntuu seesteisemmältä. Oinas-pioneeri-henki on koskettanut aika syvästi minuakin ja juuri tuossa kodin ilmapiirissä itsenäisenä matroonana, oman suunnan rakentajana. Olo tuntuu turvallisemmalta. Kaikki on kuitenkin kiinni siitä, miten osaan hoitaa suhteet nyt omaan perheeseeni ja läheisiini. Ja miten he minuun. Muutoksen tuulet eivät ole taantuneet vielä. Aika osuvaa, että Uranus koskettaa IC:täni, kotini akselia, kun taas Jupiter on tuolla emo-Ravun piirissä sotkemassa omalla laillaan kuvioita. Kyllä siinä löivät kotirantaan vähän uudet mainingit, kun Jupiter kulki Merkuriukseni, Venukseni ja Aurinkoni yhtymissä. Niitä maininkeja pidätteli kyllä Jupiterin oppositio Jupiter. Oli pakko miettiä laajempia ympyröitä. 

Kun taas samalla Uranus vaikuttaa oppositiollaan kaikkeen siihen mitä Mars tekee yhtymänä MC:heni sahaten siihen edestakaisin eli kolme kertaa. Ja Uranus on juuri Oinaassa Marsin omassa huoneessaan. Onneksi elämäntilanteeni on viime vuosista rauhoittunut ja itsekin rauhallinen, muuten voisin olla aikamoisessa ristitulessa. Johtavia merkkejä molemmat, mutta laatuna tuli ja ilma. Nyt ei haittaa, sen kun melskaavat.

Näin voisi kartta puhua... tällä hetkellä 'koti-pesä' hyvin keskeisenä. Ja siinä Jupiter tekee karttani toista voimakasta transiittia sulkeutuvana kolmiona Askendenttiini. Ilmentääkö se persoonani kehitystä, kasvua tai siloitetuksi tulemista? Taas mietin näitä viime vuosia. Myrskyt siloittavat rantakiviä. Kriisit opettavat tuntemaan itseä ja omaa käyttäytymistä. Selviytyjänä se luo rohkeutta uusiin haasteisiin. Eikö myös Rapu itsekeskeisenä merkkinä osoita ja muistuta itsen syvempää tuntemista, varsinkin kun se on 8. huoneessa. Mielestäni itsekeskeisyydessäkin on omat hyvät puolensa. Kuten 'ulkokeskeisyydessä' omat heikot puolensa, kuten itsensä unohtaminen ja vaikeuksia kohdata oma itsensä. Rapu on siinä rajalla, hengittämässä sopivasti sisään ja sopivasti ulos, merkaten sitä rajaa, jossa Leijona on jo sosiaalisempi merkki. 

Jupiterin kolmio Askendenttiin tulisi olla jonkinlainen selän suoristamisen paikka. Varsinkin kun se on sulkeutuvana. Voisi olla vaikka arvostuksen aika ja varsinkin itsearvostuksen aika. Aika, jolloin usko itseen ja omiin kykyihin on kasvavana. Kun se taas kyseenalaistetaan sitten kun tulee neliön paikka. Joten eletään hetkessä! Itseensä luottavaan ihmiseen luottavat helpommin muutkin, ja se voisi tulla tässä näkyviin.

Edellisessä jaksossa kun löysin Hotakaisen tekstistä tuon tähdistön nimeltä Seimi, toivoisin todella, että voisin uskoa hedelmällisyyteeni luovuuden tasolla. Vintillä on kaksikin työtä odottelemassa kättäni. Voisiko tällainen kolmion aika (varsinkin Jupiterin) olla myös pyyntöjen aikaa, ikään kuin kirjoittelisi 'joulupukille' tai osoittaisi rukouksia jonnekin? "Pyydä niin sinulle annetaan ja kolkuta niin sinulle avataan" -tapaan. Onkohan näissä kuvioissa tähän koskaan tartuttu? Yleensä puhutaan mahdollisuuksista. Entäs jos pyydetään jotain? Voimaa, inspiraatiota, viisautta, ideaa?

Ja nyt tekee mieli kysyä Jupiter-Joulupukilta, mitä sillä on minulle varattuna, kun se saapuu Vertexilleni ja sen jälkeen pian onnenpisteeseeni. Saanko piiskoja vai ruusuja? Tämä kaikki sijoittuu tuohon samaisen transiitin jaksoon joka päättyy vasta 19.7. Aika jännää!

Jos ei mitään tapahdu, lakkaan uskomasta Jupiter-Joulupukkiin ja astrologiaan ikään! Tai alan uskomaan, jos jotakin tapahtuu! Nyt on ollut aika hiljaista pienessä kahvilassani. Tosin olen saanut rauhassa kunnostaa ruusutarhaani.


1 kommentti:

  1. Jupiterin ensimmäinen lahja oli pieni arpajaisvoitto, pari satasta, jonka panen kiertämään kauniisti. Enhän minä rahaa pyytänytkään, mutta aina tervetullut!

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!