lauantai 7. kesäkuuta 2014

Jupiterin fyysinen luonne

Sillä aikaa kun Mars venkuloi tuolla Vaa'an tahtoo/ei tahdo ja päättää vai eikö- areenalla, lähdin tutustumaan vähän enemmän Jupiteriin.

Ihmettelenkin aina sitä, miksi eivät astrologit ja astronomit harrasta enemmän vuoropuhelua keskenään. Pieni viikonloppukonferenssi olisi paikallaan keskustelun omaisesti. Onhan heillä paljon yhteistäkin. En ihmettelisi, vaikka astronomit useinkin kääntyisivät ammattiastrologien puoleen elämän hankalissa tilanteissa eikä varmaankaan astrologille riitä pelkkä 'taivastelu' karttojen taholla. Uskoisinkin, että ensin oli tähtitiede. Sitten vasta niistä katsominen. Siis alatiede? Vai olikohan näin? Ehkä ensin oli mystiikka ja sitten vasta fysiikka.

Jo se on mielenkiintoista, että astronomit juttelevat planeetoista aina siinä viereisessä merkissä viipyväksi. Ovatko he kuitenkin enemmän ajan tasalla? Ainakin fyysisen ajan tasalla. 

Olen ihastunut Markus Hotakaiseen. Hän on vähän samoilla aaltopituuksilla kuin Carl Jung kirjoittaessaan kirjan Symbolit, piilotajunnan kieli tavalliselle kansalle luettavaksi. Lyhyttä ja ytimekästä eikä kaihda mytologian symbolista kieltä. 

Tässä kuitenkin mielenkiintoinen kuva itse Jupiterista jossa näkyy Jupiterin kuut, on poimittu sivulta www.universetoday.com. 


Minulla oli kerran alkuopetuksen luokassa lukutunti ja eräs pojista luki kirjaa eri planeetoista. Kun hän sai lukea Jupiterin kuista, joita siinä kirjassa taisi olla vasta 18, hän innoissaan kulki ympäriinsä luokassa ja isolla äänellä kuulutti: - Ajatella, että Jupiterilla on 18 kuuta ja meillä vain yksi! 

Toiset katsahtivat häneen kuin pöljään eivätkä kommentoineet mitään, lukivat omia satukirjojaan. Mutta tämä poika ymmärsi heti avaruuden suuren fyysisyyden. Hän kahmii kuulemma vieläkin samanlaisia kirjoja. 

Nyt on löydetty Hotakaisen mukaan Jupiterilta 60 kuuta, joista jotkut kiertävät kuvan osoittaman helminauhan lailla. Nämä nk. Galilein (Jupiterin kuiden löytäjä) kuut ovat kooltaan noin oman kuumme kokoisia. Tämä fyysisenä symbolina käy yksiin Jupiterin luonteessa sosiaalisuuden ja vuorovaikutteisuuden planeettana. Siinä nuo kuutkin kulkevat vinhaa vauhtia, mutta hyvässä sovussa emäplaneettansa ympärillä.


Se, että tuo Jupiter kuineen sijaitsee tällä hetkellä fyysisesti Kaksosten tähtikuvion edessä ja vaikka se perinteisessä astrologiassa onkin Ravussa, niin se sopii tähän ajanjaksoon, missä on juhlittu ylioppilaita, koulun lopettajaisia, pidetty sukukokouksia, tehty yhteisiä retkiä ja mietitty kodin tarpeellisuutta. Voihan siinä mukana olla molempia energioita käsi kädessä. Kun oikeasti Jupiter on siirtymässä vasta nyt Ravun tähtikuvion alaisuuteen, niin voinen tässä mainita tuosta aika mitättömästä tähtikuviosta erään mytologisen seikan, jonka Hotakainen tuo esiin kirjassaan Tähtitaivas. Nimittäin että kun Krapu ilkikurissaan nipisti Herkulesta varpaasta hänen taistelessaan Vesikäärmeen kanssa, niin Krapu murskattiin. Juno sulaa hyvyyttään sijoitti tuon murskatun otuksen sitten taivaalle. Mikä kauneinta tässä tähtikuviossa on kaldealaisten näkemys, että he löysivät siitä Ihmisten portin, jonka kautta sielut laskeutuivat taivaasta ihmisruumiiseen. Ravun tähtiryhmässä oleva M44, jota nimetetään Praesepeksi eli Seimeksi sopinee myös tähän yhtälöön.

Siinä oli kauniilla asialla sekä Juno että kaldealainen uskomus! Siis tällainen olisi emo-Ravun Pesä Seimineen! Nyt kun Jupiter astrologisesti on siinä (astronomisesti edelleen toisenkin kuukauden), niin johan on vilkasta tuolla Ihmisten portilla. Jospa tähän mytologiaan sisältyisi monien ihmisten välienselvittelyt ja vanhojen väärinkäsitysten tuominen päivänvaloon murskattavaksi. Ainakin näin on käynyt omassa ympäristössäni.

Tietoa siitä, miksi on annettu planeetoille niiden astrologinen merkitys, voisi etsiä myös niiden fyysisestä olomuodosta. Jupiter on niin iso, että siihen mahtuisi 11 Maata. Tämä voisi liittyä tuohon laajenemisen, positiivisuuden ja suurentelemisen luonteeseen. Kun kuitenkin suurin osa Jupiterin koosta on vety- ja heliumkaasua. Vain sen keskellä on Maan kokoinen kivinen ydin. Jupiter höynäyttää meitä. Kerskuu koollaan ja olemuksellaan, mutta kaikki ei ole sitä miltä se näyttää. 

Se, että Jupiter vaikuttaa koko Aurinkokunnassa ja pieneen ihmiseenkin, voisi olla Jupiterin liikkeissä. Se kiertää akselinsa ympäri 11 tunnissa. Se on hurjaa menoa kaikkine kaasuineen ja kuineen. Siitäkö symbolina rohkeus ja yltiöpäisyyskin. Kun on rohkea, voi jotakin saadakin. Jos luulet liikoja, kaikki haihtuu sumuna ilmaan. Sen kiertorata Auringon ympäri on kuitenkin 12 vuotta. Sekin pyhä luku!


Vielä yksi juttu, joka voisi symboloida tuollaista aarrekammiota, hurjaa sulattamoa, jossa syntyvät ideat ja lennokkaat ajatukset, voima, usko ja lahjat, voisi olla tuo Jupiterin suuri 'punainen pilkku'. Sitä on tarkkailtu kuulemma jo 300 vuoden ajan, enkä ihmettelisi että vähän pelon sekaisestikin. Se on parin Maan kokoinen suunnaton pyörremyrsky, jonka väri välillä harmaantuu (sammuu?), välillä kuten viime vuosina taas punertuu (aktivoituu?). Hurjalta tuo vaikuttaa ja koko Jupiter. Toivottavasti se kaikkinensa pysyy rauhallisena Auringon kiertolaisena, sillä se voisi voimallaan aiheuttaa koko Aurinkokunnan katastroofin.

Tämä muistuttaa myös tulisieluisia immeisiä pysymään rauhallisina, varsinkin silloin kun ovat Jupiterin vaikutuspiirissä. Jupiter on ylipäällikkö planeettojen joukossa, Mars sen rinnalla vain pieni uhmakas soturi. Maa pelkkä rivimies, kaikkien muiden armoilla.

Huh, mutta näin minua innoitti Markus Hotakainen ja tietenkin se, että Jupiterin voimakas vaikutus näkyy myös omalla kartallani. Sitä tutkin enemmän toisella blogisivulla.

Aina vain ihana The Lord of Dance 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!